Güncellemeler
+1 yıl
Lütfen başına gelen kızlar yazsın :( naptıysam geçmiyor
Tekrarlayan kaşıntım var doktora gittim bakmadan ilaç yazdı geçmedi. Sirkeyle sildim geçmedi özele gitsem alttan muayene de kibar mı oluyorlar :( artık psikolojim çöktü halsizim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
Yani kaşıntı için içten muayene edilmiyor sadece dıştan veya sözlü olarak krem veriyor akıntı koku var mı ona göre tedavi yapılıyor
Kremler ilaçlar bende işe yaramadı
Ne kullanıyorsun hangi kremi
Fun it kullandım gelmedi travazol sürdüm geçmedi azaldı kaşıntı ve yanma şu an yanmam yok ama hafif kaşıntılar var
Troyst kullandın mı krem olarak
Şöyle bişi söyliyeyim bu dediğin kremleri sürdiğün zaman ben de de oluyor bazen sürünce kilot giymiyorum ve sürdüğüm zaman en az bi yarım saat bekliyorum bişi giymeden kremi emsin vucut diye
Ben hiç öyle yapmadım troyst kullanmadım Travzol de daha çok kaşındırıyor ama benim sorunum çok şekerli şey yiyorum ve hep dantelli incecik kilotlar giyiyordum ondan dolayı oluyor bence ama bu hafta içten muayene gitcem sen oldun mu
Evet oldum bi kaç sefer travazol krem çok işime yaradı ama
Bence bu dantelli çamaşırları fazla kullanma yani özel bişi olur öyle giyersin o kremi de duştan sonra sür ve biraz beklet bişi giymeden
Mantar olmuşundur. Jinekolog muayenesi gerekir. İyi bi doktora git. Son birlikte olduğun kişilere de dikkat ed.
Tek kişiyle oluyorum mantar zaten de geçmiyor psikolojim bozuldu
O kişi kim? Başkası ile olduğunda sanada taşır. Nerede yaşıyorsun. Doktor önerebilirim bildiğim yerlerde isen
Ankara
Özel sigortan var mı?
Evet
Kekik çayini araştır iyi gelebilir daha önce duymuşdum
Teşekkür ederim deniycem😞
Gizli sorsaydın herkes bu kız pis diye düşünür
Pislikle alakası yok bunun aşırı titizim başa geliyor yinede
Naylon icerikli tül dantel camaşır giyme kaliteli pamuk camaşır al o olabilir
Cidden etkiliyor mu danteller
Evet camaşır çok önemli ince kaliteli pamuk al likra dahi olmasın sende alarji yapmış olabilir
Ben bayadır dantelden başka giymiyorum zaten giymeye başlayalı bu sorun oldu gibi sağol tavsiyen için
Rica ederim
Özel ya da devlet farketmez. Mantar ya da enfeksiyon olabilir. Tahlil gerek çare sonra
İdrar yolu enfeksiyonu olabilir. Ürologa görününüz.
İhmal etme mantar olabilir alttan muayene edilmesi gerekiyordu. Ben de dün gittim hap falan yazdı umarım iyi olur
Yaa sende de mi var bende adetken bitiyor sonra geri geliyor fun it yazdı hiç bir işe yaramadı alttan muayene acıtıyor mu
Kaşıntı yok ben de akıntı vardı. yok acıtmıyor 2 aletle baktı mantar var dedi hap yazdı sadece 2 kapsül bir de fitil Kaşıntı var mı diye sordu ama şükür o yok. Lazere falan gidiyor musun ondan dolayı da Kaşıntı olabilir
Yok lazere gitmiyorum ben dantelli iç çamaşır giyiyorum ondan olabilirmiş ve şekerli çok yiyorum mecburen alttan olcam
Evet dantellde sebebiyet veriyor. Nioli yağıda kullanabilirsin eczacım önermişti bana yıkama suyu yapabilirsin ya da çamaşırına bi kaç damla o da rahatlatır akıntı falan da azaltır
Var bende o hepsini deneyim teşekkür ederim
İstersen yönlendiririm basit mantar
Neye
Özel hastaneye kafan rahatladım diye basit bir durum mevsim degişimi normal
6 aydır tekrarlıyor ama ya var mı önerebileceğin hastane
Önericem yazarsan burdan yazmamak için takip ettim
Akıntı, yanma falan var mı?
Evet
Bence özel bir kliniğe git ve orada muayene ol... Durum ciddi gibi baya ve ihmale gelmez belki pahalıya gelir özel ama tek seçenek o gibi...
Teşekkür ederim
Diğer arkadaşlar da görsün diye şu bilgileri de atayım;
Vajinada beyaz akıntı, kaşıntı ve yanma çoğu zaman vajinal mantar enfeksiyonunu işaret eder. Bu durumun sebepleri ise şöyle sıralanabilir:
Bağışıklık sisteminin düşmesi
Antibiyotik kullanımı
Diyabet
Fazla kilolar
Naylon içerikli sıkı çamaşır ve kıyafetler kullanılması
Islak mayo ile kalınması
Sağlıksız pedlerin kullanılması vajinal mantar enfeksiyonuna sebep olur.
Erkek doktorların hepsi gelmiş 😅
Elini sokmaz heralde yüzeysel bakar
Geçmiyorsa başkasını denemek lazım
Enfeksiyon olabilir ağrı kızarıklık oluyomu?
Olmuyor sadece kaşıntı akıntı beyaz mahvediyor ama
Beyaz akıntı varsa vajinal bi enfeksiyon vardır
Ben yalayarak kaşıntısını alırm
Akıntın var mı
Başka bir şeye ihtiyaci vardır belki :)
Çık mu kaşınıyor
Evet geceleri
Yazamadım sana
Çaresini biliyorum
Senin ilacın bende
Adi
Öylede deme ya