Ben bipolarım ama çok ağır bipolar değilim. Sizce evlenebilir miyim ve evlilik yürütüp çocuk doğurabilir miyim? Bu arada hastalık genetik geçişli ve bana da annemden geçti. Genetik geçiş riski yüksek diye çocuk doğurup vebaline girmek istemiyorum aslinda
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Dengesizliklerin var mı en ağır yaşadığın durumlar neler.
Genelde depresyon yaşıyorum ve çok ağır yaşıyorum. Bazen de hipomani oluyor o zaman da fazla enerjik ve konuşkan oluyorumm
Duygularında duygusal anlamda değişkenlik ya da karmaşa oluyor mu? Mesela birine seni seviyorum diyip sonra vazgeçtiğin aslında sevmiyormuşum dediğin falan.
Genelde tutarsız olduğumu söylerler
Söylediğim gibi bi şey yaşadın mı hiç bi sevip bi sevmemek gibi
Evet ama o bipolar olmayan insanlarda da oluyor ya. Mesela hayranlığı aşkla karıştırıyorsun ya da sana olan ilgisi hoşuna gidiyor onu aşk zannediyorsun.
Aşk nedir sence nasıl tanımlarsın
Birine ya da bir şeye duyulan yoğun ve tutuklu sevgi
Bunun aşk olup olmadığını nasıl anlarsın peki ya hayranlıksa.
bunu buraya değilde işin doktoruna uzmanına danışsan daha iyi olur seenin için
Doğru tedaviyle olur. hem ciddi de değilmiş. Rahatsızlığının farkında olarak en büyük eşiği aşmışsın zaten. Şifalar diliyorum
Ne kadar zamandır Bipolar olduğunu biliyorsun. Ve ne kadar zamandır tedavi oluyorsun
Aslında belirtileri vardı ama teşhisi yeni kondu. Dün doktor ilaç tedavisine başlattı
kaç yaşındasın? Bu arada ben psikiyatri ihtisası son sınıftayım. O nedenle detaylı soruyorum
24 yaşındayım. Antidepresanin hipomani yapması sonucunda kondu. Zaten hayatım depresyonda geçti hep
Türkiye'deki en büyük sorun Bipolarda bu zaten... Gereksiz antidepresan kullanmak... yani bu ateşe benzin dökmek gibi bir şey... Bipolar ülkemizde ruh ve akıl sağlığı hastalığı olarak görülse de aslında beyinde sıvılarından kaynaklanan nörolojik bir rahatsızlık... Düzgün tedavi olur, ilaçlarını zamanında ve sürekli kullanırsan mani ya da despresif dönemlerin önüne geçebilirsin. Atak yaşasan bile tedavi olduğun sürece şöyle örnekleyelim tedavi olmayanlarda depremin şiddeti 7 olur, tedavi olanlarda 3... yani yıkıcı olmaz... ama tedavi olanların ataklar geçireceği de söylenemez... o nedenle lütfen tedavini ve ilaçlarını aksatma. en az 1 yıl doktora ayda 1 sonrasında sıkıntı yoksa 3 ayda bir git... Unutma bipolar tedavi edilebilir bir rahatsızlık olmakla birlikte günümüz şartlarında belki ömür boyu ilaç kullanmak zorunda olacağın bir hastalıkta... hangi ilaçlarla başladın bu arada? verilen ilaçlara göre hastalağının derecesini anlamam mümkün
Gyrex ve Abilify. Annemde Bipolar tıp 1 var. O lithuril içiyor ve hastaneyede yatmislığı var. Ama bendeki tıp 1 değilmiş. Öyle dedi doktor. Annem kadar ağır bir manik atak geçirmisligim yok
lithuril vermediğine çok sevindim... Zaten hastalığı annenden dolayı biliyorsun. Lütfen ilaçlarını zamanında ve aksatmadan al olur mu? Kendini kötü hissettiğin an doktora başvur. İlaçlar az geliyor olabilir... ve bipolarım diye hayattan korkma-kopma... tedavini yapar, ve istersen emin ol bipoları yenersin...
Ya anladım. Bana yıllardır anksiyete ve depresyon teşhisi konuyor. Kendimde bipolar olduğunu biliyordum ama ailem konduramiyordu. Annem kadar ağır mani gecirmedigimden annemle aynı hastalığın bende çıkabileceğini düşünmedim. Ben öğretmenim bu arada kpss 'yi kazanıp atanmak sonra da iyi bir kısmet ile evlenmek , yuvamı kurmak hayalimdi. Ama aldığım teşhis tüm düşüncelerimi değiştirdi. Bilmiyorum işte. Birden ağlama krizlerine giriyorumdum. Kendimi yaralıyordum mesela. Her şey dibe batıyordum. Sonra doktora gidiyordum. Anksiyete var depresyondasin diyip dayiyordu selectralari, prozaclari, efexorlari. Yıllardır aralıklarla bu ilaçları kullandım. Ama tam bir iyilesme olmadı. Sadece hipomani yaptı. Bu ilaçları kullaninca özellikle prozac antidepresan degil tıpkı alkol almış insan gibi oluyorum. Her içimdekini söylüyorum, gülme krizlerine giriyorum. Sürekli bir konuskanlik, espri yapmalar filan.
yukarıda da yazdım bildiğin ateşe benzin dökmüşler... Bipoların herkeste etkisi farklı. Kimi bağımlı olur, kimi kendini atak zamanları ünlü sanır, kimi yine atak dönemleri çok para harcar, cinsel isteği artar vb. sen sıfırdan bu tedavine devam et. Zaten öğretmenmişin bu bilince sahipsin... emin ol 2-3 aya düzene girer her şey... sonrasında da konrolün altında olur... ayrıca bipolar öğretmen olmana engelde değil (tedavi olanlar için) bipolar ani karar almak zorunda olan meslekleri yapamazlar. Pilot-polis-asker-hakim-savcı gibi... Ayrıca unutma bipolarlar çok zeki olurlar :) einstein bir bipolardı.
Zeki ve algılama hizimin yüksek olduğunu söylerlerler. Öğretmenlerim öyle derdi benim için. Ama maalesef bu hastalık konsantrasyonunu etkiliyor. Benim için odaklanma çok büyük sıkıntı. Mesela bazen kendimi hiçbir şey ogrenemeyecek gibi hissediyorum bu derslere odaklanmami zorlaştiriyor. Bu arada bende anksiyete belirtileri de var. Anksiyete bipolar insanlarda olabiliyormuş. Ben doktora hep anksiyete belirtileri anlatınca onlar da bana anksiyete teşhisi koyuyorlardı. Yani bu hastalık teşhisi için çok kapsamlı şekilde doktorun seni dinlemesi lazım.
Müsaitseniz bir şey sorabilir miyim?
tabiki
Bana doktor Aripa yazdı 2 mg. İlacın yarısını kullandım. Ama son zamanlarda üzerimde aşırı umutsuzluk, ağlama hissi ve ölüme dayali düşünceler var. Sizce Aripa'nin dozunu mu arttirirmasi gerekiyor doktorun bunnn için yoksa başka ilaç mi başlatır?
başka ilaç kullanıyor musun? tek ilaç bu mu?
Aripa tek başına
ilacın etkileşimi 15-21 gün arasında başlar. Eğer bu süreyi geçtiyse ya doz yetersiz olabilir ya da ilaç sana uygun değildir. Mümkünse en kısa sürede psikiyatra gitmelisin... Muhtemelen ilave bir ilaç daha verebilir. Lütfen ihmal etme.
Bu ilaç hipomaniye iyi geliyormuş depresyonu tek tedavi etmiyormus diye duydum. Acaba hipomaniden sonra depresyona mı girdim?
Isteklerini dürtülerini ilaç vs biraz dizginleyebiliyorsan sorun yok bence;)
ilaçlı tedavi alındığı müddetçe yürütülür.
Öncelikle kendine güvenmen lazım