Yıldım ya ya doktor da bir şey demiyor geçmiyor da
Özellikle yoğun tozla karşılaşınca kıyafetle hasır neşir olunca oluyor. Alerjik olsa bile sık aralıklarla ilaç kullanıyorum
Yıldım ya ya doktor da bir şey demiyor geçmiyor da
Özellikle yoğun tozla karşılaşınca kıyafetle hasır neşir olunca oluyor. Alerjik olsa bile sık aralıklarla ilaç kullanıyorum
Dil üzerinde ve boğazda batma hissi birçok farklı nedenden kaynaklanabilir. Bunlar arasında faranjit, bademcik iltihabı, reflü, alerjiler, yutma güçlüğü, stres veya anksiyete gibi durumlar yer alabilir. Faranjit, boğazın arka tarafındaki boğaz dokusunun iltihaplanmasıdır ve bu durumda boğazda ağrı, yanma veya batma hissi olabilir. Ancak, kesin bir teşhis için bir doktora başvurmak önemlidir. Doktor, semptomlarınızı değerlendirerek uygun bir teşhis ve tedavi önerebilir.
Cevap
3Cevap
Bu alerjik duruyor. Boğazda batma farenjit olabilir. Sık sık oluyorsa reflü bazen tetikleyebiliyor
Reflü var evet
Reflü tetikliyor o zaman
Aslında düzenli olarak ilaçta kullanıyorum her gün
Hayat tarzı değişikliği ana tedavi
Alerji ilaci da kullanıyorum ama alerji ilaçları tabii her semptomu geçiriyor mu bilmiyorum
Semptomatik tedavi yerine hayat tarzı değişikliği daha fazla iş görür gibi duruyor
Bazen batmayla beraber ağız kuruluğu da oluyor 😶 bogaz kuruluğu da faranjitde de var bunlar 😪
Evet semptomlar ikisi ile uyuşuyor zaten.. Farenjit enfeksiyone sekonder olmayabilir inflamasyona bağlı olabilir. Reflü Farenjit yapar
Son yazdığınızını anlayamadım? Birde faranjit i geçirmek mümkün mü ıhlamur çayları vs ise yarar mı bi öneriniz var mı? Birde bende demir eksikliği var ağız kurulugunu ona bağlıyordum çünkü şekerim yok arastirmam sonucunda demir eksikliği de yapabilir diyor fakat ben en çok faranjitten şüpheliyim dediğiniz gibi zaten reflü faranjiti tetikliyor ikisi birbiriyle bağlantılı
Açıklamayı kendiniz yaptınız zaten reflü farenjiti tetikliyor. Tozlarda semptomlari artırıyor. Hayat tarzıniza dikkat etmeniz lazım demir eksikliği genç kadınlarda sık görülüyor ilaç kullanacaksiniz
Yüksek ihtimal ile faranjit
Kriptik tonsilit
Alakası yok
tamam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?