Kedi ısırığı ardından parmakta şişme, ağrı ve iltihap oldu. Nasıl geçer?

Arkadaşlar evde baktığım kedim biraz saldırgan ve dün sabah kucağıma alacağım sırada parmağımı çok fena ısırdı ve bırakmadı. Normalde de saldırgan ama hiç bu kadar fena yaralamamıştı. Dairede yaşadığım için dışarı çıkmıyor bu yüzden aşılarını yılda bir kere yaptırıyorum. Yani yaklaşık bir yıl oldu aşılarını yaptıralı. Ayrıca kuduz aşısı yoktu ama bebekken bize geldiği için kuduz yoktur diye hiç yaptırmadım. Yani kuduz olsa anlardım gayet sağlıklı kedi iştahı falan yerinde. Sadede gelirsek sağlık ocağına pansumana gittik. Oradan bizi acile yönlerdirdiler onlarda her ihtimale kuduz ve tetenoz yaptılar. Krem falan vermediler.(3 doz yaptıracağım aşım var şu an) Eve geldikten sonra parmağım şişmeye başladı ve kızardı. Üstüne çok sızlıyor ve ağrıyor parmağımı kullanamıyorum. Isırdığı yara yerleri şişti ve sanki içi sıvı dolu gibi. Doktora gidip elimi tekrar göstermeli miyim? Ya da antibiyotikli krem sürmem yeter mi? Babam elimi görmedi görse kedimi dışarı atar. Zaten evden atmak için fırsat kolluyor. Acilen elimin iyileşmesi lazım lütfen yardım edin😩😩 Travazol ve madagasol krem var onları sürsem fayda eder mi?

Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar öncelikle tavsiyeler için teşekkür etmek istiyorum. Elimin daha da şişmesi üzerine babama kedimin şaheserini gösterdim ve acile gittik. İğne yapıldı. Enfeksiyon riski için krem, antibiyotik falan yazdi doktor. Bir de elime buz koymamı söyledi. Şişme sebebinin de elimi göbek hizamdan aşağıda tutmam olduğunu söyledi.
Güncellemeler
+1 yıl
Kedimin durumu da meçhul şu an. Babamla da doğal olarak tartıştık durumu anlatmayip gizlediğim için. Kedimi sokağa atmak istemiyorum. Duruma bakicam. Ama emin olun mutsuz bir olacağı bir yere asla göndermem.
Kedi ısırığı ardından parmakta şişme, ağrı ve iltihap oldu. Nasıl geçer?