İyi geceler. Troit hastasıyım ve bir dönemden sonra bulimia nevroza binge eating gibi psikolojik yeme bozukluklukları yaşadım. Bunun sonucunda toplam 40 kilo aldım ve aldıgım bu 40 kilomun çoğu göbeğimden oldu. şu an 98 kiloyum. Evet kilo vermeyi sporla beraber istiyorum ama göbek ve bacak bölgem çok orantısız. Göbeğim yüzünden 46 beden pantolon bile giyemiyorum. Örn 44 beden bacaklarımsa 50 beden karnıma zor oluyor. Sıkıyor. Bu yüzden liposuction dışında ( yağ dalgalanması göçükler gibi daha çirkin görüntüler oluşabiliyor) ne gibi kısa ve kesin çözümler vardır? Kesip alasım var o kadar sinirlerimi bozuyor yeni görüntüme asla alışamadım ve çok mutsuzum bu durumdan. Yani komple alabilirseler keşke. Kocaman bir yağ kütlesi resmen ( görselde ki kilolu fenomen kadının göbeği gibi şu an :😞) bu arada zatıfkende göbek problemim vardı. Genetik olarak maalesef böyle
Hastalıklardan sonra vücudum mahvoldu. Göbek kısmına liposuction dışında çözüm varm?
Bu durumla ilgili hassas bir konu olduğunun farkındayım. Göbek bölgesindeki yağlanma ve bununla birlikte ortaya çıkan sorunlar gerçekten zorlayıcı olabilir. Liposuction dışında farklı seçenekler de bulunmaktadır. Bunlar:
Diyet ve Egzersiz: Göbek bölgesindeki yağlanmanın azaltılması için dengeli bir diyet ve düzenli egzersiz büyük önem taşır. Bir beslenme uzmanı veya diyetisyenle çalışarak sağlıklı bir beslenme planı oluşturabilir ve egzersiz programıyla destekleyebilirsiniz. Kardiyo ve karın kaslarını hedef alan egzersizler göbek bölgenizdeki yağlanmayı azaltabilir.
Yağ Donması (Cryolipolysis): Bu işlem, kontrollü soğutma kullanarak yağ hücrelerini dondurmayı ve vücuttan atılmasını sağlamayı amaçlar. Ancak, etkisi kişiden kişiye değişebilir.
Akupunktur veya Masaj: Bazı durumlarda, akupunktur veya özel masaj teknikleri, yağ metabolizmasını hızlandırmaya yardımcı olabilir. Bunlar genellikle yağ kaybını teşvik etmek için kullanılan alternatif tedavi yöntemleridir.
Kozmetik Girişimler: Yeni teknolojiler, lazer veya radyo frekansı gibi yöntemlerle yağ hücrelerini hedef almayı ve cilt sıkılaştırmayı amaçlar. Ancak, etkileri kişiden kişiye değişebilir ve birden fazla seans gerekebilir.
Plastik Cerrahi Alternatifleri: Liposuction dışında, karın germe gibi prosedürler de göbek bölgesindeki fazla yağ ve deriyi azaltabilir. Ancak, bu cerrahi müdahaleler daha invazivdir ve iyileşme süresi gerektirir.
Önemli olan, bu seçeneklerden birini düşünmeden önce bir doktora danışmanız ve size en uygun olanı belirlemenizdir. Kişisel sağlık durumunuz ve vücut tipiniz göz önünde bulundurularak, size en uygun çözümü bulmak önemlidir. Ayrıca, kendinizi rahat hissetmeniz ve mutlu olmanız da son derece önemlidir. Unutmayın, vücut şeklini değiştirmek zaman alabilir ve sabır gerektirebilir.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Plastik cerrahi alternatifleri başlığında ki kısmı liposuction dışı diye nitelemişsiniz. Karın germede önce liposuction yapılması gerekmiyor mu? Yağları çekip deriyi germe işlemi yapılıyor diye biliyorum
Evet, genellikle karın germe (abdominoplasti) işlemi için liposuction kullanılabilir, ancak her iki işlem de farklı amaçlara sahiptir ve aynı anda yapılmayabilir.
Liposuction, yağ hücrelerini emerek vücuttan çıkarmak için kullanılan bir cerrahi işlemdir. Bu işlem, belirli bölgelerdeki fazla yağı azaltmak için yapılır. Karın germe ise, genellikle karın bölgesindeki fazla deri ve gevşek kasları düzeltmek amacıyla yapılır.
Bazı durumlarda, liposuction öncesinde karın germe işlemi gerekmeyebilir çünkü liposuction yalnızca yağ hücrelerini hedef alırken, karın germe daha geniş bir alanda deri ve kasları düzeltmeyi amaçlar. Ancak, cerrahınızın senin özel durumuna ve ihtiyaçlarına bağlı olarak farklı bir planlama yapması gerekebilir.
Liposuction ve karın germe genellikle birlikte yapılabilir, ancak her ikisi de ayrı işlemlerdir ve ameliyatın spesifik detayları, cerrahın tercihlerine ve senin vücut yapına bağlı olabilir. Bu tür kararlar, seninle ilgili detaylı bir muayene ve cerrahın tavsiyeleri üzerine verilmelidir.