Öncelikle bir psikologa kesinlikle gitmeni öneririm sürekli aynı şeyleri kafada dönüp durması ve bu dusuncenin girmesi için bir şeyleri sürekli tekrar ediyorsan ve bu seni yaşantıni etkiliyorsa...
Okb hastaliğiniz var- bu konuda destek alin merak etmeyin size bir şey olmuyacak sadece o düşüncedir - orada bir şey yaşasaydiniz hatirlardiniz demeki hiç bir şey yaşamadiniz oraya geri dön ve hiç bir şey yaşamadim de sihnin seni şu an kandiriyor ona inanma
Yasamadım acaba birisi 15 yasındayken bana bişey yaptıysa nolur oldumu acaba diye takılıyom olmuşsa eger hastalanırım diye korkuyor şu an bu konuyu büyütürsem eger
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Öncelikle bir psikologa kesinlikle gitmeni öneririm sürekli aynı şeyleri kafada dönüp durması ve bu dusuncenin girmesi için bir şeyleri sürekli tekrar ediyorsan ve bu seni yaşantıni etkiliyorsa...
Bu bir hastalık mı
Bende OKB çıkmıştı bende de aynı sorun var
Gerçek ve gerçek olmayanı düşünme bu kadar boş ver de geç olmuşsa olmuş de
Hasta olacam diye sürekli ilac mi iciyorsun?
15 yas bişey yaşasam hatırlardım ama ya yaşadıysam diye kuruntu yapıp hastalanırım diye korktum bi an ve tekrarlıyor kafamda napmalıyım
Orasini anladimda ilac mi iciyorsun sürekli?
Obsesif kompulsif bozukluk mu var
Evet
Buyur anlat belki derdine derman olurum
Psikolog sart
Tavsiye ver
15 yas bişey yaşasam hatırlardım ama ya yaşadıysam diye kuruntu yapıp hastalanırım diye korktum bi an ve tekrarlıyor kafamda napmalıyım
15 yasinda bi sey yasamis olma ihtimalin cok dusuk sikinti etme bu kadar yapsan hatirlardin zaten
Evet kabullenmek lazım işte gercegi gercek olmayanı ayırt edemiyorum
Psikologa git canim tek kurtulusu bu
Piskolog ilac verip gönderiyor
İlaclar duzelticek seni zaten
düşünmuycen
Saçma mı
Eğer olduysa hasta olurum diye korktum
iyi misin canım
Bu hastalık sebebiyle iyi degılın napiyim elimde degıl
geçmiş olsun canım sakin ol uyumaya çalış
İnşallah ıyıbolurum duruyor duruyor yine geliyor bu dusunce hastalık
Kim o
Ben kendimi anlatıyorum
Kim o degıl kafamda kuruntumu yapıyorum acaba
Kitap okuyormusun oradan hayal gücünüz gelişsin bakiş acisi değişir
Yardım edin bu hastalıkla baş edemiyorum gerçeklik ve gercek olmayanı ayırt edemiyorum
Bana yazin bi dm psikoloji’den biraz anliyorum
Okb hastaliğiniz var- bu konuda destek alin merak etmeyin size bir şey olmuyacak sadece o düşüncedir - orada bir şey yaşasaydiniz hatirlardiniz demeki hiç bir şey yaşamadiniz oraya geri dön ve hiç bir şey yaşamadim de sihnin seni şu an kandiriyor ona inanma
Takip eden kişiyim mesaj atn
Ben de obsesif kompulsif bozukluk hastasiyim
Bu düşünceler ağır Rabbime dua ediyorum ama o bilir ne zaman sifa verecegini demekki biraz sabır
Başka nasıl düşüne var
@elaaaa4646346 aklinda birşeyler kurcalamiş yani oralara fazla takilmiş baya bi bendede kesin yakinda olur gibi
Ben de valla OKB yim çok zor
@elaaaa4646346 çok fazla geçmişi düşündünüz
Evet
@elaaaa4646346 bende baya düşünmeye başladim bende olur galiba korkuyorum- stress gibi şeyler ağir mi
Travmalar
@elaaaa4646346 anladim o geçmişti kötü şeylerden dolayidir
@elaaaa4646346 senin neyin var
Evet zor
Sorun ne
Cozum bulacanmı
Konuşalım düşünelim
Kafamda kuruntu yapıyorum
Ne yaşadın onu söylesen
Yasamadım acaba birisi 15 yasındayken bana bişey yaptıysa nolur oldumu acaba diye takılıyom olmuşsa eger hastalanırım diye korkuyor şu an bu konuyu büyütürsem eger
Cinsel anlamda mı bir şey yapmak bu
Yaşın kaç şu an
26
Yani
Soruyu beğeneyim ordan konuşalım istiyorsan