Ne zaman iyileşir bıçakla kesmiştim 2 gün önce hâlâ daha sızlama ve acı var hafif sarmıştik sargı bezi yapışmış çıkarttık arada antibakteriyel solüsyon sürüyorum kantaron yağı falan sürdük daha napıcam bunun yüzünden çok zor oluyo duş bile zor aldım ne zaman iyileşir
Oncelikle o bolgeyi acik birakmaman gerekiyor. Cunku acik yara oldugu icin enfeksiyon riski var. Krem ya da pomad surmeni de onermiyorum. Cunku yara bolgesini yumusatarak iyilesmeyi geciktirirler. Eczaneden baticon al ve sabah ve aksam olmak uzere gunde 2 defa baticon dok yara bolgesine. Doktukten sonra da spanc ile kapat, acik kalmasin. Dedigim gibi acik yara oldugu icin enfeksiyon riski var. Ama zaten yara bolgesi cok derin olmadigi icin muhtemelen bir kac gune kapanir.
0
17 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yani artık kurumuş diye sarmamistik çünkü kesildiği gün gazlı sargı bezi sarmıştik ama yapışmış dün çıkarttım zeytinyaği ile yumuşatarak ama bugünde duş aldım su değdi rengi sarımsı gibi duruyor annemde dedim bişey olmaz diyor kantaron yağı ve antibakteriyel solüsyon sürmüştüm duştan önce
Su an yaranin durumu bilmiyorum. Ama fotodaki haliyle hala acik bir yara ve enfeksiyona musait gibi gorunuyor. Baticon surmen yeterli. Eger yara bolgesini temiz tutarim diyorsan kapatmana gerek yok ama sonucta illa ki ev disinda bir yerlere temas edersin. O yuzden kapali kalmasi daha iyi olur.
1-2 gun daha kapali kalsin, sonrasinda acik birakabilirsin. Ama sana tavsiyem 2 gun degil de 5-6 gun kapali tut. Cunku 2 gun sonra yara bolgesini acik biraktin diyelim, o bolge acik bir yara. Herhangi bir yere degdigi zaman agrisi cok olur. En azindan spancla yani gazli bezle kapali tuttugun zaman o parmagini darbelerden de korur.
Kapalı tutmuyorum sarmıyoruz zaten artık açık duruyor ama yinede zor oluyo işte elimlede bişeyler yapmam gerek yemek vs zor oluyor ailem çalışıyor evde tek oluyorum hazirlamasi çünkü bişey tutunca acıyor ama yapıcak bişey yok mecbur
Ya annem yine yapışır diye kapatmayalim diyo yapışır yine bez diye sarmıyoruz çünkü zor çıkarttim dün yapışmış yaraya bez şimdi kuru gibi burası ama sarsakmı
Annem sarmayalım ona bişey sarmaya gerek yok artık kurumuş diyo ama kurumuş artık orası bide dus aldığım için su değdi sarımsı gibi rengi hafif iltihap kapıcak diye korkuyorum