Yakın bir zamanda diş teli takdırdım. Az önce dişlerimi fırçalarken arka braketlerimden birinin hafif oynadığını hissettim parmağımla kontrol ettim düşmedi ama sallanıyor gibi ya da kırıldığını düşündüğüm için bana mı öyle geldi anlamadım? Kırılmışmdır? Nasıl anlarım!
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
aradaki ince telde oynamalar olur öyle ama dişinden koptuysa kırılmıştır
Dişimden düşmedi ama sallanıyor gibi geldi belkide paniklediğim için öyle geldi anlamadım. Parmağımla kontrol etsem mi kopar mı?
parmağınla kontrol etsen kopmaz merak etme. Diş teli çok sert şeyler yerken öyle çok zorlamadıkça kopmaz. Benim tellerimi doktor kendi zor söktü öyle kolay kolay diş fırçalarken kopmaz. Ben elektrikli fırça ile fırçalıyordum dişimi
Ya cok panikledim şu an bayağı sallanıyor gibi acaba yapışkanı mı düştü ağzımdan da düşmedi duruyor anlamadım
Tel değil de Dişin sallanıyor olabilir mi? dişin üstündeki küçük kareler kopmadıysa sorun yok
Ya brakette çıkma yok, dişte. parmağımla oynayınca harket ediyor diğerlerine göre. galiba yapışkanı koptu 🤦🏼♂️
Bir de uzak yerde yaptırıyorum sonraki randevum şubatın 26sında
tam anlamadım ama braketi tut hafif salla yerinden çıkmıyorsa sorun yok
Tedavi olduğum yer yaşadığım yere uzak. Braket dişimde düşmedi. Parmağımla kontrol ettiğimde sallanıyor gibi geliyor sallasam elimde kalır diye korkuyorum.
Ya bence bu kadar korkma yemek yerken falan napcaksın hafif sallarsan kopmaz
Tedavi sürem uzar diye korkuyorum zaten daha önlere takılmadı bile aşırı zahmetli benim için. Anlayamadım işte neyse artık anne babama ya da doktoruma sorucam
Bence diş tellerinden korkma. Veya görüntüsüne ve tedavinin süresine üzülme. Emin ol alışınca diyorsun ki keşke kalsa hep. Benim alttaki telleri söktüler üsttekiler kaldı tek
Ya diş tellerinden ötürü değil daha çok yeniyim kırlıdımı koptu mu anlamadım o yüzden panikledim peki bu benim gece ağzıma falan düşmesin öyle çabuk inecek bir şey mi
Yok yahu öyle kolay kopcak bir şey değil diyorum ya benim doktorum kendi zor söktü dişimden baya sağlamdı
Teşekkür ederim inşallah benim paniklemelerimdir de bir şey olmaz çok gerildim çünkü ilk defa başıma geliyor alışkın değilim
Rahat ol ben ilk taktığımda hiç bişi yemedim cips yerken falan kırılcak diye korkuyordum ama hiç bir şey olmuyor merak etme sadece ön dişlerinde kük küçük ısır yeterli
ekmeğin sert yerlerini bile yememeye çalışıyorum yasaklı hiç bir şey yemedim o yüzden çok garip geldi heralde. belkide korktuğum kadar önemli bir şey yok bile. Teşekkürler valla içime su serptin azıcık rahatladım çok sağol
Ben ilk tellerimin takıldığı gün, makarna yemeye korkmuştum😀 ablam jöleli bisküvi almıştı, jöle tellerime yapışır da çıkaramam diye yememiştim. Ama zaman geçtikçe alışıyorsun hiç korkma. Sadece sert kuruyemiş yerken dikkat et. Bir de ekmek arası, pizza, hamburger falan bunları ön dişlerinle küçük küçük ısır. Ve elma tarzı sert şeyleri ön dişlerinle ısırma. Ve arayüz fırçası al çünkü çok işe yarıyor tellerin arasını temizlemek normal fırça ile zor oluyor.
İLK GÜN BENDE MAKARNA YEMEYE KORKMUŞTUM AHJDŞAÖZMXÖXL hatta buraya soru atmışım bir şey olur mu diye ara yüzü fırçası da kullanıyorum. Ya hep iyi bakmaya çalışıyorum zaten yasaklı bir şey yemiyorum. İnşallah ben malımdır da bana oynuyor gibi gelmiştir ajalözmxööz
Bu kadar aynı olmamız şoku peki kfwçfkwşdkwşsk bana dedikleri tek şey asitli çok içme ben de 3 ay hiç bişi içmedim sonra pipetle içmeye başladım sonra yeter diyip pipetsiz içtim valla 1 buçuk senedir tel takıyorum bir kaç hafta sonra da tedavim biticek hiç sorunum yok😀
İnşallah bende görürüm o günleri. Hiç braketin kopmuş muydu peki
Bu ara parmağımla bir kaç sefer daha kontrol ettim kırılmadı düşmedi ama mal değilsem bir sallantı var nsnskzööxöxçzçöx
Yok braketim hiç kopmadı. Hatta ben dikkat etmedim bile hiç neredeyse. Hiç kırılmadı. Arkadaşımın biri fındık yerken kırmış arkadaki braketi. Bana bişi olmadı ilginç. Sallanan şey dişin olabilir bu arada yer değişiyorlar ya sallanması normal jwlfkwldwksk
İnşallah dişimdir ya tebrikler bu arada hiç kırmadan tamamlayanı nadir duyuyorum arkadaşlarımdan falan da kullanlar vardı. Bana sen çok kasıyorsun bu kadar dert/dikkat etme falan diyorlar hatta znzlöxmxmxmmx
Sen ne zamandır kullanıyorsun teli belli ki yeni baya temkinlisin ama bir süre sonra amaaan diyorsun ickeçdkeşdkwlsl
Ben bölümlü tedavi oluyorum. Ağzım çok dar yanaklarım sıkı. ocağın 10'u ya da 20si (tam hatırlamıyorum) gibi ilk arka üst dişlerime taktık sonra şubatta alt arka dişlerime taktık önlere arkalar biraz düzeldiğinde takacağız yani 2 ay denemez heralde
Bunu ilk defa duydum. Geçmiş olsun. Ben de tel tedavisinden önce 1 sene alt çenem geride olduğu için aparey kullandım
O da zordur geçmiş olsun ne güzel atlatmışsın tebrik ederim tekrardan
teşekkür ederimm
Ön kısmı duruyor ama arka telim yerinden çıkmış fırçalarken fark ettim
Ya bir şey sorucam
Ön kısmı ve diğer dişler sabit ama sol en arka dişimdeki tel yerinden çıkmış normalde alt taraflarda da da sağ üst tarafta da arkalarda 3 braket görünüyor sabah kontrol ettim telin çıktığı yerde 2 görünüyor acaba telin çıktığı yerden braket düşürmüş olabilir miyim çıktığı yerde kaç braket vardı hatırlamıyorum. ağzıma metal bir parça gelmedi yemek yerken, fırçalarken vs düşürmüş olsam anlar, fark eder miydim?
Düşse fark ederdin bence. Şöyle sağ ve sol tarafındaki diş tellerini karşılaştır eksik yoksa veya çıkıklık sorun yok.
Karşılaştırdım telin çıkmadığı tarafta arkada 3 braket altta arkalarda da 3 braket ama telin çıktığı tarfatta en arkada 1 braket yok. Büyük ihtimalle düştü ama nasıl anlamadım onu anlamıyorum. Ya da düştüyse nerde aq. Yedim mi najslsözözöxöx
2 tarafın da en arka 1 dişinde braket yoksa sorun yok. Çünkü benim de en arka 1 dişime braket takılmadı
Diğerinde en arkada var ama telin çıktığı yerde en arkada var mıydı yok muydu hatırlamıyorum
valla derdini çok anlamadım ama ckwldkwşskqşsl ince tel mi çıktı yerinden
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!