Burun ameliyat iyileşme süreciniz nasıldı, nasıl geçti? Ağrılarınız sızılarınız var mıydı? Koku ve tat kaybı ne zaman geri geldi? Ben şu an koku ve tat alamamaktayım, burnumun ucuda biraz ağrıyor gibi, törpülettirdin. Sizde nasıldı durumlar?
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
zaten doktorlar da diyor 6 aydan 1 seneye kadar surebiliyor tam ve son halini almasi icin ve sisligin inmesi. Benim de yaklasik 6 ay falan surdu. Agri sizi falan bende sifirdi, millet nerden cikariyor bunlari bilmiyorum. Elbette dokunsan oynasan aciyacak daha taptaze burnun adamlar o kadar dokunmus islem yapmis ameliyat olmussun ama dokunmadiktan sonra vurmadiktan sonra bir yere kendiliginden acisi yoktu. Arada ufaktan ustumu giyerken ne kadar dikkat etsem de degdigi oluyordu minnak bir dokunus o zaman hissediliyordu ama oyle abartilacak aglanacak bir sey degildi cok hafif yani. Ben hatta ameliyattan ciktigim gun odaya geldigimde narkozun etkisi tam gecmemisti ogurme geldi kusacaktim (mide bos tabi) tukuruk kustum sadece ve onun acelesiyle verdikleri kapi yetistirmek icin o an burnumu carptin ona, gece 12ye kadar kanamam surdu burnumda heralde bi 10 kere belki daha fazla degismistir burnumdaki sargi ve yine oyle aci falan hissetmedim. Oyle iki video izliyorlar youtubedan burun ameliyati olanlari onlar da ozellikle kizlar oluyor tabi canlari tatli her sey acili agrili geciyor onlara, millette saniyor ki herkeste bir olacak. Valla ben hic agri magri olayini dusunmemistim duymustum evet ama benim kafamda en cok "artik bir an once bu burundan kurtulsam da seklim semalim duzelse" kafasindaydim yoksa agri magri hiiiic orali bile degildim aklimda bile yoktu valla, agrisa da agrir napayim diyordum yani o kadarlik da olsun ameliyat olduk sonucta, ameliyat oldugumuz belli olsun yani dimi xD
Uzun yazınız için teşekkür ederim ✨
Evet, benimde öyle okuduğum, ya da duyduğum ağrılar gibi bir ağrım yok, ilacımı geciktirdiğimde sadece sızı hissediyor gibiyim hafiften ve burnumda alçı olduğundan ağırlığını hissedebiliyorum. Bu süreç çok gıcık sadece, bir an önce alçılardan, tamponlardan kurtulmak koku ve tat alabilmek istiyorum, istediğim yemekleri yiyebilmek istiyorum. Ağzımı tamda açamıyorum.. 3. Gün daha..
Benim ilacim yoktu bir tane sprey tuzlu suydu icindeki o pihtilari kanlari falan cikariyordu onu hadi ordan sonra bir kac dk sonra boyle ip gibi sumukler akiyordu ici aciliyordu rahatliyordu. Bir tane de mehrem vermisti onu suruyordum.
Tat falan o bende olmadi ben aliyordum yani. Agiz acma olayi evet o da hem alcidan hem sislikten oluyor. Benim alcilar aldiktan sonra bile Şu an ki gibi full istedigim gibi acamiyordum, zorlmaya da gerek yok agzina ne sokacan zaten o kadar buyuk.
Hiç mi ilaç yazmadı doktorun sana? Yani normalde en az bir tane antibiyotik yazmalı.. ilginç.. benim şu an 3 spreyim var, senin bahsettiğin tuzlu olan ve diğer iki tane, bir tanesini tuzlu spreyden önce, diğerini tuzludan sonra sıkmam gerekiyormuş. Şanslıymışsınız tat alabiliyor olmanıza, ne koku, ne tat.. ya mesela ekmek yediğim zamanda fazla açamıyorum ağzımı, küçük lokmalarla yemem gerekiyor, canım döner çekiyor her ne kadar tat alamasamda, düşünüyorum döner yemem gerekirse, nasıl yiycem? Küçük dilimlere ayırarak mı? Çabucak eski sağlığıma kavuşmanın hayallerini kuruyorum hayırlısıyla
yok yazmadi. Benim ki kapali ameliatti ama onun bi onemi var mi bunlara bilmiyom, tampon falan da yoktu bende. inshallah kavusursun yavas yavas acele etme
Benim ki açık ameliyat oldu. Genelde bildiğim kadarıyla kapalı ameliyatlarda da tampon koyuluyor, kardeşimki kapalı oldu, tamponu falan vardı. Belki de sizin ameliyatta fazla işlem olmadı? Bilmiyorum in sha Allah
Yani oldu aslinda, ucunu kaldirdi ufak bi kemer vardi onu duzlestirdi bide tabi biraz uzunlugu vardi onu kisalti (keser gibi oldu bu da jdfhgkdfjg) yani aslinda oldu hani ben baya sikayetciydim burnumdan, ben ozellikle uzunluguna sikayet ediyordum yuzum kafam da oyle buyuk de degil hani ufak ya da orta ama burun alakasiz bir sekilde yuzumde direkt kendini belli ediyordu ilk olarak sanki baska birinin burnunu tasiyormus gibiydim. Doktorla gorustukten sonra ben anlattim derdimi sonra da o doktor gozuyle gorduklerini anlatti surda bi dusme var ufak bi kemer var dedi ben onlarin farkinda bile degilim ben boyutundayim, yani gerisini sen dusun.
Ucunda hafif bir dusme var hatta bi daha olacaktim sonradan vazgecer gibi oldum hani anca ben kendim fark ederim bunu daha once nasil oldugunu bildigim icin yoksa disarda tanimayan biri hic bunu fark edemez bilemez yani o yuzden cok buyuk sikinti etmiyorum Şu an eger daha cok olursa zamanla anca o zaman yaparim tekrar ve hatta bu sefer acik olabilecekmis demisti doktor gorustugumde. Derim incelmis ve bu da son hamleleri yapmaya izin verdigini soyledi ameliyat oncesi kalinmis megersem. Bu sekilde yani..
Derin nasıl incelmiş? Şaşırdım çünkü.. hayır yani sen deri incelmesi deyince kendi derimi düşünüyorum, benim derim zaten ince, dahada mı ince olacak? Korkutma beni shdjs merak ettim burnunu, burnumun ucu düşmüş faln diyorsun, yani bildiğim kadarıyla ameliyatlarda burunu her zaman kalkık yapıyorlar, sonradan düşüyor diye ve düşme payı diye adlandırılıyor. Kardeşimin önceki burnu ile şimdi ki burnu ile alakası yok ve bir sene olacak bir ay sonra, ilk zamanlarda burnunun ucu kalkıktı, şimdi o kalkıklık düşmüş, normal görünüyor. Bence çok göze batmıyorsa falan hiç ameliyat olma derim, o süreç çok zahmetli ve bence güzeldir ya burnun
Valla bilmiyom kalinmis dedi ameliyattan sonra bir sonraki sene git tam bir sene sonra yani dokundu bakti kontrol falan konusunca bu konuyu oylelikle dedi iste incelmis ve son bir mudahale yapmamiza musade oldu ve acik olur bu sefer falan. Isin uzmani degilim sonucta ayrintilarini bilemem doktor hakim.
Dogrudur tabi, zaten yapmam yani eger hep boyle kalirsa yapmam heralde. Zaten en cok yapmama sebebim tam da senin bahsettigin o ilk bir iki ayi falan cok yoruyor insani her seye bi dikkat ustunu cikarirken dusa girerken ne bilim sis sis dolasmak vs gina geldi yani. Tamam ilk yaptiranlar icin sorun yok zaten burunlari guzellesti mutlugunda insanin hic aklina bile gelmez bunlar ama olup da gecirenler bi daha oyle kolay kolay cok mecbur olmadigi surece yapmaz heralde.
Dediğiniz gibi ben bile bu üç günde zorlanırken, 1-2 ay dayanması kötü ya ve dediğiniz gibi ameliyatı çekenler o süreci bir daha çekmemek için kolay kolay yapmazlar. İş yerindede bi abi var, 2 defa ameliyat olmuş burnundan ama burnu yamuk gidiyor önden bakınca, o yamukluk için 3. Ameliyatını olmak istiyor ama sırf zorluğu olduğu için olmuyor.. sizin ameliyat yapalı kaç sene oldu?
seneye yazin 3 olmasi lazim
Olmuş baya. Teşekkürler yorumlarınız için
Evet. Estagfurullah
Valla cesaret gelse olucam da
Peki, tam olarak neyden korkuyorsunuz?
Acıdan ve ölümden yani estetik uğruna kaç kişiler hayatına son buluyor felç kalan da var bıçak altı sonuçta kolay değil benim bünyem zayıf
Acısı yok aslında, bende acır diye düşünmüştüm ama çok şükür öyle abarttıkları gibi değil. Ölüm ya da felç konusu ile haklısın. Ameliyata girmeden şehadet bile getirmiştim.. sonuçta girmek var, çıkamamak var. Doktor bu hususta çok önemli. Allah muhafıza gözünü kaybedebilirsin, koku ve nefes kaybı olabilir ya da farklı yerlerinden felç olabilirsin. Burnun seni çok rahatsız etmiyorsa zaten, ya da aslında iyi bir buruna sahipsen ama senin gözünde güzel değilse bile olmamanı tavsiye ederim. Ben zamanında bir kaç kişiden burnum hakkında yorumlar almıştım, bakışlar olmuştu ve özgüvenimin zedelemesine sebeb olmuştu. Burnum batıyordu gözüme, kompleksti benim için. Olup olmamak arasında gidip gelirken, randevu almıştım, ödemeyi yapmıştım, kendimi olura bırakıp yattım masaya..
Gerçekten tamire ihtiyacı var baştan sona ve yüzün en önemli noktası burundur bi burun ile çok değişebiliyor insan senin cesaretini tebrik ederim
Öyle, insan ciddende çok değilebiliyor bir burun ile ama şunuda söylemem gerekiyor ki, bazı burun estetiği olan insanların önce ve sonrasına bakıyorum ve önce halini çok daha beğeniyorum ama herkeste bu geçerli değil. Teşekkür ederim. Görmeden bir şey diyemiyorum sizin için. Belki sizin dışınızda etrafınızda ki sorun etmiyordur
Ağrım sızım olmadı ama çokta hoş bir durum değildi
Ne kadar süre içerisinde kendinize geldiniz peki?
3-5 gün gibi
Kısa sürede gelmişsiniz, benim 3. gün, hâlâ halsizlik var, ayakta çok duramıyorum
Yapmaya estetikli seninki
Hem ameliyat hem estetik. Yani kemiğimi falan düzeltiler, yamuk gidiyordu, ucunuda törpülettim. Seninki neydi peki?
Ben nefes alamıyordum.
Geçmiş olsun
Asıl sana olsun. Ağır geçiyor seninki
İyeşme süreci zorluyor beni, biran önce eski sağlıma kavuşmak istiyorum
Daha sağlıklı olacaksın buna inanıyorum biraz daha sabır
Ay in sha Allah. Teşekkürler ✨
Bugün nasılsın
Gündem güne iyi oluyorum çok şükür. Bu cuma alçı ve tamponlar çıkacak, nefes alabileceğim diye çok mutluyum 🫠
Çalışan biri misin raporlu musun
Normalde çalışıyorum ama şu an iki haftalık raporum var
Daha güzel biri olarak işe gideceksin
Yiaa, teşekkür ederim 😍
Çok fazla dedikodu olacak ama sdjsd, kimsenin haberi yok ameliyat olduğumdan, herkes normal tatilde olduğumu zannediyor
Erkeklerin ilgisini. Çekeceğin kesin😍
Niyetim o değil ama burnum eğer yüzüme yakışırsa ve düşündüğüm gibi olursa belki ama şöylede düşünüyorum, beni tanıyan erkekler neden şimdi baksındı ki? Yani eski beni tanıyorlar, burnumu biliyorlar, bana baktıklarında, eski beni tekrar canlandıracaklar yüzlerinde
Erkekler balık hafızalıdır. Hemen unuturlar😃
Ahaha hiç unutulacak gibi değil ama.. neyse 😅
Kendini bu kadar kötüleme ya
Kötülemekten değilde, unutacaklarını zannetmiyorum sadece, düşününce saçma geliyor
Bak gör nasıl farklı davranacaklar
İddasına bile girebilirim sdjsjd
Hadi bakalım nesine
Bilmem
İstediği mi isterim
Ne istediğine bağlı
Ok anlaştık
Şu an iş yerinde her şey gayet normal. Sadece bir genç adam var, o biraz ilgili.. ameliyatımdan öncede göz kırpar, konuşurdu vesaire ama ameliyattan sonra daha bi ilgili oldu gibi sanki, bağımız daha samimi oldu. Onun dışında bir sapık adam var başka tarafta çalışıyor ve oda sadece güzel kızlarla konuşuyor. Burun ameliyatımdan önce hiç konuşmamıştı benle, yüzüme baktığında gülümsemiyordu bile, ameliyatımdan sonra sadece çok yersiz bir şaka yapmıştı iş hakkında. O kadar. Ama özgüvenim yerine geldi, bunu hissediyorum
İddayı kazansım sanırım
Bak ilgi arttı
2 kişi çok değil ki.. biri zaten bekar kendine birini arıyor, öteki ise sapık 40 yaşlarında adam
Peki yine kaybettim ben
Ahahah belki gelecekte haklı çıkarsın.. bilmiyorum
Bakalım görelim