Propofol ve xanax bunlar tam ölüm grubu diyeceğim ilaçlardır benim için.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
Deposilin 😀 seninkilerin yanında aspirin kaldı ama bizde en güçlüsü bu
psikoloji bozukluğu öyle bir seviyeye gelmiştiki en yüksek mg antidepresanlar bi işe yaramıyordu mor reçeteden morfin yazmıştı doktor
Xanax hiç sevmediğim bi ilaç
Kullandın mı?
Ne kullanmadım ki... Şu anda bile anti depresan kullanıyorum iki tane
Sen bu ilaçları denedin mi deniyor musun
uzun zamandır ilaç kullanmıyorum
Lyrica 300mg denedin mi?
İsmini bilmiyorum gerçekten sarstı beni
Roch penol
prozac
Xanax ölüm grubu mu?
İsrail yıldızı
Propofol nalaka abi
Propofof abestezik ilaç değil mi
Sonuçta ilaç ve ağır
o ancak damaryolu kullanılır dimi? yoksa kas içi de vurulabilir?
Intravenöz
IM mümkün değil dimi
Hayır
anestezi sırasında ondan önce Lidokain vurur musun yoksa direkt Propofol mu?
Gerek olabilir de olmayada bilir lidakoin damarı uyuşturup propofolün yanma yapmasını engeller
evet biliyorum oyüzden sordum
yani ilk ilaç verildiğinde az yanma hissi oluşur. zaten 10 saniyeye her şey hazır oluyor doğru ama bazı hastalarda lidokain de kullanılır
xanaxın iğnesi var mı?
Propofolün içine karıştırıpta oluyor ama diğer yolu daha fazla tercih ediliyor
xanaxın iğnesi yok ama benzer olarak midazolam var
o iv mı vurulur yoksa im?
İv
Sakinleştirici o direkt benzodiazepin
ama etkisi xanaxla aynı dimi
Az çok aynıdır damardan alındığı için daha hızlı etki eder
hastaların ençok merak ettikleri şey ne biliyor musun? Mesela propofol iv vurulurken yanmasını engellemek için Lidokain vurulur. Peki im vurulan bazı aşırı derecede yakan iğnelerin yanmasını engellemek için bir yöntem var mı
Yani iğne yerine kas gevşetici krem sürülebilir
iğneden önce mi sonra mı
Önce sonra bi anlamı kalmaz ki
o yalnızca iğne girişinin acısını engeller peki kas içine verilen ilacın yanmasını nasıl engellemek mümkün? dediğin krem kas içine verilen ilacın yanmasını engelliyor mu peki?
Hafif ketamin olabilir ya da sedasyonla iğne olsa bile hafif uyku halinde bişey hissetmez
sedasyonu bilirim o hastane acil falan yani oralarda kullanılır peki eğer iğne evde yapılıyorsa o sırada ne önerirsin?
Evde asla bu tür iğnelerin yapılmasını önermem
ketamin iv mı vurulur?
Derdini bi söylesen bana
yani mesela kas içi aşırı yakan iğneler oluyor o iğneleri bazen acilde değil de evde vuruyorlar o acıyı engellemek için iğneden önce ama evde yapılabilecek bişey var mı diye bilmek istiyorum
Bu ilaçları kullanma o tür durumlar için bağımlılık ve daha bir sürü sıkıntıya yol açarlar zaten acı çok uzun sürmüyor
orası öyle de ama bazen öyle ilaçlar oluyor ki gerçekten dayanılmaz bir acı veriyor bacağı uyuşur neredeyse yürüyemeyecek hale sokuyor insanı yani o durumda iğneden önce ketamin kullanmak olur mu?
Ya bak doktor değilsin anlamıyorsun ama bu ilaçlar cidden çok tehlikeli hem bilmiyorsun hemde ekipman desteği olmadan yapmak istiyorsun zaten bu ilaçları kolay bulamazsın da sağlığını düşün birkaç saniyelik acıyı kesmek için değer mi sağlığına zarar vermeye?
yok ben bu ilaçları kullanmak niyyetim yok tabiki yani sadece sen anestezi uzmanı olduğun için senden öğrenmek istiyorum ki yani öyle bi ilaç veya iğne var mı ki yakan iğnelerin yanmasını azaltsın
Evet var ama her kişinin alıpta kullanabileceği ilaçlar değil bunlar
mesela bir antibiyotik yazmıştı doktor baya acı veriyordu yani dayanılmaz bir acıydı. Doktora bunu söyledim o da eğer dayanamıyprsan acıya ozaman antibiyotikin suyunun yerine Novakain de kullanabilirsin dedi. Ben de kullandım ve evet o sırada bundan önceki o dayanılmaz acının azaldığını gördüm
Efexor 150 mg