Okb artık çok yoruyo beni?

Küçüklüğümden beri okb var bende önceleri çok korkardım sadece ben yaşıyorum bu şeyleri diye düşünürdüm aklıma gelen takıntıları Googleye yazınca bunun bir hastalık olduğunu öğrendim ve bazılarının da aynılarını yaşadığını görünce birazda olsa rahatladım.

Bende önce dinsel takıntılar başladı bir kızın internette kuranı yırttığını ve maymun olduğunu görmüştüm o an başladı her şey ya bende o kız gibi kuranı yırtarsam ve maymun olursam diye düşündüm aylardır bu korkuyla yaşadım.

Kuran görmek beni çok korkutuyodu geceleri uyuyamıyodum sürekli gözümün önünde kuranın yırtılış anları geliyodu ölmek istiyodum hem ölmüyodum hemde yaşayamıyodum çok çaresizdim içimden Allah'a istemizce küfürler hatta daha daha kötü şeyler düşünmeye başladım.

Artık dayanamıyodum cok ağlıyodum Allahım beni affet diye çok dua ediyodum sonra zamanla alıştım artık umursamamaya başladım ama daha sonra başka bir takıntı başladı dil yutma korkusu

Bu biraz saçma gelebilir size ama ben gerçekten bunun olabileceğine inanıyodum Allahım mahvolmuştum tam 2.5 yıl ya dilimi yutarsam diye korkudan öldüm hatta fenalaştığım anlar bile olmuştu önceleri hemem geçer dedim ama geçmedi tam 2.5 yıl bu korkuyla yaşadım bitmiştim artık.

Daha sonra devlet psikiyatristine götürdüler beni ben o kadar özele götürün diye kıvransam da özele götürmediler neyse kabul ettim ama hiç bir zaman memnun değildim her gittiğimde doktorlar değişiyodu yani her gittiğimde baştan anlatıyodum durumumu hiç bi gelişme olmuyordu.

En son gittiğim doktor biraz sertti bişey anlatmadım dedim her gelişimde tekrar tekrar anlatıcammı dedim doktorda o zaman niye geldin dedi bidahada gitmedim oraya zaten anca ilaç verip yolluyolardı hiç bi isede yaramıyodu hatta bir tane ilaç yüzünden intihar bile edebilirdim o derece kötü yaptı beni.

Yüzümü saklıyodum o zamanlar şapka ve maske takıyodum sanırım sosyal fobimde vardı titriyo ve konuşamıyodum neyse sonra özele başladım sonra tekrar devlete sonra yine özele yine özele derken zaman geçti o sıralar dilimi yutma korkusu hala devam ediyodu ama biraz da olsa geçmişti alışmıştım

Biraz daha zaman geçtikten sonra psikoloğa gitmeye karar verdim hep psikiyatriye gittim bi kere de psikoloğu deniyim dedim artık maske takmaktan nefesim kesiliyodu yeter dedim ya öl ya da maskeyi at dedim maskeyi ve şapkayı atmıştım tüm cesaretimi toplayıp.

Bu seferde birşeyleri zorla yapma isteği başlamıştı kompulsif deniliyo galiba (bu yüzden musluğu kırmıştım) işte sürekli sayı saymak ayağını iyice yere bastırmak (acıdığı halde) dolapları falan sert kapatmak (kırılacağını bildiğim halde) tuhaf tuhaf harekler yapmak daha birçok şey.

Artık yaşamaya zorlanıyorum gerçekten çok yoruldum bunların hepsi nasıl geçicek bilmiyorum tedaviye devam ediyorum belki bana bi tavsiyede bulunursunuz ya da içimi dökmek istemiş de olabilirim çok uzun oldu ama yaşadıklarımı anlatmak istedim okuyanlara çok teşekkür ediyorum.

Okb artık çok yoruyo beni?