Sigara mı anksiyete mi?

Uzun zamandır sigara içiyorum ve bana bir sürü zararı olmasına rağmen bağımlılıktan dolayı bırakamıyorum. Son zamanlarda sigara içince kalp çarpıntısı yapmaya başladı ve özellikle dışardayken yürürken bu durum yarım saate yakın geçmiyor ve sigara içtikten sonra içimde bir sıkıntı hissediyorum. Otururken yerimde duramıyorum bi gerginlik oluşuyor. Kapalı yerlerde daralma geliyor özellikle otobüslere bindiğimde bir an önce inmek istiyorum. Anksiyete mi bu yoksa sigara içtiğim için mi oluştu ayırt edemiyorum. Sabahları sigara içmediğimde de kötü hissediyorum aç karnına hemen bi sigara yakıyorum yoksa daha kötü olacakmışım gibi hissediyorum. Sanki bir paradoksun içindeyim ne yapacağımı şaşırdım.
(Sigaraya başlamadan önce hiç böyle problemlerim yoktu , içtikçe yavaş yavaş bu sorunlar artmaya başladı aslında. Bir de çok eskiden aşık olduğum biri vardı beni aldattı ama üzerinden 4 yıl geçti hala ara sıra aklıma geliyo ama ona karşı bir şey hissetmiyorum. bilinçaltımda travma olarak kalmış olabilir mi anksiyetemin nedeni o mu yoksa sigara mı bunu da anlayamıyorum bi türlü.

Sigara mı anksiyete mi?