uzun sure ayakta durduktan sonra oldu basinca solmuyor arada bi oluyor bazen daha az 3 haftada geciyor bunun sebebi nedir?

uzun sure ayakta durduktan sonra oldu basinca solmuyor arada bi oluyor bazen daha az 3 haftada geciyor bunun sebebi nedir?
Maalesef bacak arteriyel sisteminde darlık, bacak venöz damarlarında genişleme gözlemliyoruz. Varis oluşma riskini kontrol etmemiz için röntgen şart. Soyunun hanfendi
Yav HDHSHHSHXHSHXHHSHXEODJC
Cevap
7Cevap
Bu peteşi değil. Baskı ve bacağın stres altında olmasından kaynaklı oluşum. Diyabet vb durum var mı?
Hayir yok bi anda olustular yaklasik 5 saat sabit ayakta kaldim fazla hareket etmedim
Endişe edilecek bir şey değil şimdilik. Alkol tüketimi? Kan sulandırıcı? Düzenli kullandığın ilaçlar var mı?
alkol sigara yok ilac kullanmiyorum agri kesici bile kullanmisligim yok hastaligimda yok diye biliyorum sadece kansizlik var :(
Kansızlık için hergün bir avuç kuru çekirdekli kara üzüm tüket. İnanılmaz etkilidir. Korkulacak bir şey değil bunlar olsa belirtirim. Diğer etkenleride kullanmıyormuşsun zaten. İçin rahat olsun
Bu arada saglikci misiniz bilgili birisiniz anladigim kadariyla bir de bunlari engellemenin bir yolu yok mu
Cerrahi hemşirim
Vücutta yayılım yapmıyorsa calf bölgeselde kalıyorsa düzenli aralıklarda masaj iyi gelir
Sadece alt bacaklarda var bi arada ust bacakta oluyordu sadece orasi gecti simdi altlarda buz koymak da iyi gelir mi
Sıcak soğuk kompres evet iyi gelir.
Hirudoid forte jel alın. Onunla masaj yapın
Deri altı pıhtıları ve lekerli dağıtmada oldukça etkendir
Tesekkur ederimm :))
Rica ederim geçmiş olsun🙂
Bunun nedenini öğrenebildiniz mi bende de var aynı durum
Sanırım kan akışını tersine yapmak için bacaklarını bir süre yukarda tutman gerek
Yukarda tutunca kaybolmuyorlar maalesef 3 haftada falan geciyor sonra tekrarliyor
Kronik bir durum olabilir o zaman doktora göründün mü?
Doktora daha once ayni sebepten gittim onemsiz birsey oldugunu soyleyip gonderdi
O doktorun kendi önemsizliğiymiş, bence başka doktora da baktırmalısın.
Damar çatlaması gibi, kasların zayıf mı
Cabuk yoruluyorum kilcal damar catlamasi evet ama sebebi ne bilmiyorum
Bacak kaslarının zayıf olması diye tahmin ediyorum, atakta durunca yük kaslar zayıf olduğu için damarlara biniyor ve damarlar çatkayıp kanı sızdırıyor
isin garibi sabit durunca olusuyor yuruyunce olmuyor
Sürekli yük altındasın
Duruken
Bu olunca byz kımpress yaparmısın bi seferlik, ama oluşur oluşmaz
Bacak mi calismam gerekiyor peki gecen sene olmuyordu bu lanet sey
Evet bacak kaslarını kuvvetlendirecek hareketler yapmalısın, kalp sorunun yok ise merdiven çık ama her 16 vasamakta ara ver 3 dak sonra devam et
kan dolaşımı bozukluğuna benziyor
Bunun nedenini ögrenebildiniz mi
Hayır hala devam ediyor :(
Ben de cildiye romatızma ve kalp damara gittim testler yapıldı birsey cıkmıyor pıhtılasmada da sorum yok ama aynı seyı yasıyorum ayakta kalmaktan korkar oldum cok etkılıyor psıkolojımı😔
kılcal damarların çatlamasından dolayı oluyor peteşiler ama damarların çatlamasına yol açan şeyin ne olduğunu anlayamadı doktor 😞
Bu bikerede gelip bikerede gecen şeyler degil
Doktora gittin mi
Şeker olabilir
Sekerim yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?