Diastema problemin var. Görüntü ve diş estetiği olarak bir problem görmüyorum ama bir muayene gerekiyor. Tedavi yöntemleri aşılamayacak bir sorun değil ortodonti tedavisi, kompozit dolgu ve lamine tedavisi gibi tedavileri var. Bu tedavileri zaten hekimin muayene sonra karar verir.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Teşekkür ederim en kısa sürede bir doktora görünmeyi düşünüyorum
Sanırım en iyisi diş teli olacaktır, tabii yine de bir diş hekiminden bilgi almak lazım. Ancak imkanınız varsa tedavii olun mutlaka. Benim ön dişte ayrık değilde, dişimin alt köşesi kırıktı, nasıl kırıldı, ne oldu bilmiyorum, uyurken yedim mi ne yaptım dişimi :D ancak gülerken falan nasıl desem tebessüm ederdim. kırık dişin tedavi edileceğini ise asla düşünmezdim, çekip yerine takma diş falan takacaklar sanırdım, bu düşünce ile dr a gittim, yaptığı işlem sadece dolgu idi :) evet o kırığı dolgu ile onardı ve üstelik renk tonuna kadar dişin diğer bölgesi ile aynı yaptı. resmen özgüvenim arttı fotoğraf çekilirken falan :)
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ya işte benimde konuşurken gülerken felan sıkıntı oluyo da ilerde bakacağım duruma göre taktırabilirim sadece dişin arasındaki et parçası gibi bişey var onun alınması lazım sonra tel takılabilir arada düşünüyorum kapalı olsa nasıl durur diye böylede çok kötü gözükmüyor
Soran
+1 yıl
Benimde fotoğraflarda ağzımı açmışlığım yoktur o konuda sıkıntı 😅
Tek doktora görünme kesinlikle. Başka ortodonti doktorlarına da sor. Ben 2 tane farklı doktora gittim, 1. doktor diş çekilcek işte vs. bir sürü şey saydı. Diğer doktor ise daha profesyoneldi 1. doktorun dediklerine gerek kalmadan bitirdi diş teli tedavimi. Bu çarşamba günü diş tellerim çıkıcak.
Benimkiler seninkilerden biraz daha ayrık bence o kadar kötü gözükmuyor ama bende gulerken flaan utanıyorum bazen ama sonucta doğuştan gelen bişey çözümü tel taktırmak keşke çocukken taktirsaydik ama geç değil yani hala taktirsbilirsin
kanka tel zaten güzel duruyor 2 yılda falan anca cıkar bende var iyi aslında geri eski haline gelebilir ama arkadına tekrar görünmez tek takılıyor o yüzden eski haline gelmiyor
Diş teli tedavisinin ortalama uygulama süresi 1 ila 3 yıl olsa da bazı hastalarda daha uzun süre tedavi uygulanması gerekebilir. Tedavi sonrası bazı hastalarda en az 6 aylık süre boyunca retainer adı verilen destek retansiyon aparatları kullanılması gerekebilir.
İnan abartiosun az oncr okudum sanirim 18 sin ergenlikten kaynaklı inan ben 20 yaşındaydım 18 yaşında takıntı yaptığım seykerin biciguna şu an gülüyorum ayrıca dişlerin gayet iyi boyutu falan da benim bir kız arkadaşım vardı o kadar kötüydü ki
Teşekkür ederim gerçekten içimi rahatlattın ergenlik dönemleri olduğu için böyle düşünmem normal bence sen şimdi böyle yazınca içime bi rahatlama geldi
Seni tanımıyorum kötü olsa direkt söylerdim ama inan değil hatta hiç değil tele falan da gerek yok cidden bak bu yaşlarda takıntı çok oluyor bnde alnıma ve kaşima takmıştım yüzümden nefret ediodum ama şu an kendimi çok beğeniyorum zamanla senin de düşüncelerin degiimsicek
Ya gerçekten çok teşekkür ederim birinin bana böyle şeyler demesine ihtiyacım varmış meğer. bende bazen böyle şeylere takıntı yapıyorum senin dediğin gibi fazla takmamak lazım
Ama şöyle bişey var o dişin ortasında et gibi bişey varya onun alınması lazım sadece 20 lik dişler çıkıp arkadan baskı yaparsa orayı sıkıştırabilir bunuda ileri zamanda düşünürüm artık