Bir gün yapmazsak kabız mı sayılıyoruz? Benim takıntım var her gün yapmazsam kabız oldum diyorum ve zeytinyağı içiyorum birisi bana anlatabilir mi şu takıntım bıktırdı artık
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Herkes için durum aynı değil ama içeride tutmaya çalışmak zararlı. 1 gün ila 3 gün arası normal
Anladım. Bende takıntı haline geldi her gün bunu düşünüyorum ya yapamazsam diye korkuyorum kabız olmak korkutuyor
Hasta değilsen ya da kötü beslenmiyorsan korkma
Kabızlığın etkili ve basit çözümleri de var
Kötü beslenniyorum ama katı şeyler yiyoruz sonuçta. Yanina ayran içmeden yemek yemiyorum ama katı şeylerin yanında hep ayran içerim kabız olmamak için
Su yeterli
Hergün olacak diye bi kural yok. Zorlama kendini. Zorlamak sıkıntı yaratır
Hemoroid oldum zaten zorladığım için yaa her gün yapmak zorunda değiliz ama takıntı oldu işte nasıl bu takıntımdan vazgeçicem
Farklı şeyler bul kendine sürekli bişeylerle oyalan oku çiz falan. O zorlama kötü şeylere neden oluyor söyleyim. Nelerini gördüm çünkü
Sürekli lifli gıdalar tüket bol su tüket ve birkaç alınacak önlem ve kolaylık var. Olası bir sorunda yardımcı olurum
Daha ne olabilir ki hemorid oldum ve ağrı yapmaya başladı kalçamda. çok zorladığım için çatlak bile olabilir hemorid de oydu galiba. Üç günün üstüne çıktığı zaman doktora giderim veya dubhalac ilacımı içerim ama zorlamak takıntı haline geldi ve sürekli tuvaletimi yapmak istiyorum hatta her yemek yedikten sonra yapmak istiyorum bu takıntımdan vazgeçmem lazım başka şeyler ile oylanıcam dediğin gibi tuvaletim geldiği zaman gider yaparım zorlamaya gerek yok evet☺️☺️
Çok teşekkür ederim ☺️☺️su içmeye çalışıyorum bir şişe falan bitiriyorum günde veya daha fazlasını. Ama her sabah uyandığımda aç karnına zeytinyağ içiyorum çok faydalı
Hemoroid tamam ama fistül oluştuğunu sanmam. Daha ne olabilirki diyorsun mazallah rektal prolapsus var çok berbat. Sürekli duphalac alma. Kimyasal sonuçta. Aktarlarda sinameki bitkisi var. Çay şeklinde kullanılır bağırsak florasına yardımcıdır ve iç bozar. Kabız olamazsın yani istesende. Çok daha sağlıklı onu dene öneririm
Rica ederim😊😊
sabahları Zeytinyağı içiyorum iki kaşık o yardım ediyor zeytinyağ sağlıklı dimi. Bide ben zayıf olduğum için kilo almaya çalışıyorum ama tuvaletimi böyle zeytinyağ içerek yaptığım zaman kilo almıyor muyum? Zeytinyağ kilo verdirmez dimi
Tuvalet yapmak da kilo verdirir mi
Şifa olsun öncelikle. Boy kilo oranına bakıldığında zayıfsan evet kilo alman iyi olur. Zeytinyağı tek başına kilo kaybına yol açmaz
Aşırı derecede tuvalete çıkmak (bazı koşullsr varsa aşırı ishal vb gibi) evet biraz kilo kaybına yol açar
Zeytinyağ normalde kilo aldırması gerekiyor ben onu sabahları iki kaşık içiyorum neden kilo almıyorum. Yemek yemeye de korkuyorum bağırsaklarımda kuruyup tıkanır diye çok korkuyorumgerçekten öyle bişey olmaz dimi ona göre yemek yicem üstüne bol su içicem
Sadece zeytinyağı tabi tek başına kilo aldırması mümkün değil. Korkmanı gerektirecek hiçbir durum yok rahatlıkla yiyebilirsin. Yeteri kadar beslenemezsen kilo alamazsın. Yediğin besinler içerde kuruyup tıkanmaz rahat ol. Asıl hiçbir şey yemezsen iç kuruluk oluşur. Yağlı sulu yemekler ye, çorba iç, kahvaltı yap tereyağı tüket. Bak ben sağlıkçı olmama rağmen bir dönem crohn rahatsızlığı yaşadım. Aylarca bir şey yiyemedim ve lavaboya çıkamıyordum bile. Lifli gıdalar tüket
Ekmeği az ye ama yemeği bol ye hiç korkma😊
çok teşekkür ederim gerçekten içimi rahatlattın sağlıkçı olman da çok iyi oldu güvenip yemek de yicem dediklerin doğru ve sanada çok geçmiş olsun zor bir durum gerçekten bende ıkınmıyorum artık daha beter basur dışarı çıkıyor çünkü. Sabahları o yüzden zeytinyağı içip çıkıyorum direk tuvalete. Ayiptir söylemesi ishal yapıyor zeytinyağ zaten. Bugun ful yemek yicem yarın sabah yine zeytinyağ içer çıkarım tuvalete bugün ful yicem dediğin gibi üstüne de su içerim ayran içerim veya çorba içerim yanina salata yerim yemek yerim ekmek fazla yemem ekmek zaten kilo aldırmaz ki daha çok yemekler kilo aldırır dediğin gibi☺️☺️
Rica ederim lafı olmaz. Yardımcı olmak için buradayız. Bende çok teşekkür ederim😊
Gönlünce ye tabi
Ama unutma sulu yemekler👍🏼 çorba, lifli besinler, salata harika👍🏼 ekmek zaten az olunca yemeklerde sulu olunca e birde zeytinyağı içiyosun ve su kurumaz için👍🏼👍🏼
Ama fazla aşırı yüklenme bu seferde miden ağrımasın🙏🏻🙏🏻
Haklısın şu an çok pis midem bulanıyor kahvaltı yapmak bile zor geliyor bana tuvaletimi yaptim ama midem çok pis ağrıyor şu an napıcam bilmiyorum bidaha içmicem zeytinyağ ya çok kötü yaptı beni iki kaşık içtim bide bidaha içmicem gerçekten su içerim onun yerine ya en fazla üç gün yapamam tuvaletimi nolack iki hafta tuvaletini yapamayan insanlar var biraz yapmazsam bişey olmaz tuvaletim geldiği zaman gifder yaparım
Sürekli olarak zeytinyağından dolayı bulanır oldukça normal. Zaten gin aşırı lavaboya çıkmak normal sayılmakta. Emin ol beraber düzenlicez ve her şey yoluna giricek. Aslında yolunda ama biraz daha iyi hale getiricez😊
İNŞALLAH ya seviyen yetiyorsa özelden yazabilir misin biraz kafa dağıtıp içimi rahatlatmak istiyorum
Ah yetmiyormuş daha😑😑🙄
Aynı xper seviyesiyiz😊
Evet☺️☺️burdan sorarım o zaman bişey olursa ama şu an çok pis midem ağrıyor zeytinyağ yüzünden yaa kaç gün tuvaletimi yapamazsam içeyim zeytinyağı. Bide bişey sorucam makarna kabızlık yapar mı çünkü az sonra makarna yicem kahvaltı yapamadım midem bulandıği icin makarna yesem kabız olur muyum ya korkuyorum yanında ayran içicem
Makarna yerine hazır çorba bile daha iyi olur. Direkt olarak makarna şu an midene yaramaz😊
Hem zeytinyağı değilde dediğim gibi bak aktardan sinameki al çok çok iyi
Mideni ağrıtmaz. Bulandırmaz. Sindirime faydalı bağırsaklara faydalı
Makarna yiyemez miyim yani ayran ile birlikte? Ispanak yemeğide var ama kilo veriyorum ıspanak kilo aldırmaz diye yemek istemedim ya ıspanağın yanında makarna yesem nasıl olur sence hem ıspanak hem makarna en azından yeşillik de yemiş oluyorum yanında ayran da içerim nasıl olur sence kabız olmam o zaman dimi hem ekmeksiz yicem makarna ve ıspanağı☺️☺️
Pırasa yemeği pardon ıspanak değil 😂😂
Pırasa olur hemde güzel olur gayet😊
Makarnayı biraz az pırasayı daha çok👍🏼
Tamam öyle yaparım ☺️☺️Çok teşekkür ederim bu arada
Rica ederim😊😊
Şu 3xper olunca düzgün ve sindirimi kolay besinlerden liste yaparız daha iyi olur. An be an takipte oluruz. Hem genel cerrahide bu konularla ilgili bi abim var ondan da destek alırız. Sürekli ameliyatlara girer
Ya çok teşekkür ederim seviyemizi 3 yapmaya çalışalım hangimiz daha erken yaparsak o yazsın olur mu☺️☺️
Tamam olur tabii😊😊
☺️☺️
Nasıl oldu miden? Yedin mi birşeyler?
Ben her gün yaparım hatta sabah güne kakamı yapmadan başlarsam çok pis karin gurultusu yaşarım bazi gunler gunde 2 kez bile yaptiğim oluyor yapmazsam rahatsizlik verir bana her türlü. Herkesin sindirme hızı bir değil ama
Sen 2 günde bir yap ablam
Tamam ablam öyle yaparım😂😂
Kolay gelsin 😁
Herkesin bağırsağı yediği içtiği bir değil ki
Evet ama takıntı oldu bende her gün yapmazsam yemek yiyemiyorum rahat rahat. Kendimi zorluyorum tuvalette bu yüzden hemoroid oldum zaten
Doktora git
Antidepresan kullanıyorum zaten 😂😂
Antidepresan ne alaka takma bu kadar ya benim eski eşim 4 günde 1 giderdi
Yani normal olanda o zaten benimki takıntılık 3 ,4 güne kadar normal sayılıyor
Terazi Burcu olma ihtimalin var mi
Hayır değilim😂
O burcun kadınları çok takıntılı oluyor da ondan sordum.
Dediğim gibi kafana takma başka meşgale bul
Yapma patlasin bağırsaklarin
Bir gün yapmazsak patlamaz yanlız kanka
Töbe de kız işkembeci 😅
Her gün yapmak zorundasın
Neden?
Her sabah yaparım
Bende sabahları aç karnına zeytinyağ içiyorum ve sabahları yapıyorum
Zeytinyağı içme, hindistan cevizi yağı iç faydası çok
Zeytinyağ da yardımcı oluyor ama çok iyi geliyor iki kaşık aç karnına içiyorum bağırsaklarım boş çalışıyor
Ohhhh zort zort temizleniyordur
Baya😂😂 ayıptır söylemesi ishal ediyor zeytinyağ
Ooohh.. Elif hanımın ishal hikayeleri sabab sabah iyi geldi.
Ya miden bulanmasın sende sıçıyorsun😂😂bu sabah yine zortlarsın😂😂
Şu an zortluyorum ve seninle konuşuyorum ohhh.
Oha bu satte mk ne yedin içtin 😂😂Bende sabah zortlicam zeytinyağ içerek ohh
Tavuk göğüsü yemiştim, spor yapıyorum kabız oluyorum sürekli o yüzden her sabah hindistan cevizi yağı içerim
Bende öyleyim sürekli kabız oluyorum her sabah aç karnına zeytinyağ içiyorum
Her cümlende zeytinyağı içtiğini belirtiyorsun ya ne mübarek insansın
😂😂içtim bile az sonra dökülür içimdekiler
Haber vermeye geldi ne güzel ne güzel, Elif zıçacak.
bi kurtulamadın sende şu durumdan.)
Ben de ayniyim. senin gibi
Gerçekten mi tek ben böyleyim sanıyordum ya
Rahatsız hissediyorum cok kendimi
Evet ya yemek yiyemiyoum yarın yapamazsam tuvaletimi diye düşünüyorum kabız olmaktan korkuyorum
Takinti. iste
Ee sen yapma madem istemiyorsan..
Keşke yapmadan insan durabilse hiç yapmam
Ee ne soruyon o zaman zorundamiyim diye evet zorundayiz…
Her gün yapmak zorunda değiliz ama
Sende her gun degil istedigin zaman yap
sorun da burada zaten her gün yapmak için tuvalete gidip ıkınıyorum hemorid oldum bu yüzden. Bu takıntımdan nasıl vazgeçerim diye soruyorum bende
Gitmeyecen iste knk tuvalete de birileri zorlamiyor seni heralde sende neden israrla her gun gidersin ki eger yoksa bir sey gitmeyiver.
Hemoroid oldugunu nerden anladin doktora mi gittin
Doktora gitmedim ama ıkındığım için normal olması içerden dışarıya bir şey geliyor ıkındığım zaman böyle yuvarlak et parçası gibi bir şey ve iç basur var bende hemorid yani basur işte bu
Boyle bir sey oldugunu nerden biliyorsun ya da anladin. Yani icerden bir et parcasi ciktigini hic baktin mi ki nasil gorunuyor falan bi cekseydin baksaydin guzelcene
Nasıl çekim basur dışarı çekilmez ki küçük bir et parçası dışarı çıkar basur olduğun zaman bendeki aynısı işte
Bilemedim ki o zaman. Simdi disari bir et parcasi mi cikti onu gordun mu cektin mi yani bi incele bi bak diye dedim baska bir sey de olabilirdi doktora da gidebilirsin yani eger rahatsizligin varsa simdi burdan boyle konusmak gormeden etmeden de belki yanlis olur
en haftada bir yap 😂😂
Sen yapma
Tamam
Ben götürürüm senş
Yediğine bağlı
Böyle konuşmayın sonra daha beter takıntım oluyor 😂😂
Ama öyle doğruyu söylüyorum size
Değiliz
Biliyorum ama takıntı var bende
Asitli şeyler tüketme, bide hamurişi
Yok hamur işi yemiyorum ama dün iki tabak makarna yedim yanına ayran içtim kabız olmamak için. Sonra yumurta falan yedim bunlar kabız yapar mı tek sefer yedek?
Yok yapmaz
İNŞALLAH sabah zorlicam kendimi yapmak için zeytinyağ içicem önce
😂