Arkadaşlar iki haftadır boğazım ağrıyor ve de yutkunaamıyorum yani yutkunurken çok ağrıyor bir türlü geçmiyor ne yapmam lazım?
Doktora gidemiyorum çünkü çalışıyorum…
Doktora gidemiyorum çünkü çalışıyorum…
Boğaz ağrısı ve yutma zorluğu sürekli devam ediyorsa, bu durumda uzman bir doktora danışman en iyisi olacaktır. Ancak, çalışma durumunun yoğunluğu nedeniyle doktora gitme imkanın olmayabilir. Bazı evde uygulanabilecek adımlar şunlar olabilir:
1. **Sıcak İçecekler:** Sıcak suyla karıştırılmış bal, ıhlamur veya adaçayı gibi bitki çayları boğaz ağrısını hafifletebilir.
2. **Boğaz Spreyi veya Pastiller:** Boğaz ağrısını hafifletmek için eczaneden alabileceğin boğaz spreyleri veya pastiller kullanabilirsin. Anestezik etkili olanları ağrıyı biraz dindirebilir.
3. **Nemli Hava:** Nemlendirici veya buhar, boğazını rahatlatabilir. Duş almak veya bir buhar makinesi kullanmak faydalı olabilir.
4. **Sıvı Tüketimi:** Bol miktarda su içmek, vücudun nemini korur ve genel sağlığını destekler.
Ancak, bu yöntemler semptomları hafifletebilir ancak altta yatan bir sağlık sorununu tedavi etmez. Eğer boğaz ağrısı ve yutma zorluğu devam ederse ve kötüleşirse, mümkünse bir sağlık profesyoneline başvurman en doğrusu olacaktır. Sağlığın için bir doktora görünmek önemlidir.
Çok çok Tesekkür ederim🤍 çok güzel yazmışsınız gerçekten
Rica ederim efendim Geçmiş olsun🥳🥳
Yani biraz korktum internetlerde gezip işte yok tümör felan fisman Allahım yaaa dedim Nediyor bu 🥹 ondan mecvuren bi herkese soriyim dedim bakalım sizin söylediklerinizi uygulicam 🫡
Tümör degildir o havalardan oluyor bendede oldu olağan üstü bilgilerim sayesinde 24 saatte sapasağlam iyileştim 🥳🥳🥳
Cevap
6Cevap
Sabahları zerdeçallı su ile gargara akşamları limon bal sıcak su zencefil karışımı
Çok sagol yapıcam yarın Ozm
Zerdeçalın bakterileri öldüren bir etkisi var diş eti iltiplarında kullanmıştım şişliği vs alıyordu gargarası
Dış doktorunda calisdigim halde bilmiyordum 🤩 yeni birsey öğrendim sayende bakalım 🤔
İnşallah geçer yaaa
İnşallah çok geçmiş olsun
Sicak tutun (atki vs.) Limon bal ve sicak suyu karistirip icin nane de koyabilirsiniz bogazinizi yumusatacaktir. Sigara iciyosaniz bi sure birakin
Sagol canim benim 🫶🏼 sigara kıllanmıyorum zaten :(
Merhaba geçmiş olsun tuzlu su ile gargara yaptın mı
Hayır hiç
Yardımcı olmak isterim sağlıkçı olarak yazdım
Çok teşekkür ederim
Google den bakıyorum çok kötü şeyler yazıyor korktum iyice… yani 3. hafta olacak artık geçmek bilmiyor
Katarin ilacını al
Ama sadece boğaz ağrısı var
Deksamet ilacını al 10/15 dakikada boğaz ağrısına son
Ilık bir çorba iç
Tamam 🥲
Doktora git
Gidemiyorum yaaaa
Neden
Bu hafta Full çalışmak zorundayim :(
Geçmiş olsun
Antibiyotik tedavisi şart
Sen niye uyumadin