- 1 yıl
Kendi adıma cevap veriyim.
Sahilde yürümek.
Boş bir sayfaya gönlümü aktarmak.
Nokta virgül kullanmadan tek nefeste yazmak , sonunu görmediğiniz bir yolda yürüdüğünüzü düşünerek.
Bazen ise sıkı şekilde giyinip , motor üzerinde seyir esnasında müzik dinlemek.
Kimi zaman Nazım Hikmet, kimi zaman Cemal Süreya.
Belki bir İstanbul'u dinlemek , belki durmadan akan bir suyun başında sessizliği bozan o sesi dinlemek.
Aşk mı kaderi kovalar , kader mi aşkı bilinmezlik içinde sadece izlemek.
Sokağın başına atılan bir sandalye kadar yanlız olmak.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 1 yıl
Bunu senin için yapay zekaya sordum. Umarım işine yarayacak noktalara değinmiştir:
Zorlu bir programı dengelemek gerçekten zorlayıcı olabilir. İşte bu yoğun tempoyu yönetirken daha iyi hissetmenize yardımcı olabilecek bazı öneriler:
1. **İyi Bir Plan Yapın:**
- Günlük, haftalık veya aylık bir plan oluşturun. Önceliklerinizi belirleyin ve zamanınızı etkili bir şekilde yönetmeye çalışın.
2. **Ara Verin ve Mola Verin:**
- Çalışma süreçleriniz arasında kısa molalar verin. Kısa bir yürüyüş, meditasyon veya derin nefes almak, enerjinizi yenilemenize yardımcı olabilir.
3. **Sınırlar Belirleyin:**
- Çalışma saatlerinizi belirleyin ve bu saatlere riayet edin. İşlerinizi düzenli bir şekilde yapmak, iş ve özel yaşantınız arasında dengeli bir sını çizmenize yardımcı olabilir.
4. **Yeterli Uyku Alın:**
- Yeterli uyku almak, zihinsel ve fiziksel sağlığınız için kritiktir. Gerekirse uyku saatlerinizi düzenleyin.
5. **Fiziksel Aktiviteye Zaman Ayırın:**
- Spor veya egzersiz, enerjinizi artırabilir ve stresle başa çıkmanıza yardımcı olabilir. Günlük birkaç dakika bile olsa hareket etmeye özen gösterin.
6. **İşbirliği ve Delegasyon:**
- Eğer mümkünse, başkalarından yardım alın veya bazı görevleri başkalarına devredin. İşleri paylaşmak, yükünüzü hafifletebilir.
7. **Mental Sağlığınıza Özen Gösterin:**
- Kendinize zaman ayırarak rahatlamak, hobilerinize zaman ayırmak ve stresten uzaklaşmak, zihinsel sağlığınızı korumanıza yardımcı olabilir.
8. **Hedef Belirleyin:**
- Her gün küçük ve gerçekçi hedefler belirleyin. Bu, işlerinizi parçalayarak daha yönetilebilir hale getirebilir.
9. **İletişim Kurun:**
- Çalışma yükünüzü ve zorluklarınızı iş, öğrenciler veya aile üyeleriyle paylaşın. İhtiyacınız olduğunda destek almak önemlidir.
10. **Dinlenme İhtiyacınızı Anlayın:**
- Eğer aşırı derecede yorgunsanız ve dinlenmeye ihtiyacınız varsa, bir günü sadece dinlenmeye ayırabilir ve ardından daha enerjik bir şekilde işlerinize devam edebilirsiniz.
Yoğun tempoda çalışırken kendinize özen göstermek ve dengeli bir yaşam sürdürmek önemlidir. Bu önerileri uygulayarak iş ve özel hayatınız arasında sağlıklı bir denge kurabilirsiniz.
12 Yorumla- 1 yıl
Ya o kadar çok teşekkür ederim ki, minnettarim gercekten🙏🏻 emeginize Sağlık, hepsini uygulamaya çalışacağım, bana cok yardimci oldunuz🙏🏻
- 1 yıl
Teşekkür ederim 🙃
- 1 yıl
Yorgunluğa iyi gelen bazı öneriler aşağıda sıralanmıştır:
C Vitamini Yüksek Meyveler: Kuşburnu, karpuz, mandalina, kivi, portakal, elma, kayısı, üzüm, avokado ve muz gibi C vitamini yüksek olan meyveler tüketilebilir.
Yeşil Yapraklı Sebzeler: Ispanak, roka, pazı, nane, tere gibi C, E ve B2 vitamini ile demir ve potasyum minerali açısından zengin olan yeşil yapraklı sebzeler tüketilebilir.
Protein Kaynakları: Kahvaltılarda yumurta, diğer öğünlerde ise tavuk eti, hindi eti, kırmızı et ya da baklagil gibi hayvansal ve bitkisel protein kaynakları tüketilebilir.
Havuç: Beta karoten kaynağı olan havuç, hücresel yenilenmeyi teşvik ederek vücuda enerji sağlar.
Balık: Haftada 2-3 kere balık tüketmek, Niasin ve B2 vitamini, demir, krom, selenyum ve iyot minerali içerdiği için yorgunluğa iyi gelir.
Kafein İçeren İçecekler: Kafein, sinir sistemini uyarır ve uykuya dalmayı etkileyerek semptomları şiddetlendirir.
Bu önerilerin yanı sıra, yetersiz su tüketimi, yetersiz uyku, kalitesiz uyku, dengesiz beslenme, vitamin ve mineral eksiklikleri, stres ve anksiyete, hormonal değişiklikler ve kronik hastalıklar gibi faktörler de yorgunluğa neden olabilir. Ancak, her bireyin durumu farklı olduğu için, bu önerileri uygulamadan önce bir sağlık profesyoneli ile görüşmeniz önemlidir.
14 Yorumla- 1 yıl
Çok teşekkür ederim emeginiz icin🙏🏻😊
- 1 yıl
Rica Ederim :)
- 1 yıl
EİC için teşekkürler :)
- 1 yıl
Rica ederim😊
Hayatta kendimizden daha değerli hiç bir şey yok, sadece bir günü kendine ayır. Kendinle vakit geçir, işlerden falan hepsinden bir günlüğüne uzaklaş. Kendini iyi hissetirecek bir yere git ve 1 gün orada kal, teknolojidende uzaklaş. Kendinle baş başa kal
00 Yorumla

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
50Cevap
- 1 yıl
Soğuk su ile duş almak, şekerleme yapmak, yin yoga yapmak, gözlerini kapatıp müzik dinlemek / meditasyon yapmak, yemek yemek, soğuk su ile yüzünü yıkamak.
32 Yorumla- 1 yıl
Soguk su yapamam çok üşüyorum 😅 ama diger hepsini deneyecegim çok tesekkur ederim😊
- 1 yıl
Rica ederim, ne demek 😊 ılık sudan yavaş yavaş soğuğa geçince alışıyorsunuz zaten 😄😁
- 1 yıl
Allah kolaylık versin ne kadar da aktif bir hayatın var. Yolun açık olsun. Multivitamnin takviye şeyler alabilirsin. Bol limonlu sarımsaklı besinler tüketebilriisn enerji verir. Uykuna çok dikkat et özellikle
13 Yorumla- 1 yıl
Çok teşekkür ederim, evet öyle. Bu ara mecburi olarak iş almaya calisiyorum maddiyattan ötürü ama normalde de cok fazla boş kalamiyorum... öneriler icin cok teşekkürler, yapacagim😊
- 1 yıl
Maşallah alanın neydi :)
- 1 yıl
Biyoloji ama web tasarimi ve kodlamaya yoneldim simdi egitim aliyorum
En iyisi dinlenmek zihnini boşaltıp uyku uyuyabilirsen bir nebzede olsa yorgunluğunu atabilirsin.
24 Yorumla- 1 yıl
Kafamda yapacagim seyler dönüp durdugu icin uykular da harap oldu😄
- 1 yıl
😃😃😃
- 1 yıl
Bende evin tek çalışanı olarak bir sürü ek iş yapıyorum ve bazen sinirlerim yıpranıyor. Hayvan edinebilirsen o iyi gelebilir.
11 Yorumla- 1 yıl
Evcil hayvanim var cok iyi geliyor gercekten psikolojik ve duygusal olarak
Sağlık & Diyet konusunda 649 cevap paylaştı. uyumadan önce bir kadeh viski iç ohh miss gibi uyursun
12 Yorumla- 1 yıl
Viski sert ya😄
Gece sessiz ve sakin bir sekilde otur cay ic hafif birde muzik ac o esnada eline bos bir beyaz sayfa al bir sure karala elinde yanma hussi olusana kadar sonra bu kagidi iyice burustur bük top yap cami ac ve asa salla ve sonra arkana otur yaslan o an kendindeki rahatlamayi farkedeceksin sık sık yap bunu dedigim saatlerde evde
10 YorumlaFırsat buldukça dinlen, duş al, masaj yaptirt, kendine de zaman ayır.
18 Yorumla- 1 yıl
Kendime hic zaman ayiramiyorum mutemadiyen çalışıyorum :/
- 1 yıl
Haklisin
- 1 yıl
Mecburiyetten aslinda, para kazanmaliyim aileme yük olmak istemiyorum ama haklısın dikkat etmem lazım, sağlık olmayinca hicbir seyin anlami yok
- 1 yıl
Önerilerinizi kesinlikle dikkate alacağım, çok teşekkürler 😊
Uzun uzun dinlenmek. Ben müzik dinleyerek dinleniyorum.
10 Yorumla- 1 yıl
En azından haftada bigün hiçbişey düsünmeden kendine zaman mi ayirsan bu seni deşarj eder bu genclik geri gelmez bu kadar hırs yorar normal olarak
11 Yorumla- 1 yıl
Hırs değil ki, mecburum. Maddi gücümü elde edebilmem lazim isten cikarildim ne yapayim evde oturamam bos bos
- 1 yıl
Hayata bakısını biraz maneviyatını biraz da dirayetini kuvvetlenditmelisin sana bağlı bir şey bu aslında
02 Yorumla- 1 yıl
O açıdan bir sıkıntım yok, fiziksel yorgunluk bu
- 1 yıl
Doktor tavsiyesi ile takviye al önce tahlil yaptırın neye alerjin var öğren ona göre takviye al derim arınsütğ polen tarzı
Ayaklarını hafif yüksekte tut eline telefon falan hiç bişi alma öyle bomboş uzan
12 Yorumla- 1 yıl
Doğru
- 1 yıl
Yorgunluğa güzel bir masaj ardından uyku iyi gelir fikrimce. ( bana göre )
11 Yorumla- 1 yıl
Evet uyku uyurken bile dusundugum icin uykularim da kalitesizz hale geldi
- 1 yıl
Mümkün oldukça ara, ara gözlerini kapat dinlen.
12 Yorumla- 1 yıl
Birde vitamin al kullan
- 1 yıl
Çok teşekkürler 🙏🏻
Kahve iç, yemeni aksatma. Arada arkadaşlarınla buluş zihnen yenilen
05 Yorumla- 1 yıl
Çok teşekkürler, surekli zihnim mesgul, bir sey yapmiyorken de yapmam gerekenleri düşündüğüm için dinlenemiyorum
- 1 yıl
Teşekkürler🙏🏻😊
u
1 yılkahve içmek ya da vitaminlerinize baktırın
01 Yorumla- 1 yıl
Evet iyi olabilir teşekkürler
Sağlık & Diyet konusunda 385 cevap paylaştı. Birazda kendine vakit ayıran iyi olur
12 Yorumla- 1 yıl
Evet ama bu aralar yapamıyorum işim çok
Sağlık & Diyet konusunda 482 cevap paylaştı. Masaj güzel olur ya da arada ılık duş..
13 Yorumla- 1 yıl
Cok tesekkurler masaj pahali ama ılık duş dinlendirebilir😊
- 1 yıl
🙏🏻😊
Uyumalısın. Fakat kaliteli bir uyku için geç yatma.
10 YorumlaBazen çok para değil çok huzur lazım olur onun için birinden vazgeç
05 Yorumla- 1 yıl
Çok para değil ki normal kazaniyorum, işten cikarildigim icin bunu yapmak zorundayim
- 1 yıl
Saglik sektorundeydim normalde ama isten cikarildigim icin su an ingilizce ders veriyorum, ayrica universite tezleri yaziyorum
- 1 yıl
Öyle.. insallah.. tesekkurler🙏🏻
Güzel bi masaj bence
36 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle özellikle tai masajı
- 1 yıl
Masaj çok pahali😅
- 1 yıl
Hahaaha deneyecegim😄😄 mutlu son ne?
- 1 yıl
Kız kıza nedir ya biz napalım😂
Biraz kahve ve güzel bi uyku 😎
10 Yorumla- 1 yıl
Çay kahve vs iyi gelir
10 Yorumla Bilmiyorum valla bilen benide aydınlatsın
10 Yorumla- 1 yıl
Ben ne kadar uyursan uyuyun asla uykumu alamıyorum ve gün içinde hep uykulu dolaşıyorum neden acabaa
00 Yorumla - 1 yıl
En iyisi yatıp uyumak ve hiçbir şey yapmamak
11 Yorumla- 1 yıl
Bence de
fizyoyolojikmi ruhsalmi
12 Yorumla- 1 yıl
Fiziksel ya
- 1 yıl
Gerçi ruhsal olarak da sıkkınım bu sistemden artık 🤣
Güzel bir uyku sanırım.
15 Yorumla- 1 yıl
Uykularim da haram oldu
- 1 yıl
Yalan oldu zalım geceler🤣🤣
Yoga filan yap
12 Yorumla- 1 yıl
Ona zamanim yok😄😄
- 1 yıl
Kendine vakit ayırmıyor musun hiç
02 Yorumla- 1 yıl
Ayırıyorum ama yetmiyor canım sıkkın
- 1 yıl
Paylaşmak ister misin
- 1 yıl
Vitamin desteği
02 Yorumla- 1 yıl
Evet iyi olur, teşekkürler
- 1 yıl
Rica ederim bi eczaneye danıs onlar sana yardımcı olurlar
- Gizli Üye(30-35)1 yıl
3 Yasin 1 Kulvuhallah
10 Yorumla - Gizli Üye(18-24)1 yıl
Masaj yaptir ya da spa ya git
10 Yorumla - 1 yıl
Ben iyi gelirim. Prof. masör
00 Yorumla Neden bu kadar hengame içindesin?
06 Yorumla- 1 yıl
Işten çıkarıldığım için kendim evde çeviri, özel ders, proje yazimi filan isler yapiyorum çünkü. Gece gunduz başındayim, maddi dengemi saglamam lazim
- 1 yıl
Evet
- 1 yıl
Maalesef. Yani burada kalmama sebep olan bazi unsurlar var, inan ki onlar olmasa bugun kalkip gidecegim. O kadar sevmiyorum burayi
Uyku
23 Yorumla- 1 yıl
Uyumaya bile vakti yok gibi görünüyor. D
- 1 yıl
Çok yoğunmjş ya ondan. dd
Uyuu
10 YorumlaUyu... ya da duş alabilirsin...
10 Yorumla- 1 yıl
İnan en güzel şey Uyumak..
10 Yorumla Duş, yesil cay, kitap bunlar ilaç gibi gelir
10 YorumlaBol uyku bol sıvı ve su
10 Yorumlabaya yogunsun
10 Yorumla- 1 yıl
bir iki gün yapma iş
10 Yorumla - 1 yıl
Müzik bence
10 Yorumla - 1 yıl
Cayy
10 Yorumla Uyumak
10 Yorumla- 1 yıl
İyi bir uyku
10 Yorumla Sağlık & Diyet konusunda 747 cevap paylaştı. kahve için
10 YorumlaUyumak
10 Yorumla- 1 yıl
Kahve ve karşı cinsle kaçamak yapmak
10 Yorumla - 1 yıl
tatile çıkmak
21 Yorumla- 1 yıl
Evet çıkacağım elimdeki işleri bitirince 😊
- 1 yıl
Seni anlayan birisi
11 Yorumla- 1 yıl
Haklisin
- 1 yıl
Papatya çayı hamam
11 Yorumla- 1 yıl
Ayyy hamam🥰😄
Uyumak
12 Yorumla- 1 yıl
Uyurken bile düşününce uyuyamiyor insan😂😂 uyuyabilsem iyi gelir de...
- 1 yıl
Fiziksel mi psikolojik mi yorgunluk
01 Yorumla- 1 yıl
Ikisi de
- 1 yıl
Masaj
02 Yorumla- 1 yıl
Pahali😕
- 1 yıl
Ben bedava yapıyorum
- 1 yıl
Tatil yap arada
01 Yorumla- 1 yıl
Evet kisa bir tatile gidecegim yilbasinda umarim iyi gelir
- Gizli Üye(25-29)1 yıl
bitki çayı dene
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)1 yıl
Uyumak
10 Yorumla Yorgunluğa reels çok iyi geliyo
00 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle dinlemelisin😂🙈
00 Yorumla - Devamını Gör (26)
Detaylı bilgi
Bu yoğun tempoda denge sağlamak önemlidir. İlk olarak, kendine zaman ayırmayı unutma. Belirli saatlerde işlerini bitirip rahatlamak için zaman yaratmak önemli bir adım olabilir. Ayrıca, önceliklerini belirleyerek acil ve önemli görevlere odaklanabilir, gereksiz stresi azaltabilirsin. Bir takvim veya planlama aracı kullanmak, işleri organize etmende yardımcı olabilir. Düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenme de enerji seviyelerini artırabilir. Eğer iş yükünü hafifletme şansın varsa, bazen hayır demek de önemli olabilir.
Cevabınız için çok teşekkürler. Şu an üst üste çok fazla şey geldiği için ve işten de çıkarıldım, maddi olarak kendimi destekleyebilmek aileme destek olmak için birkaç iş aldım, sürekli çalışıyorum. Gündüz ve gece. O yüzden zihnim çok doldu. Bazı şeylere hayır diyorum genelde özel istekler varsa aile veya arkadaş gibi ama sanırım biraz sadece hiçbir şey yapmadığım ve zihnimi dinlendirdigim anlar oluşturmam gerekiyor...