Lazerle yapılan tedaviler ne kadar güvenilir?

bundan birkaç sene önce astigmatım olduğunu öğrendim. miyop ileri seviyede değil. sadece astigmattan dolayı uzaktaki yazıları okuyamıyorum. günlük hayatta çok gerekmedikçe gözlük kullanmıyorum. ders, sinema, tiyatro, buluşmalarda uzaktan tanımak harici. onda da işim bitince çıkarıp çantama atıyorum. hayatımda çok bir şey değiştirmiyor.

ilk öğrendiğimde doktoruma lazerle çizdirmeyi sormuştum. gözlüklerini çıkarttı. ben çizdirmiyorum. birçok göz doktorunun da gözlüğü vardır. çizdirmezler. ileride yapabileceği etkiler henüz belli değil dedi. ben bir doktor olarak tavsiye etmiyorum diye ekledi. ben de vazgeçtim elbette. daha sonra gittiğim doktorların da gözlüğü vardı.

lazer epilasyon çok sık uygulanır oldu. açıkçası ben çok güvenmiyorum. erkan topuz da ailesinde kanser olan, ya da bu riski taşıyan insanların lazer epilasyon yaptırmaması öneriyor. çevreme bakıyorum birçok insan yaptırıyor. fakat ileride ne olacağı belli değil.

fda, sağlık örgütü onaylı cümlelerini kurmayın. sonuçta lazerle çizdirmenin de onayı var. fakat göz doktorları kendilerine uygulamıyor. bu riski almak konusunda tereddütteyim. sonuçta 10 senedir uygulanan bir şey. yan etkileri henüz çıkmış değil.

eh doğal bir yöntem de değil. öyle olsa normal güneş işini dalgalarıyla tüm kıllarımız dökülürdü. ama olmuyor. 788 nm dalga boyunu zart diye cilde sokmanın hiç mi zararı olmaz :S

ah bir de kist oluşumuna gaaayet müsait bir yapım var. yani daha önce kanser geçirmesem de bu tarz bir şey yaşadım.

şimdi lazerle uygulanan tedaviler ne kadar güvenilir soruyorum. insan hayatının öneminin olmadığı bir dünyada yaşıyoruz sonuçta. yeaa aman rahatsızsan git işte diyeceksiniz onu da biliyorum. fakat ben bilinçlenip yaptırmak istiyorum.

adaptasyondan dolayı çene kemiğimiz küçülüyor. bu yüzden 20 yaş dişlerimiz sorun çıkarıyor mesela. kıllarda da aynı şey geçerli ise komple kurtulmakta da bir sakınca yoktur. yani kanser riskini düşünmedik diyelim.

siz nasıl bu kadar güvendiniz? bir de kağıt imzalatıyorlarmış. kaç kişi okudu. ve bu kağıtta ne yazıyor?

teşekkürler herkese.
Lazerle yapılan tedaviler ne kadar güvenilir?