Intihar kesik atma ve panik atağa benzer haller bazen hiçbir şey yapmama durumunu yaşıyorum doktora gitmiştim yazdığı ilaçlar her zaman iyi gelmiyor bilmiyorum sence ne yapmalı
Cevabın nedir?
Psikoloji
Merhabalar,
Öncelikle, yaşadığınız duygusal zorlukların ciddiyetini anlıyorum ve bu konuda profesyonel yardım almanız sizin için önemli ve kısa sürede sonuç elde etmek için etkili olacaktır. İlaçlar herkes için aynı şekilde işe yaramayabilir, bu yüzden belki de farklı bir terapist veya psikiyatristle görüşmek faydalı olabilir. Bunun yanı sıra, ders çalışma zorunluluğu ile psikolojik zorluklar arasında bir denge kurmaya çalışabilirsiniz. Örneğin şunları yapabilirsiniz;
Önceliklerinizi belirleyin: Hangi derslerin en acil ve önemli olduğunu belirleyin ve bu derslere odaklanın. Diğerlerini bir kenara bırakın veya daha az zaman ayırın.
Dinlenme ve gevşeme teknikleri uygulayın: Yoga, meditasyon, derin nefes alma egzersizleri veya ilgi duyduğunuz bir hobiyi yaparak zihinsel ve duygusal rahatlama sağlayabilirsiniz.
Sosyal destek arayın: Ailenizden, arkadaşlarınızdan veya başka bir güvendiğiniz kişiden destek isteyin. Konuşmak ve duygularınızı paylaşmak, genellikle rahatlamanıza yardımcı olabilir.
Hareket edin: Düzenli olarak egzersiz yapmak, endorfin salgılanmasına ve genel ruh halinin iyileşmesine yardımcı olabilir.Bu öneriler, hem ders çalışmanıza devam etmenizi hem de psikolojik ihtiyaçlarınıza dikkat etmenize olanak sağlayabilir. Ancak, duygusal durumunuzu ele almak için bir uzmana başvurmanız en önemli adımdır. Unutmayın ki yardım istemek güçlü bir adımdır ve bu zorlu süreçte size oldukça destek olabilir.
Sağlıcakla Kalın,
Psikolog Sümeyye Sağlam
20 Yorumla
Çok Süper Cevap
- 1 yıl
Sorun etmeyin küçük hanım. Ben size derslerinizde yardımcı olmak için ailenizden tarafından çağrıldım. Size özel eğitim vereceğim.. Dilediğin dersten başlıya biliriz..
14 Yorumla- 10 ay
Komik sanıyorsun ama değil.
En İyi Cevaplar
- 1 yıl
Psikologla sohbet ediyor musunuz sadece ilac mi yaziyor? Eger sadece ilac yaziyorsa dertlerini daha derinden anlatabilecegin bir doktorla gorusmeni tavsiye ederim. Onun disinda muhtemelen yasin daha çok kuçuk ve bu yuzden sorunlarin gozune daha buyuk geliyordur bu yuzden diye tahmin ediyorum unutma buyuyunce gecicek ya da zamanla isler yarina oturacak. Guzel bir gelecek için derslerine odaklanmasin onlari bir zorunluluk olarak gorme ve sevmeye calis sevilmeyecek gibi degiller zaten. İnan o dersler hayatinin bir xok yerinde karsina cikacak hayatini kolaylaştıracak zorluklarla karsilassan bile en iyi en mantikli sekilde sorunlari cozmene yardimci olacak. Ve cok değerlisin bunu unutma ve kendini ara sıra şımart ve mutlaka güzel bir hobi edin :)
00 Yorumla
Bende aynı dönemlerden geçtim psikolojik tedaviler gördümm ama hiçbirşeyin iyi gelmediğini fark ettim kendimi beni bu hale sokan şeylerden uzak tuttum aslında psikolojik olarak iyleşmekte kendi elimizde olumsuz şeylerden uzak dur düşüncelerden insanlardan vs. Hep olumlu şeylere odaklanmaya çalış senin için daha iyi olacaktır😇
12 Yorumla- 1 yıl
psikologa gitmek istiyorum ama dertlerime güler diye düşünüyorum normal miyim cşwşwjdpdeçwöwş
- 10 ay
Gittrr
- 1 yıl
Merhabalar bunu ne kadar ciddiye alirsin bilmiyorum ama sınav dönemi bende panik ataklar yaşadım kendime facalar attım ama hepsi geçici önemli olan geleceğin gelecekte nerde olmak istiyorsun soru çözmek istemezsen ses kaydına al geceleri dinle veya zihin haritası al geceleri onu oku böyle böyle aklınds kalır
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
55
Cevap
37Cevap
Merhaba. Senin yaşadığın bu durumun aynısını yaşamıştım. Mezuna kaldım. Ve kendi performansımın çok altında bir üniversitede okuyorum şu an. Tabiki hiçbir üniversite ya da bölüm kötü diyemeyiz. Her biri imkanları güzel değerlendirildiği sürece bir noktaya taşır bizi. Gel gelelim konuya. Seni çok çok iyi anlıyorum. Psikolojik etmenler işin içine girdiğinde ve odak noktan haline geldiğinde daha sıkıntılı ve stresli hissediyor olman gayet normal. Ama unutma ki çalışmak zorunda da değilsin. Önce sana iyi gelen şeyi yapabilirsin. İyileşmeye ve yaşamını güzelleştirmeye ihtiyacın varsa buna zaman tanı ve kendini keşfetmek üzere bir yolculuğa çık. Şu anda çalışmak istemiyor olabilirsin. Gayet normal. Ben de kendimi çok zorladım. İstiyorum diyordum ama aslında istemiyormuşum çalışmayı. Kimisi bu psikolojiye rağmen çalışır güdülenir ve psikolojik durumuna odaklanmaz kimisi ise o uyanışın içine girmek ister ve yeni doğumu çok sancılı geçer. Her şeyin bir zamanı var zorlama hiçbir şeyi. Kendine nazik olmayı deneyebilirsin. Ve hem kişisel hem de sosyal destek etmenleri çok iyi gelecektir. Sevgiyle kal…
00 YorumlaAynı durumu bende yaşadım ve yüksek seviyede anksiyetem var. Sürekli kafamda kötü düşünceler, hiçbir şeyden mutlu olmuyorum falan. Doktora gittim ilaç da kullandım fakat öncelik olarak değişmeye başlamayı kendin istemelisin. Bu brşaz klişe gelecek ama öyle. Kötü düşünce aklıma gelse direkt bi şekilde kendimi pozitif, olumlu düşüncelere odaklamaya çalışıyorum. Ya da o an ne yapıyorsam onu bırakıp kafamı dağıtacak şeyle meşgul oluyorum. Düzenli olarak yoga yapıyorum ve yalnız kalmamaya çalışıyorum. Yapacak aktivite buluyorum bi şekilde. Ben bu şekilde baş ediyorum. Yoksa ders çalışmak cidden mümkün olmuyor hatta uyumak bile
13 Yorumla- 1 yıl
Ben Evi aldığım yıl Covite yakalandık kötü geçen iki hafta sonunda iç sıkılması, anksiyete oluştu. Hafta sonları tarlalara işçilerle çalışmaya gittim domates, biber topluyorduk işçilerin gırgır şamata ortamı, toprak kokusu, yatıştırıcı bir işti. İlaçsız desteksiz 6 ay gibi bir sürede sakinleştim.
- 8 ay
Senin yapman gereken daha çok ders ders de kafanı vermek değil biraz da kendini düşünerek Özgür kalma nefes alma rahatlama ihtiyacın var çünkü şu an kafan çok dolu derslerden bunalıyorsun kendini rahat hissedebileceğin yerlere git arkadaşlarınla gez biraz dışarı hayatına gez ama geri derse dönebileceğinden eminsen ve tek başına çalışmak yerine birkaç arkadaşınla çalışarak yaygara yaparak çalış ama odaklandı böyle daha çok rahat hissedersin sürekli ders ders diye kafayı yorma çünkü çalışan başarır sürekli çalışarak kendini yorma çünkü sen de bir insansın ve bazen kendi vakit ayırmaya kafa dinleme ihtiyacın olur
00 Yorumla Anladığım kadarıyla hem psikolojik olarak kötü hissediyorsun hem de ders çalışman gerekiyor. Bu durumda, öncelikle kendi duygusal sağlığına odaklanman önemli. İyi hissetmek için biraz zaman ayırabilirsin. Biraz meditasyon yapmak, rahatlama egzersizleri yapmak veya sevdiğin bir aktiviteyle ilgilenmek sana iyi gelebilir. Daha sonra ders çalışmaya geçebilirsin. Belki de bir çalışma planı yaparak zamanını daha verimli kullanabilirsin. Kendine ufak molalar vererek ders çalışma sürecini daha keyifli hale getirebilirsin. Unutma, sağlığın her zaman öncelikli! Kendine iyi bak! 💪🧠
00 Yorumla- 9 ay
Bu zor bir dengeleme süreci olabilir. Öncelikle, kendinize biraz zaman ayırıp rahatlamaya çalışın. Derin nefes alın, meditasyon yapın veya hoşunuza giden bir aktiviteyle zaman geçirin. Daha sonra, ders çalışmaya başlamadan önce kısa bir mola verin. Kendinizi dinlendirin ve daha sonra ders çalışmaya odaklanmak için zihinsel olarak hazır olun. Ayrıca, ders çalışırken kendinize hedefler belirleyin ve küçük adımlarla ilerleyin. Unutmayın ki psikolojik sağlığınız önemlidir, bu yüzden kendinize nazik davranın ve gerektiğinde yardım almayı düşünün.
00 Yorumla İlaçlarını düzenli kullanıyor muydun bu bir? İkincisi de mutlu olduğunuz ya da zevk alabileceğiniz aktiviteleri belirleyip devam etseniz daha mantıklı olacaktır. Dersle beraber aynı anda yürütürsen daha verimli olur
00 YorumlaBende aynı şekilde çöktüm. Ve dersi bırakıp önceliğimi kendime verdim. Kafam dağılsın diye işe girdim. Ve ciddeb aşırı faydası oldu. İş yerindeki herkes genç. Ve arkadaş gurbumla girmesi de çabası. Bana cidden iyi geldi. Ailenden bir şekil izin koparabilirsen dene bence.
12 Yorumla- 9 ay
Sağlık & Diyet konusunda 1,4b cevap paylaştı. İlaç sana iyi gelmez sadece uyutur. Sen doğru düşünce ve davranış mantığını oluşturup kriz anlarını yönetmeyi öğreneceksin bunun için de kendini keşfetmen gerekiyor
00 YorumlaBenimde ilaclarim vardı bir sene kullandım aksiyetem var sonra bıraktım ilaçları uyutuyordu çünkü devamli. Şimdi bıraktım gercelerle yuzlesiyorum çözmeye çalışıyorum kendi kendime psikolojik olarak iyi değilim mutsuzum yemek yerken bile zorla yiyorum ne zaman geçer bilmiyorum
00 YorumlaMerhaba ben de ayniyim bir ayrilik surecindeyim ve kpss ye hazirlaniyorum zor evet psikolojik olarak iyi değiliz ama bizim iyi olmamizda bizim elimizde neden şimdiki durumlara takili kalip gelecegimizi hic edelim ki bu cevremizdeki insanlar gelecegimize değer mi?
00 Yorumla- 1 yıl
ayni sürecten bende gectim. Hayatinda bazi farkliliklar yap, yeni baslangic gibi. Yani gündelik yaptigin seylerin yaninda farkli seylerle ilgilen. Ben spora basladim mesela. Kendime disiplin vermek icin birseyler denedim. Farkli ders calisma taktikleri deneyebilirsin motivasyon olur belki.
Psikologa gitmeye cesaret edemedim. Arkadaslarim kagida yaz oda iyi geliyor dediler, onuda yapmadim. Sanirim hala iylesme sürecindeyim :) konusmak istersen yazabilirsin00 Yorumla - 1 yıl
Çok kötü durumdaysan (Ders çalışamamanın yanında yemek yerken, uyurken veya sosyal ortamda bile kötüysen) psikolog veya psikiatri tarafından ilaca başlatılırsın. Daha hafif durumdaydan ilaçlardan çok daha etkili ve uzun vadede iyileştirici kitaplar var onları okumanı tavsiye ederim.
00 Yorumla Psikolojik yardim al online seanslar daha ucuz oluyo
12 Yorumla- 1 yıl
ücretsiz online yardım edebilirim
Yani kimse çok istediği için ders çalışmaz. Buhu unutmasan iyi olur
10 Yorumla- 10 ay
Acil anne adın ve senin adını yaz bana özelden babam hoca bunun tedavisi var. Para talep etmiyor.
00 Yorumla kendini sürekli bir seylerle meşgul et asla boş kalma
00 Yorumla- 9 ay
Eger bir hedefin varsa ve onu gercekten istiyorsan, bunlarin simdilik gecici oldugunu dusunebilirsin... gercekten cok can sıkıcı bir durum ve bahanelerden kurtulmani oneririm, ya da ilk once biraz da olsa kendini tanimani
10 Yorumla Benim gibi yap ağlayarak ders çalış. Veya çevrene bak benim kadar şansız biriysen ya işleri vardır veya eşleri. Bende bir bok olmadığı için kötü zamanlarda da ders çalışmam gerektiği için ağlatarak çalışıyorum sonra düzeliyor modum :)
00 YorumlaIş tamamen kendinde bitiyor bunu yaşayan çok fazla insan var ilaçlar bir araçtır donuca seni göturecek olan yine kendinsin zor geliyor olmaz gibi geliyor ama bir kere başarınca evet ben artık iyiyim diyorsun
00 Yorumla- 10 ay
Sakın bak kendine gel hayat devam ediyor pozitif şarkılar aç boyama yap ve ders çalış inan bana kücük bir çocuk gibi yaşayıp çocukluğunu yaşa ve emin ol pozitif olacaksın. Boş durmak çok düşünmeye çok düşünmek delirmeye yol açar.
00 Yorumla - 1 yıl
Senin sakin ve doğaya yakın bir yere sık sık uğraman kafanı dinlemem lazım evde kapanıp düşünme git sakin biryere dışarı çık elinede sıcak içeceğini al otur ve öyle düşün istersen kulaklıkla senin ruhuna iyi gelen birşeyler dinleyerek bunu yap
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)1 yıl
İlaç kullaniyosan kullanmamani tavsiye ederim konuşmak istersen özelden sohbet edebiliriz. Birbirimizin halinden anlarız.
01 Yorumla- Cevap sahibi1 yıl
Doktorla konuş ilaçsız bir tedavi var mı doğal yollarla çözmeye çalış 'beslenme' gibi.
- Gizli Üye(25-29)1 yıl
Öncelikle ilaçlarını düzenli almalısın, daha , sonra hafif yürüyüş ve egzersizler dememelisin , meditasyon belki iyi hissettirir biraz ara ver
00 Yorumla - 9 ay
Önce psikolojini düzeltmeye çalış çünkü eğer psikolojin kötü olursa ne kadar çalışırsan çalış bir yerden sonra derslerden de sıkılıcaksın ve notların düşücek.
00 Yorumla selam. öncelikle böyle şeyler düzenli terapi ve ilaçla sonuç verir. gerekiyorsa eğer 4 günde 1 gideceksin ama iyi bir psikolog bulup terapini asla aksatmayacaksın. lütfen kendine iyi bak.
01 Yorumla- 10 ay
İkiside iyileştirmez katılmıyorum psikoloğu ve psikiyatriyi gereksiz buluyorum hatta ilaca hiç bulaşmayın ilaç zehirdir.!
- 1 yıl
Profesyonel bir tavsiye. Kendini mutsuz kötü düşük enerji hissettiğinde kendine çok iyiyim harikayım de. En sevdiğin hareketli 4 5 parçayı aç çılgınca dans et enerjin uzaya çıkacak. Garanti ediyorum.
01 Yorumla- 10 ay
Yeterli değil kötü alışkanlıklarından kurtulması lazım önce spor yürüyüş koşu ve beraberinde sevdiği ilgi duyduğu seylerle sosyalleşmesi gerekir. Artı meşgale.
- 1 yıl
Ben üzgünken müzik dinlemek dans etmek iyi gelir bana sende kısık ses tonuyla dikkatini dagitmiyacak şekilde kulaklıkla müzik dinleyerek yapmaya çalış dersini
00 Yorumla - 5 ay
Eğer kendini kötü hissediyorsan yerinde olsam derslere ara veririm biraz, bazen insan kendisini şok sunarsa bunalıma girer
00 Yorumla - 10 ay
mastürbasyon yapiyormusun? p*rno izliyormusun bunu sormam lazım özel oldu kusura bakma ancak cevap verirsen yardımcı olabilirim
00 Yorumla - 11 ay
Derslerini azal sorumluluğunu az tut hepsini bir anda yapma ama azıcık iyi hissetsen ilerlemeye bak
Sana diyorum ama bendede durumlar aynı00 Yorumla - 1 yıl
Kendine güzel bir çalışma programı alabilirsin bununla başla günde en az 15 sayfa kişisel gelişim kitabı okumayı ihmal etme, devamı gelir zaten
00 Yorumla Bendede aynı durumdu ama sneinki daha fazla ama ben bir şekilde toparlamışdım sanlrım
10 Yorumla- 1 yıl
Psikolojini bozan sebebi ortadan kaldırarak başlayabilirsin
10 Yorumla - 1 yıl
Bir şekilde çalışmalısın ayol 🐣
11 Yorumla - 9 ay
Motive et kendini Çalıştığın esnada önüne masada motive edici yazılar yapıştır Hayallerini düşün
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)9 ay
hayatta yaşamak için çok sebep var akışına bırak ayrıca ders çalışmak zor değil her gün 1 saat çalışsan bile faydasını az çok görürsün kendine odaklan kendini sev 🫶🏻
00 Yorumla - 1 yıl
Pskologa gozuk gerçi seanslar çok pahalı ama devletteki pskologada gidebilirsin csnim
00 Yorumla Rüya gibi şarkı var kulaklığını tak ve camdan dışarıyı seyret 1 saat huzur dolucaksın 😎
00 Yorumla- 1 yıl
Dersini çalış ihmal etme papatya çayı iç çalışırken
00 Yorumla - 1 yıl
Öncelikle kendini neden kötü hissediyorsun bunu bulup yüzleşmek sorunu ortadan kaldırmak gerekli
00 Yorumla - 1 yıl
Bende aynıyım. Ders çalışmaktan nefret eder hale geldim. Sürekli dikkatim dağılıyor
00 Yorumla - 1 yıl
Rehber matematik ve coğrafyanın kodlarını izle psikolojin düzelir bence.
01 Yorumla- 1 yıl
Üni öğrencisiyse?
Psikolojini bı süreliğine rafa kaldır ve ders çalış o zaman daha iyi hissedersin belki.🙂
00 YorumlaSpora basla müthis kafa dagitiyor. Her sabah acik hava yürü, meditasyon yap
00 Yorumla- 9 ay
Nedense ders çalışma dönemlerinde öyle oluyo
10 Yorumla - 9 ay
iyi hisset derse başla
00 Yorumla - 1 yıl
henuz xanax yazmamıs cunku
00 Yorumla u
1 yılbence ders çalış direk
00 Yorumla- 1 yıl
Bence kendini seni üzen şeylerden uzak tut
00 Yorumla - 1 yıl
Papatya çayı iç
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)1 yıl
müzik dinleyerek ders çalışabilirsin
00 Yorumla - 1 yıl
ne okuyorsun
01 Yorumla Bende aynı şeyi yasiyorum
11 Yorumla- 10 ay
p*rno izliyormusun mastürbasyon sık sık yapiyormusun yapıyorsan azaltarak bu illetten kurtulmaya calış hiçbirseyin kalmaz 6 ayda iyileşirsin
- 1 yıl
Müzik dinle eğlen öğren eğitim videosu izleyin
10 Yorumla Ders calisma istesen de yapamıyorsun ki zayen
00 YorumlaDers ve hayatına düşün bence
00 YorumlaHerseyi bir kenara bırak ve yoluna bak
00 Yorumlacare bulan varsa banada yardm ediversn
00 Yorumla- 9 ay
Aynı durumu yaşıyorum napıcam
00 Yorumla Uyu.
00 Yorumla- Devamını Gör (32)
Devamını Gör(87)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Sağlık & Diyet > Sorular > Psikolojik kötü hissediyorum ama ders çalışmam da lazım ne yapmalı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Duygusal sağlığınızı destekleyen aktiviteleri denemek de faydalı olabilir. Düzenli egzersiz, meditasyon, ve sağlıklı bir yaşam tarzı bu süreçte yardımcı olabilir. Ama bir psikolog tarafından destek almak sizin için önemli bir adımdır.