Napıcam çok dikkatli olsam da karnımı boş bıraksam midem gurulduyor dolu bıraksam gaz yapıp o ses yapıyor
dışarıda ve evde rahatım ama kapalı mecburi ortamlarda stres artıyor
Napıcam çok dikkatli olsam da karnımı boş bıraksam midem gurulduyor dolu bıraksam gaz yapıp o ses yapıyor
dışarıda ve evde rahatım ama kapalı mecburi ortamlarda stres artıyor
İrritabl bağırsak sendromu ( ibs) tam nedeni bilinmemekle birlikte stresli durumlarda, nöbet tutan mesleklerde (uzun süre yerçekimine maruz kalma) daha çok görülmektedir. Düzensiz beslenmede, gazlı içecekler, baharatlı yiyecekler durumu kötüleştirebilir.
Antiasitler, proton pompa inhibitörleri, sindirim enzimi düzenleyiciler, pankreatik enzimler ve antidepresanlar tedavide kullanılabilir. Tabii bunların bir kaçını kombine şekilde kullanmak gerekebilir. Misal sindirim enzim düzenleyiciler ve antidepresanlar gibi çünkü ibs de psikolojik durum önem arz ediyor. Bağırsaklarımız duygusal durumumuzdan çok etkilenir. Geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.
Öncelik yemek yeme alışkanlığı yemekleri çok yavaş lokma lok atek tek üyice çğneyerek yurun. Suyu yudum yudum için. masanızda leblebi bulundurun arada 1-2 tek tek yemeğe çalısın. soda ve gazlı içme alatuka wc varsa saat başı gidip otur gazı boşalt
Cevap
2Cevap
Geldiğinde tutma..
Doğal bir şey sonuçta insanain takma bubkadar
doktora görün
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?