Randevuya bakıyorum bir-iki haftadır cildiye randevuları tüm hastane ve ünilerde randevular dolu. Ellerimin hâli malum iyice zorluyor beni.. Bir ay önceye kadar işe yarayan Ectopix krem de etki etmiyor görüldüğü üzere. İyice coştu bu hafta ve hareket ettirdikçe bir yanından çatlıyor. Zonkluyor, batıyor.. Ekstra yaptığım bir şey yok.. Çamaşır suyu vb yakınından geçmemiş halim. Yarın acile gitsem bakarlar mı? Mal gibi muamele görür müyüm?
Öncelikle geçmiş olsun ♥️ bende de egzama vardı nerden geldiğini bilmiyordum bazı doktorlar kış ayından dolayı diyorlardı ama egzama yazın da oluyor. Yaz kış fark etmeksizin cildine bakmalısın. Bana Kortison kremi + yağlı bir krem vs vermişlerdi. Sağlığına dikkat etmelisin yediklerin sadece vücuduna değil cildine de fayda ya da zarar verir. Bol bol su, hem su almayan çiçekler kurur cilt de böyle 😌 , az sıvı tükettiginde cilt çabuk kurur çünkü. Yaz kış fark etmeksizin ellerini nemlendirici krem ile nemlendir. Hatta duştan çıkınca vücut losyonu kullan. Cerave kremi kullandım ve onun üzerine tanımıyorum. Turkiyede var mı bilmiyorum. Bir de vazgeçilmezim çörek otu yağı hatta ara ara yine kullanıyorum kedi tüyü alerjime de iyi geliyor. Iyi doğal ve soğuk pres yapılmış bir çörek otu yağı 1 kaşık günde içip üzerine biraz su içmeyi dene. Hatta yağı ellerine de sürebilirsin.
Bence acile gitmeye gerek yok çünkü bir şey yapmayacaktır. Ya cildiyeye git diyecektir ya da egzamaya azaltmak adına bir krem yazacaktır. Bence eczaneye getirip egzamaya iyi gelen bir krem almak daha mantıklı.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Gittim aldım işte Ectopix ve Hametan Pomad verdiler etkisi yok artık zaten yıllardır her türlüsünü kullanıyordum.
Egzama sürekli tekrarlıyorsa bence doktora gitmelisin. Çok yoğun stres derin üzüntü gibi hallerde egzama ortaya çıkar. Genellikle de bir daha tekrarlamaz. Sürekli oluyorsa karaciğer. kalp ve dolaşım sorunları ve bağırsak gibi organlardaki sorunlar ciltte egzama olarak belirti verebiliyor. Kaynağını kurutamaz asıl sorunu çözemezseniz sürekli tekrar edip durur.
Soguk havada tetikliyor. Bende de var egzama. Elimde hem de. Oncelikle fazla sicak veya fazla soguk suda elini yikama. Sicagi sevmiyor zaten egzama. Onu bie soyleyeyim. Sonrasinda kesinlikle kullandigin butun deterjan, sabun vs ürünleri bitkisel icerikli olanlarla degistirmen gerekiyor. Kimyasal ürünler egzamanin azmasina sebep oluyor cunku. Bitkisel icerikli olsrak eyüp sabfi tuncer kullaniyorum ben. Sabun, sampuan ve kremi. Bulasik deterjani vb gibi urunlerde farmasi kullaniyorum. tabi muadil markalar var bitkisel icerikli olarak. mesela yediklerin arasinda da bazi yiyecekleri sevmez egzama. Domatesi azaltman ya da tamamen hayatindan cikarman lazim. Gibi gibi yapilacak birkac sey var.
Acil doktorları bu tarz şeylerden iyi anlamazlar, cildiyeye gidip alanında uzman birine görünürsen daha iyi sonuç alırsın. Insanlar acil doktoruna çok fazla anlam yüklüyor.
Bende de egzama var hindistan cevizi yağı. Ve bi tane krem var ya neydi böyle kahverengi bir şey ha şey dermovate adı. Bunları sür kullan. Dermovate hemen kesiyor
Eline krem al diycemde cok yayılmis bitane sapuan var eczane bilir adi aklima gelmedi pembe bi sampuan cok iyi geliyo dene bence hastaneye gitsende krem yazicak zaten
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Konazol diyorsun muhtemelen de o daha kurutuyor.. Hametan pomaddan egzama kremine, bephantol onarıcıdan hepsine denedim ama sonuç 0 bu ara coştu.
Egmazanin geçmesi için iğne vuruluyrosun. İlaç geçirmiyor tatlım buradaki insanların saçma sapan bilgisine bakma. Beni dinle bir haftaya kalmaz iyileşiyor. Kimse bilmeden yazıyor sinir oluyorum. Sen git yarın tamam mı Sor egmaza için iğne vurulmak istiyorum diye yaparlar. Ömür boyu birdaha çıkmıyor
Genetik zaten kardeşimde de sedef h. vardı şaşırtmadı ama bıktırdı artık hiçbir şey yapamıyorum. Temizlik hastası sanıyorlar ellerim yüzünden eldivenle falan iş yapıyorum çok sıkıntıç