Bacağımda gözle görünen bı damar yolu var sert gibi görünüyor cilt altında belirgin bı şekilde ve o damar yolunun olduğu kısımdaki kaslarım yanıyor iğne batırır gibi ayağımın alt kısmından başlıyor belime kadar bacak aramdan da geçiyor mesanenin olduğu kısımda idrarımı tam bosaltamiyorum idrara bazen sık sık cikiyorum kesik kesik geliyor büyük tuvaletim de aynı şekilde oluyor bunla alakalı mi bilmiyorum geceleri uyuyamıyorum şiddetli ağrılardan sancilardan kalcamin üzerine oturamiyorum oturduğum gibi ağrı şiddetleniyor ayakta durunca uzun süre baldirimda o damar galiba böyle hareket eder gibi oluyor ağrılar artıyor ve damar tepreniyor kivriliyor arkadaslar bana bı sene önce varış tanısı kondu ameliyat onerilmedi genç yaşta olduğum için şimdi durum böyle daha da ilerledi mi ya da bu farklı bı şey ne ne olur aydınlatır mısınız hiç umudum kalmadı evden çıkmıyorum günlerce ağlıyorum annem üzülüyor halime ders de çalışamıyorum sınava gircem bu sene yks sınavına sagligim bozuldu lütfen yardımcı olun insanlık için Allah aşkına beni aydınlatın bu ağrının sebebi nedir günlerce uyutmayan ders çalıştırmayan sol bacağı kaybetmek istemiyorum yalvarıyorum umitlendirin beni bu yaşadıklarım ne kaç defa oldu para kazanmak için girdiğim işlerden bu yüzden çıktım para da kazanamıyorum ayak işleri yapamiyorum ailemi uyandırmak istemiyorum yalvarırım yardımcı olun kafayı yemek üzereyim gitmedigim doktor kalmadı bı özele gitmedigim kaldı ona da vericek param yok arkadaşlar 😔
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
varis ülseri gibi duruyor. bir damar cerrahisi uzmanına görün mutlaka.
Çok ciddi bı şey bu peki
Çok korkuyorum
bacakta yara enfesiyon gibi bir şey var mı
Yok öyle bı şey rastlamadim
peki damarların belirgin böyle yılan gibi kıvrım kıvrım mı yoksa bacaktan yukarı geriliyor gibi kasıklarına mı vuruyor
Genelde damarlarım belirgin benim ama bacakta değil sadece baldirda falan bı de ayakta ayak bileğinde ama bir damar var baldirdan bacağa belirgin diz üzerinde de kendini belli ediyor o damarın olduğu yerler yanıyor su serpince sıkınca ağrısı artıyor bir de his kaybı var gibi baldır bacak o şekilde ağrıyor o damar yüzünden mi bilmiyorum bacaktan yukarı geriliyor gibi oluyor evet kasıklarıma vuruyor
Öyle bı şey oluyor birde belde bir nokta var orası genelde uyuşuk oluyor ve asıl ağrı orada en siddetlisi bı noktada orada bı fıtık mi var ne var bilmiyorum ama bacağımı açınca oraya kramp giriyor kalça kası titriyor sızlıyor öyle garip şeyler oluyor ve belirgin damar bölgesi de yanıyor daha farklı bı sekilde
kuvvetle muhtemel fıtığın var. varis değil. bi nöroloğa git. emar ister muhtemelen. net belli olur.
Kendimi açıklamada güçlük yaşıyorum umarım anlatabilmisimdir doktolarda bazen anlayamiyorlsr sorunu ne yazık ki yalnızlığımla baş basayım bu konuda
Ama o damar peki neden öyle yapıyor
Ayakta durdukça baldirda o damar hareket ediyor bı dışarı cikicak patlicak gibi oluyor
sorun damarda değil. sinirlerde. sıkıştıkça kasılmalar ağrı ve hissizlikler hissediyorsun. bariz fıtık gibi duruyor.
Ee peki ne olucak şimdi
İlaç milac da iyilestirmez beni
Benim varisim de var bu arada tanı kondu
Hem varis hem fıtık nasıl gecicek aynı anda kafayı yicem
çok evhamlısın önce bi sakin ol. güzelce git dktora. belki fizik tedavi falan veriri okdar büyütülecek bişey yok. en son çare ameliyat. ama ne durumda olduğunu bir görsün doktor. tamam mı. sakin ol iyisin.
Tamam da gittim fizik tedaviye daha önce fıtık başlangıcı var dedi bir de bel duzlesmem var dedi şey de ödem falan da varmış
Amelyatlik bı durum yok demişti egzersiz yapmam gerektiğini söyledi En az 6 ay boyunca bir de uzun süre ayakta durmamaliymisim
Ama ağrı şiddetlenince ne yapicagimi bilemedim tekrar doktorlara gidesim var işte
Belki farklı bı şeydir diye korkuyorum
bukadar basit işte. bacağını falan kaybetmezsin rahatla. varis ve fıtık... biraz tombik bir arkadaşa benziyosun sen. egzersizlerini yap. bol su tüket. ödem atmanda yardımcı olur. çay kahve çok tüketme. günde 1 taneden fazla içme. bol yeşillik tüket.
Tombik değilim valla kilom 65 falan
Dediklerini yapicam sağol tavsiyelerin için
rica ederim geçmiş olsun
Teşekkür ederim
İşte onun adı varis kalp damar cerrahindan randevu al onlar ilgileniyor o konular ile.
Peki bacağımı kaybeder miyim sizce
Bu düşünceden kurtulamiyorum
Ameliyata girmek de istemiyorum çok korkuyorum
Yok be ablacım bacağına ne olsun benim bacağımda da varis var tedavisi var tedavisini olacaksın ağrın da bitecek görüntüsü de gidecek.
Korkuyorum abla ağrı o kadar şiddetli ki ben neler çektim bu bacaktan tam iki üç yıldır böyle
Korkma ablacım ayakta fazla durmaktan oluyor tedavisi var ağrıdan da kurtuluyorsun çok geçmiş olsun
İstanbul'da bı restaurant işine girdim komilige başladım bı ayi zor tamamladım ağrılar arttı ben acillere gidiyordum gece 3 gibi abla bı de orada bekar evinde kalıyordum yazın çalışiyordum para biriktirmek için ailemden harçlık alamıyorum
Her gece bana çalışanlar nereye gidiyorsun bu saatlerde tek başına diyorlardi ben o ayağımın üzerine basa basa en yakın hastanenin yolunu tutmuştum
Gözümde yaşlar vardı kimse bilmiyordu
İşi bırakmak zorunda kaldım döndüm memlekete şimdi ne param var ne sagligim yerinde
Ders de çalışamıyorum
Varis değil mi o
Tedavisi var ve devlette de yapılıyor
Varış tanısı koydu sanırım onunla alakalı bı durum ve çok korkuyorum
Stresten saçlarım dökülüyor sivilcelerim çoğaldı bakım yapamıyorum kendime yazık oldu gençliğime geleceğime bu sene üni sınavına gircem ne halla gircem bilmiyorum