Gribim cok kötü ilaç kullanmak istemiyorum artık
Zeytinyağı pekmez limon deneyen var mı herhangi bir yan etkisi olurmusu kullanan varsa faydası oldumu
Gribim cok kötü ilaç kullanmak istemiyorum artık
Zeytinyağı pekmez limon deneyen var mı herhangi bir yan etkisi olurmusu kullanan varsa faydası oldumu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Soğuk algınlığı için ev ilaçları: Büyükanneden 7 ipucu
Havalar soğur soğumaz, soğuk algınlığı virüsleri için yüksek sezon başlar. Birçoğunun inandığı gibi, soğuk hava dalgası için soğuk hava suçlanamaz. Aksine, kapalı odalarda birçok insanla daha yakın temas ve mukoza zarlarını kurutan ısıtma havasıdır.
Soğuk algınlığını güvenle önleyebileceğiniz mucizevi bir silah yoktur. Ancak dengeli beslenme, yeterli spor ve egzersiz ile bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz. Ne yazık ki, soğuk algınlığına yakalanırsanız, yapabileceğiniz tek şey dişlerinizi sıkmak ve sebat etmektir. Bazı ilaçlara ek olarak, tamamen doğal bir şekilde rahatlama sağlayabilecek birkaç ev ilaçları vardır: Büyükannenin soğuk algınlığı, öksürük ve benzerlerine karşı yedi ipucu.
1. Bol su icmek
Günde en az iki litre içilir. Su veya şekersiz bitki çayı en iyisidir.
2. Temiz hava
Dışarıda çok yürüyün. Temiz hava, ısıtma havası tarafından saldırıya uğrayan mukoza zarlarınız için iyidir. Ama sıcak giyindiğinizden emin olun.
3. Sıcak su buharı
Sıcak su buharını solumak, mukoza zarlarının onları nemlendirmesi için de iyidir. Kekik, papatya veya okaliptüs katkı maddeleri, antispazmodik ve hatta bazen mikrop öldürücü etkiye sahiptir.
4. Tuzlu su ile burun duşu
Tuzlu su dezenfekte edici bir etkiye sahiptir ve virüsler dışarı atılır. Burun duşu tekrar daha iyi nefes almanıza yardımcı olabilir
5. Soğuk banyo
Banyo katkı maddeleri içeren soğuk bir banyo da solunum yollarını temizler. Isı bronşlar üzerinde rahatlatıcı bir etkiye sahiptir ve vücut ağrılarını hafifletir. Ancak dikkatli olun: Ilık suda 20 dakikadan fazla kalmayın, ateşiniz varsa soğuk banyo tabudur.
6. Boğaz ağrısı için gargara yapmak
Büyükannenin boğaz ağrısı için ev ilacı, adaçayı yapraklarının kaynatılmasıdır: yaprakları kaynatın ve 15 dakika demlenmesine izin verin. Sonra yaprakları çıkarın ve günde birkaç kez beş dakika çay ile gargara yapın.
7. Tavuk çorbası
Sıcak bir tavuk çorbası, soğuk algınlığı için çeşitli şekillerde faydalıdır. Isı ve hidrasyon vücut için iyidir ve bazı araştırmalara göre çorba bağışıklık sistemini destekleyebilir. Bu ev ilacını hala büyükannenizden biliyorsanız, üstüne güzel bir çocukluk anısı alacaksınız.
Ben hic o karişimdan duymadim. Ama pekmez almani tavsiye ederim hergün sabah akşam. Bide Papatya cayi ic. Papatya cayin icine limon ve bal koy. Oda iyi gelir
ben ses tellerim ve öksürük için kullanmıştım. kan yaptı bana 😅