Rüzgarlı havada kulak ağrısı yaşamadım; ama Erdek'teki tatilin son gecesinde şiddetli kulak ağrısı çektim. Sabaha kadar uyutmadı, üstelik gecenin 4'ünde hastanelik oldum. Eskişehir'e uykusuz döndüm. Gündüz sorun olmuyordu, geceleri şiddetleniyordu. 3 gece daha ağrım geçmedi, her gece hastaneye iğne yaptırmaya gidiyordum, iğne ile rahatlıyordum. Sonunda yeni hafta doktora gittik, muayene yapıldı. Denizden iltihap kapmış. İçi iyileşmeye yaklaşırken yıkanıp temizlendi. Temizlik sonrası 1,5 hafta daha ilaç kullandım.
Birkaç yıl önce Ukrayna'ya seyehate giderken bir arkadaşım bana boynerde satılan polarlı bir bere önermişti. O zamana kıyasla da iyi bir para ödemiştim. 250 lira falandı. Dışarı çıkacakken halen kullanırım. Ne kulak ağrısı ne soğuk. Hiçbir şey geçirmiyor.
Kıyısından geçirip dolaştırdılar. Çok bir param olmadığı için Türkçe rehber tutamadım. İngilizce de pek bilmiyorum. Ancak hoşuma giden ve ilgimi çeken nokta şu. Reaktör 26 Nisan 1986 gece 01:23'te patladı. Ben ise 26 Nisan gece 01:23te doğmuşum. 14 yaş günümde ise acayip bir rüya gördüm ve tüm dünyaya bakış açım değişti., bu aynı zamanda 1986 da patlayan ve benim 2000de doğmuş olmamın 14 yıl ile aynı olması ile kesişiyor. Bazen hayatta böyle ilginçlikler oluyor sanırım.