Söz konusu sağlık olunca verilen dikkatin on katı önemli. Fakat bazen bazı hastane veya sağlık kurumlarında dikkatsiz bir doktor ya da sağlık çalışanının hatası nedeniyle düşük seviyeden, ölümcül boyuta kadar sorunlar yaşama ihtimaliniz var. Peki siz daha önce buna benzer bir şey yaşadınız mı?
Daha önce bir sağlık çalışanı veya doktor dikkatsizliği nedeniyle herhangi bir sorun yaşadınız mı?
Genel cerrah bana metpamid diye mide hapı yazmıştı. Çenem sağa sola oynayıp durmuştu. Canım acıdı resmen yani. O gün de hava buzlu idi, kar yağmıştı ve yollar buz tutmuştu. Bizim arabanın zincirleri olmadığı için annem taksi çağırıp beni acile götürmüştü. Acildeki kadın "Kullandığı bir ilaç var mı?" diye sordu ve annem ilaçları gösterdi. "Bu yapar. "dedi doktor. Annem o gün farklı bir doktora daha sormuştu ve o da yapar dedi. Genel cerrah ne dese beğenirsin? 😃😃"Kızımız sinirli birine benziyor. Ondan olmuştur." dedi. Ben, sanki daha önce hiç sinirli olmadım? Lafa bak. 😂😂İnsan sinirli olmasa bile bu alaycı cevaba sinir olur. "Hay seni cerrah yapanın..." yani...
Ayağım kırıldığında acile gittim ve acilde baştan savma şekilde alçıya alındığı için ayağım ilk önce yanlış yere kaynak yaptı, sonrasında ikinci bir kırık daha oluştu ve parçalı kırık şeklinde olduğundan kanamaya sebep oldu...
Küçük oğlumu doğum yaparken, doktorun hakaretine maruz kalmıştım bu saatte doğuma mı gelinir diye. Sonrasında acele ettirmesi, stres yaptırması sebebiyle sorunlarım olmuştu.
2 tane çok kuvvetli ağrı kesici veren doktor sebebiyle zehirlendim ölüyordum. Aynı doktora gidip sorduğumda e nabızda bile gözüken reçeteyi inkar edip ben birisini antibiyotik verdik diyordu ve suçu eczacıya atıyordu. Bir kerede eczacı muadil ilaç diye alakasız ilaç vermişti. Şimdi 40 yer gezerim yine de muadil almam.
Doktorların üstündeki yükün elbette farkındayım. Fakat günde 200 hastaya bakan bir doktorun röntgenden bile göremediğini, aynı 200 hastaya bakan farklı bir doktor bir bakışta fark ediyorsa bunda bariz bir problem vardır.
Şey soracağım ya benim kardeşim 20 yaşında göreve başladı şu an hamilelik izni olmasına rağmen 38 bin TL maaş alıyor aylık 4 yıl kıdemi var şu anda memuriyet çok iyi bence ve kucuk şehirde yaşıyoruz siz nasıl bakiyrosunuz
Kpss zormuydu peki yani şu an memuriyete zor diyorlar kendi ailem memur olmam için zorluyor bende para için olmak istiyorum yani ne yapabilirim tam olarak ne kadarlık bir sürede çalışıp kazabdibiz