Merhabalar, 23 yasindayim göz doktoruna gittim. Sag Göz sinirlerinde çukurlaşma var, glokom şüphesi görünüyor dedi. Görme alanı testi verdi, görme alanı testi, kornea kalinligi ve göz tansiyonu ölçümünde bir şey çıkmadı her şey normal çıktı. Ben de bu durumda göz tansiyonu yok mu yani diye sordum, doktor tek bir şeye bakarak göz tansiyonu var ya da Yok denemez 3 senede bir gene ölçüm yaptırırsın diğerleriyle kıyaslanır bir şey varsa ya da yoksa o şekilde anlaşılır göz siniri çukurluğu doğuştan da olabilir dedi.
Aranizda bu durumu yasayan vzr mi?
Yaklasik 6 ay oldu ve surekli bunu dusunuyorum
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
evet olabilir, glokom bi de ince ince ilerliyor nasıl kör olduğunu da anlamıyorsun, ama inc eince derken yani o 3 sene içerisinde yaptıracağın kontrollerde çıkar zaten o yüzden kara kara düşünecek bişey de yok şu anda
Sende var mi glokom?
Varsa kac yasinda teshis konuldu?
ben ameliyat olmuştum retinadan, ondan sonra başladı, pek yaşla alakası olan bi hastalık değil diye biliyorum.
Seninki retinadan mi kaynaklandi?
Internette baktigim kdr 40 yas sonrasi ve ailesinde olanlarda oluyormus
ya esas kaynağı tansiyon yüksekliği olduğu için heralde yaşlılarda görülme oranı çok fazladır. benimki retina ameliyatından sonra zaten beklenen birşeymiş sonuçta göze müdahele edildi falan diye. damla kullanıyorum işte, onu da bu aralar kullanamıyorum gerçi biraz ihmal ettim ya
Gecmis olsun
ihmale gelmez zamanla damarlar incelince göz kaybı yaşıyor insanlar başka bir giz doktoruna git derim
Böyle bir durum yasadin mi?
evet tansiyon çıktı damla kullanıyorum
Kac senedir glokom hastasisin? Damlalar görme kaybina engel oluyor mu?
Ve son olarak kac yasinda teshis konuldu?
2 sene oldu kullanıyorum. evet zaten raporlu oluyorsun devlet karşılıyor damlayı ama önce iyice kontrol ol
Kac yasindasin?
Internette okudum genelde ailede olanlarda yani genetik ve 40 yas üzerindekilerde oluyormus
yaşla alakası olsada her insanın 2 senede bir göz kontrolü yapılmasını doktor söylüyor hep ihmal ediyoruz
Evet haklisin. Doktora sormustum yapilacak veya almam gereken ilac var mi diye hayir yok dedi ya dogustan ya da glokom dedi. Glokomu da zmn gosterir dedi.
Sen her sene duzenli kontrole gel dedi baska yapilcak bir sey yok demisti
ihmal etme geçmiş olsun
Tesekkür ederim. Sana da gecmis olsun tekrar
çok teşekkür ederim ☺️