Uzun zamandır sigara içiyorum ve bana bir sürü zararı olmasına rağmen bağımlılıktan dolayı bırakamıyorum. Son zamanlarda sigara içince kalp çarpıntısı yapmaya başladı ve özellikle dışardayken yürürken bu durum yarım saate yakın geçmiyor ve sigara içtikten sonra içimde bir sıkıntı hissediyorum. Otururken yerimde duramıyorum bi gerginlik oluşuyor. Kapalı yerlerde daralma geliyor özellikle otobüslere bindiğimde bir an önce inmek istiyorum. Anksiyete mi bu yoksa sigara içtiğim için mi oluştu ayırt edemiyorum. Sabahları sigara içmediğimde de kötü hissediyorum aç karnına hemen bi sigara yakıyorum yoksa daha kötü olacakmışım gibi hissediyorum. Sanki bir paradoksun içindeyim ne yapacağımı şaşırdım.
(Sigaraya başlamadan önce hiç böyle problemlerim yoktu , içtikçe yavaş yavaş bu sorunlar artmaya başladı aslında. Bir de çok eskiden aşık olduğum biri vardı beni aldattı ama üzerinden 4 yıl geçti hala ara sıra aklıma geliyo ama ona karşı bir şey hissetmiyorum. bilinçaltımda travma olarak kalmış olabilir mi anksiyetemin nedeni o mu yoksa sigara mı bunu da anlayamıyorum bi türlü.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bu durumda, yaşadığınız semptomlar hem anksiyete hem de nikotin bağımlılığından kaynaklanıyor olabilir. Sigara içmek, nikotin içeren bir uyarıcı olduğu için kısa süreli bir rahatlama sağlayabilir, ancak uzun vadede anksiyeteyi artırabilir. Nikotin, merkezi sinir sisteminde etki ederek kişinin duygusal durumunu etkileyebilir ve bu da anksiyete belirtilerini tetikleyebilir.
Öncelikle, sağlık profesyoneli ile iletişim kurmalısınız. Sigara içme alışkanlığınızın bırakılması ve anksiyete belirtilerinizin yönetilmesi için bir sağlık uzmanının rehberliği önemlidir. Ayrıca, anksiyete belirtilerinin temelinde yatan başka nedenleri de değerlendirmek için bir psikolog veya psikiyatriste danışmak faydalı olabilir.
Sigara içme alışkanlığından kurtulmak, hem fiziksel hem de psikolojik bağımlılıkla mücadele edebilmeniz açısından önemlidir. Anksiyete belirtilerinizin sigara içmekten kaynaklandığı düşünülüyorsa, sigara bırakma programları veya nikotin replasman tedavileri gibi yardımcı yöntemlere başvurabilirsiniz.
Ayrıca, geçmişte yaşadığınız duygusal travmaların da anksiyetenizde etkisi olabilir. Bu konuda bir terapist veya danışman ile konuşmak, geçmişteki deneyimlerinizi anlamanıza ve bu deneyimlerle baş etmenize yardımcı olabilir.
Unutmayın ki bu süreçte profesyonel yardım almak ve destek almak oldukça önemlidir. Sağlık uzmanlarının rehberliğinde, hem sigara içme alışkanlığından kurtulabilir hem de anksiyetenizle baş etme stratejileri geliştirebilirsiniz.
Aramıza hoş geldin 😊 bende anksiyeteli biriyim 1 buçuk yıl önce sigarayı bıraktıktim eğer anksiyete isen ki bı nevi öylesin sigarayı birakmalisin çünkü sigara kafeinli içecekler Ansiyeteyi tetikliyor istersen çarpıntılarin için bı doktora git anlat durumunu bı bakılsın başka bir şey de olabilir ilk önce ondsn emin olalım sonrasında anksiyete mi yoksa başka bir şey mi öğrenmiş oluruz 😊
Sigarayı bırakınca anksiyete geçer mi sizce
Yani gecmeyebilir uzmandan destek almak gerekiyor bu sıkıntılar hemen geçecek şeyler değil çünkü ruhsal sıkıntının geçmesi biraz zaman alabiliyor piskoloğa gitmelisin psikiyatriye gitmelisin sigara gerçekten çok zararlı bir şey bak ben içmiyorum bırakmama rağmen yoğun Anksiyete kaygı yaşıyorum çok zor bir durum yaşamayan anlayamaz. Bu süreçte seni çevrendeki insanlar asla anlamayacak sende buna üzüleceksin ama çok kafaya takma olur mu benim gibi çok üzme kendini ehemmiyet vermzsen söner gider bu rahatsızlık beyinde bitiyor çünkü
Peki senin anksiyeten sigaradan mı oldu yoksa başka bir nedeni mi var? ben şahsen madde bağımlısı olduğumu düşündükçe ve sigara sayısını arttırdıkça sıkıntı yaşıyorm :(
Madde bağımlılığı da var mı sende benim. sigaradsn değil yaşadığım olaylardan ötürü ama sigara Ansiyeteyi arttırıyor
Anksiyeteli olupta sigarayi bırakmak zor olmadı mı yani yoksunluğu daha da anksiyetenizi zorlamadimi