bir haber vardı bu yıl içinde, bir yerde yanan kimyasal gazın dumanı çevrede bulunan erkeklerde testo seviyesinde düşme, yönelim değişmesi gibi etkilere neden oluyordu.
acaba bu her yere mi yayıldı, neden erkekler artık daha yumuşak ve daha tripli?
bir haber vardı bu yıl içinde, bir yerde yanan kimyasal gazın dumanı çevrede bulunan erkeklerde testo seviyesinde düşme, yönelim değişmesi gibi etkilere neden oluyordu.
acaba bu her yere mi yayıldı, neden erkekler artık daha yumuşak ve daha tripli?
Kadınlar eril erkek ister, şiddet egilimi olan erkeklere tutulurlar. Şiddeti güç olarak gördükleri için erkeğin kadını dövmesi de diğer insanları dövmesi de kadına çekici gelir.
Erilden kasıt kadına hürmet eden, çiçek alan, "bugün seni alıyorum" diyen, kadına sahip çıkan erkek modelidir ama kadınlar böyle şeyleri gönderi olarak paylaşsalar da tercih şiddetten, onlara bağıran erkekten yana olacaktır. Bu durum böyledir ve değişmez.
Değişmez çünkü kadınlar ne kadar psikologa gitseler de kafalarının içindeki şeye çok bağlılar. Erkekler strese girse de üstüne gidiyor ama kadınlar hep prenses olup sevilmeyi beklerler bizim toplumda, ama icraate gelince tikanirlar. Bu toplumun en büyük problemi bence budur.
Evrimsel olarak kullanılmayan organ körelir. Benzer şekilde erkeklik eskisi kadar gerekli bir şey değil. Artık avlanmıyoruz, ağır şeyler taşımıyoruz, savaşa gitmiyoruz vs..
Böyle olunca testosteron oranı düşmesi doğal ama hala maskülen olmalıyız erkekler olarak.
@Han_ıEmir Maskülenliği sadece fiziksel olarak düşünmemeliyiz. Mesela öncü olmak, cesur olmak, korumacı olmak, zeki olmak vs..
Maskülenliği arttırmak için bolca rekabete girmek, fiziksel olarak formda olmak, küçük bir erkek çocuğu kadar asi ve sorgulayıcı olmak gibi sayabileceğim bir sürü şeyi yapmak faydalı olacaktır.
Unutma maskülenlik içimizde var olan bir şey sadece bunu uyandırmamız lazım. Sıfırdan yeni bir şey bulmamız gerekmiyor.
Bu kimin ne kadar maskülen olduğu göreceli elbette. Bazı kızlar için zeka en önemli maskülen özelliktir, o tür erkekleri daha maskülen olarak görür.
O sıralarda da atıyorum bi film modadır. Bir kimyager en maskülen görünür.
Temel olan şey maskülenlik. Fiziksel olarak hafif kaslı, korumacı ama kısıtlayıcı olmayan, kadın doğasını ve kendi doğasını bilen, işinde başarılı, maddi olarak bir yerlere gelmiş, zekasıyla büyüleyen erkek her zaman arzulanır
Bunun yolu da erkekler için maskülen olmaktan geçiyor. Bak kadınlara onlar feminenken ne kadar mutlu oluyorlar
Erkekler için bu yoldaki bir adım diyebiliriz tabi
Ben Müslümanım ama Müslüman kelimesi o kadar yozlaştı ki mecburen Kur'an Müslümanı diyoruz kendimize. Dinin tek kaynağının Kur'an olduğuna inanırız. Geri kalan her şeyi çöpe atarız. Peygamber adına söylenen yalanlara ya da uygulamalara inanmayız
Hadis, fıkıh, mezhepler, sünnet, tarikat, şeyh, sancak vs.. Hepsi uydurmadır
Evet çoğu görüşüne katılırım genelde
@Han_ıEmir Reşhat Halifeye inanmıyorum. 19 Sistemini tam anlamıyla incelemedim o yüzden son 2 ayet konusunda fikrim yok
@Han_ıEmir Hayır tanımıyorum ama baktığım kadarıyla geleneksel kafada ilerleyen bir arkadaş
@Han_ıEmir Şahsen orucun sadece ceza ve irade terbiye için yapılması gerektiğini ayrıca herhangi bir kuralının, zaman aralığının falan olmadığını düşünüyorum. Sadece seninle kendin arasında bir şey. Atıyorum mesela sakız bağımlısısındır. O zaman bile oruç tutabilirsin.
@Han_ıEmir Evet kötünün iyisi diyebilirim
Düşüncem yok
Kadinlar hakkini aramak icin esitlik algisini getirirken, bazi toxic kadinlarin abartili ayristirmasi ve bazi toxic erkeklerin olayi carpitarak sorumluluktan kacmasiyla kadinlar maskulenlesti ve erkekler de feminenlesti.
Zaten dunya agir manipule altinda artik.
Bir kadin arkadasina kek pisirse sorun edilmiyorken, kocasina pisirse “eli yok mu?” Deniyor.
Veya da bir erkek sevgilisinin hesabini odeyince “kendini kullandirtma.” Deniyor. Oysa ki o adam kankasina ismarlasa kimsenin zoruna gitmez 🙂
Aile kavramini bitirdiler psikolojik kiskirtmalarla
@melikenilayy bunu bilerek yapıyorlar, ama bazı g*zekalı kadınlara anlatamıyoruz. kadın erkek eşitliği diye tutturanların peşinden gidiyorlar. Kadınların eşit oldugunu düşünüyorsan o zaman git ağır işte de çalış. Onların proje oldugunu ben 10 senedir biliyorum. Maksat toplumun aile yapısını bozabilmek ve kaosu hızlandırmak. Kargaşa ve kaos ile beslenen bir kesim var yeryüzünde.
@acayipadamm İnsan olarak esitiz ama akilli bir insan esitligi carpitmaz. Ben de sana “hamile biraktin ve ben dogurdum. Gorev sirasi sende Şu an , sen emzir.” Diyemem degil mi? Dolayisiyla ikimiz de degerli ve gerekliyiz ama biyolojik farkliliklarimiz var. Esitlik nedir? İki taraf da aldatilmasin, iki taraf da taciz edilmesin, iki taraf da hata yapinca ozur dilesin gibi.. bunlari carpitirsak mutlu olamayiz
@acayipadamm Bu arada diger soruna da yorum atmissin ama tikladigimda acilmadi. Sanirim silmissin sorunu.
@melikenilayy
bravoo
@melikenilayy gizli soruyu mu kastediyosunn
Yargi dagittigin 😅 @acayipadamm
yoo silmedim aslında. kategoriyle alakalı olabilir bilmiyorum.
İyi bakalim👻
Cevap
37Cevap
Dediğin haber doğru, yediğimiz her şey bizi etkiliyor. Marshall projesinde Türkiye ye gelen yardımlarla şuanda tüp bebeklerle çocuk yapıyor etkilenen aileler...
eril erkek istemeyen feminizm ve bunu ses çıkartmayan kadınların sonucunda erkekler risk almaktan vazgeçti. Sonuçtan memnun musunuz kadınlar.
Öteki türlü mağara adamı, bu türlü de erilsiz erkek oluyoruz. Ne istediğinizi gerçekten anlamıyorum... :d
Elimizde yok maalesef.
Şöyle anlatayım yeğen. Her şeyimi kaybedeyim ama merhametim bende kalsın inşallah. Son nefese kadar ihtiyacım olacak en önemli şey bu.
Bende ters etki yaptı galiba libido zirvelerde 🙄🙄
hah şükür
yumuşak ve trip pek bana göre değil.. biz acıyı görmüş yaşamış biriyizz
Eril erkeğim ama düşüncelerimde değişmeler farkediyorum
Toksik feminizm eril/maskülen erkekleri istemiyor o yüzden.
birinin kibar olması niye sizi rahatsız ediyor
Ha ondan mıymış djdj teorim doğruymuş. Pek nadir evet
Bunun cevabını bulan bu dünyayı aşmış demektir
Sanmam, günümüzde erkekler prenses muamelesi görmek istiyor
o gaz bizim buralara uğramadı bende en ufak bi değişim yok😂
Daha iyi modern toplar varoldukça hakettiğini almak isteyen kadın ayırt etmekte zorlanmıyacak. Kıvırtan cinsler sayesinde erkekleri ayırt etmeniz kolaylaştı diyebiliriz.
her şey yerinde olmalı sonrada kıro diyorlar :D
Eril olmayana erkek denmiyor yalnız. Onların yeni ismi gay ya da efemine ya da kırık ya da ne bilim yumuşak falan. Hamd olsun agirligimiz var
Erillikten kasıt erkekler kadın peşinde koşsun demek istemiyorsundur umarım.
hayır bundan bahsetmiyorum
Ben bu konuda güveniyorum kendime
Yok be hepsi babasının prensesi artik
Ahahahah ben erilim de ne oluyor
Yok nanoş nişantaşı çocuğuyuz biz
Eril mi o da ne oluyor
Ben yazdıjtan sonra bunu mu düşündün, aferin.
Pek sanmıyorum hepsi babasının prensesi oldu
Alakası yok jdjc hala tavanim hshs
ay abartma ben trip atmam
Yanlış bilgii
Sence iyi olan hangisi
Maalesef azaldı
Yok vallaha
saçmalama lütfen, çok kırıcısınız
Bence ilgisi yok ya
Tabii ki var
Herkes biraz güzel kardeşim mk
Gerçekten böyle mi çevirdin. Asıl demek istediğim bambaşkaydı