Korkuyorum. Eskiden Eskişehir'de bir zamanlar Alpu ovasına yapılması planlanan termik santral gündemdeydi, defalarca kez mahkemeyle reddedildi. Termik santralin yayacağı radyasyon o kadar kötü ki, bütün şehri kanser yapardı. Ben de termik santrali yapılmış olarak varsayarsak, zorunlu olarak köye bahçeye kaçmayı çoktandır düşünmüştüm. İşimden istifa edip firar edecektim. Zorunlu haller dışında Eskişehir'e adım atmama sözümü bile vermiştim.
(Sizin köyünüz neresi diye soracak olursanız, annemin memleketi Sarıcakaya ilçesine bağlı Dağküplü köyü)
Evet maalesef öyle Çernobil den bu vasily ignatenko (Adam nagaitis) iyonize radyasyon atomlardan oluşur her bir atom birer mermi gibi ışık hızında hareket eder önüne çıkan herşeyi paramparça delip geçer
Amin en korktuğum radyasyon hastalığı felaket bi şey bu valery Legasov bunu anlatıyor iyonize radyasyon hücre yapısını paramparça eder deri kabarır morarir atar damarlar elek gibi kan sızdırır çektiğin acı morfinle yatismaz sonra 2 hafta içinde ölürsün bunları duydukça insan korkuyor
Yüksek dozda iyonize radyasyona maruz kalırsan oluyor bu hastalık atomlar birer mermi olduğundan önüne çıkan herşeyi paramparça edip delip geçiyor alfa az mesafeye gidebilir beta biraz daha ileri gama en güçlü ışıma dir