Kalp krizi belirtileri neler?

19 yaşımdayım yaklaşık bir yıldan beri aniden göğsümün altında ani sancılar oluyor ama ilk zamanlar bir dakika bile sürmeden geçerdi. Soğuk almışımdır diye hiç düşünmemiştim ama şu sıralar ağrının şiddeti biraz arttı ve sol kolum uyuşuyor başım dönüyor midem bulanıyor sırtıma ağrı saplanıyor araştırdım kalp krizi ile ilgili şeyler yazıyor da e ama kalp krizi bu kadar hafif değildir herhalde yani sanmıyorum ama Yani çünkü hani yere düşecek ya da bilincimi kaybedecek kadar ataklarım olmuyor bir kaç dk içinde yok oluyor ağrım. Sizce bunun nedeni ne olabilir? aileme söylemeli miyim? Ya da sadece stres mi? Ne yapmalıyım?

Güncellemeler
+1 yıl
Çenemde de bir uyuşukluk var, baş dönmem var göğüste bir ağrım yok şu anlık ama kolum uyuşuk rahat hareket edebiliyorum alt karnıma ağrı saplandı (reglim biteli bir kaç gün oldu) sanırım psikolojik de olabilir ama bir tık ürkmeye başladım ailemi de gereksiz endişelendirmek istemiyorum çok uzaktalar zaten sanırım bunları buraya yazarsam benimle aynı durumumu yaşayanlar için fikir olabilir doktora gideceğim. Başka bir güne. Gelişmeleri buraya yazarım.
Güncellemeler
+1 yıl
Az önce kalbime bir ağrı saplandı hemen ardında koluma ve boynuma attı sonra anneme dedim ve tansiyonumu ölçtü hiç tansiyondan şüphelenmezsin ama 17-10 çıktı şok oldum babam kendi tansiyon hapından verdi ve iki koca bardak limonlu su içtim tansiyonum 15-10 du sonra duşa soktu annem beni. yarım saat boyunca kolda uyuşukluk ve çenede uyuşukluk devam etti ve şu an tansiyonum düşmesine rağmen 12-8 hâlâ sol kolum ve çenem uyuşuk başım inanılmaz ağrıdı an itibari ile doktora randevu aldım mhrs den
Güncellemeler
+1 yıl
Bir kaç haftadır sürüyor ağrılarım geçen yüksek tansiyon da buna eşlik etti bayağı 17-10 oldum şok olduk annemle o günden beridir tansiyonlarım bir türlü düzelmedi hep 14-9 13-8 arası gidip gidip geliyor Yarın kardiyoloji randevum var çok heyecanlıyım nedense. Umarım kötü bir şeyler çıkmaz. Burayı bayağı blog olarak kullandım 😅. Gelişmeleri buraya yazacağım. Hah bu arada geçen sefer şiddetli mide ağrısı ve karın ağrısı da kalp ağrıma eşlik etmişti.
Güncellemeler
+1 yıl
Gittim doktora ilk önce bir odada tansiyonumu ve kalp atışımı kontrol ettiler tansiyonum 16-11 çıkmıştı kadın şaşırdı tansiyon hastası mısın diye sordu. Ben de ne bileyim abal onu öğrenmeye geldik işte dedim. Kadın bir şey demedi sonra doktorun yanına götürdüm sonuçları doktorda şaşırdı neden bu kadar tansiyonun yüksek dedi hafiften sinirlenmedim değil bilmiyorum ya doktor bey onu öğrenmek için geldim dedim. Normal değil dedi. Bir alet yardımıyla kalbime baktı (adını bilmiyorum) neyse sonra-
Güncellemeler
+1 yıl
Evet yaklaşık iki ay sonra kadın doğum doktoruna geldim tansiyonumun sebebi polikistikover sendromu olabilir miş doğum kontrol hapı verdi hormon testi yapıcaz 🥲
Kalp krizi belirtileri neler?