Belki aynısını yaşayıp çözüm bulan vardır. 🥺
Bi ümitle yazıyorum yaklaşık 1.5 senedir çekiyorum kaç doktora gittim test yapıp hap verip gönderiyorlar. Ama geçmiyo 10-15 kutu hap attım nerdeyse, alerjimin çim, toz, kedi olduğunu söylediler farklı doktorlar. Ama hiç biriyle bir ortamda olmasamda kaşınıyor. Sanki alerji değil başka bişey lütfen yaşayan yardım etsin çaresiz kaldım
Bi ümitle yazıyorum yaklaşık 1.5 senedir çekiyorum kaç doktora gittim test yapıp hap verip gönderiyorlar. Ama geçmiyo 10-15 kutu hap attım nerdeyse, alerjimin çim, toz, kedi olduğunu söylediler farklı doktorlar. Ama hiç biriyle bir ortamda olmasamda kaşınıyor. Sanki alerji değil başka bişey lütfen yaşayan yardım etsin çaresiz kaldım
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Duygu değişimlerinizde; mesela hafif panik yaptığınızda vücudunuzda iğne batması, kaşıntı, ateş basması ve kırmızı leke sorunları yaşıyormusunuz?
Hepsi var.
Kaşınıyor kaşınıyor sonra ateş basıyor, soğukta oturunca daha iyi hissediyorum
Kronik ürtiker olabilir, bahsettiğim durumların tamamını yaşıyorsanız kronik kolinerjik ürtiker'dir büyük ihtimal.
Banyoya girdiğinizde tüm vücudunuzu iyice keseleyin, 1 gün civarı idare eder sizi.
Harici ilaç olarak Antihistaminik yazmışlardır büyük ihtimal, antihistaminik etki etmiyorsa Cildiye doktoruna gidip Alerji ve Immunoloji bölümüne kayıt oluşturmasını isteyin.
Daha sonra Alerji ve Immunoloji doktoruna Anti IgE iğnesi vurulmak istediğinizi belirtin, aşınız onaylanırsa 28 günde bir tek doz oluyorsunuz ve aşı olduğunuz müddetçe sorun yaşamazsınız.
Bahsettiğiniz tüm durumları yaşıyorum. Banyo yapınca bikaç saat iyi sonra yine aynı. Bilaxten
Allegra
Alerinit
Notta
Levmont
Levokast
Ebafit
Bunlar sırayla kullandıklarım ebafit işe yaradı gibi 40 gün sonra bıraktım 20 gündür içmiyorum ama zamanla kötüleşiyorum.
Cildine, genel cerrah, allerji immünoloji bölümlerine gittim immünoloji kedi dedi. Levokast işe yarıyor dedim onu yazdı bi. Geçmezse gel dedi ama iğneden korkuyorum çok acıtıyor ağır diyenler vardı orada.
İğne olursanız sizin için daha iyi olur, durumunuza göre kaç doz olacağınız doktor tarafından belirlenir.
48 doz'a kadar vurulabilirsiniz duruma göre, aşı ile kalıcı olarak iyileşenler mevcut.
Aşı vurulmaktan korkuyorsanız hergün keselenmelisiniz, keselenmek günlük rahatlama sağlar.
Hastalığınızı tetikleyecek sıcak ortamlarda durmayın, doğalgaz varsa evde evin derecesi ılık düzeyde olsun sıcak değil.
Sayenizde sanırım hastalığımı buldum. Sıcakta kabardığını yakında keşfettim ama yinede tozdan ya da evdeki bitkilerden dir diyordum. Dışarda rahat eve gelince kaşınıyordum özellikle gece yorgan altında çok kaşınıyordum yün yastık ve yorganı bırakıp elyaf kullanmaya başladım oda biraz iyi geldi
Hastalık terleyememekten kaynaklanıyor ve genelde sadece kışın olur, yazın terlediğiniz için bol bol hastalık semptomları oluşmaz.
Aşı vurulmaktan korkuyorsanız dediğim gibi soğuk-ılık ortamlarda durup hergün keselenirseniz rahat edersiniz.
Psikolojik olarak sürekli relax olmalısınız, hiçbir şeyi kafaya takmamalı ve sakin olmalısınız.
Ayrıca yattığınız odada daimi pencere ve kapı açık dursun, hava girsin içeriye.
Birde bunun için özel yatak alabilirsiniz uykunuz bölünüyorsa eğer, terlemeyi engelleyen yataklar mevcut.
Yaz kış 1,5 senedir uyuz gibi kaşınıyom mevsimin etkisi olmuyor 🥲 hacamat yaptırdım 1 kere 2. sine gıtcem inşallah o iyi gelir belki zamanla. Kanım çok koyu belki ondan da olabilir mi kaşıntı
Alakasız.
Peki bilgiler için teşekkürler