AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Tabii yardımcı olmaya çalışırım
Estradiol erkekte eksik çıkma sebebi ne olabilir kuzenimin eksik çıktı da referans dışı
Daha detaylı anlatırsan
Bunun kardeşi erkek ve estradiol hormonu en az 11 olması gerekirken referans dışı kuzenim oluyor kendisi sebebi ne olabilir altında yatan neden?
Erkekler için çok riski ya da işlevi olan bir hormon değil
Kansızlık ya da kullanılan ilaçlar bile düşürebilir
Ancak kemik zayıflığı dikkatt dağınıklığı gibi etkileri oluşabilir
Kuzenim de estradiol eksikliğine bağlı idrar yolu iltihabı var ne demek önemli değil
Erkeklerde daha az bulunur. Bu hormonun amacı üreme sistemini korumaktır.
İdrar yolu enfeksiyonundan bahsetseydin daha farklı cevap yazardım🙏🏼
Genelde kadınları daha çok etkileyen bir durumdur ama demekki kuzenini de etkilemiş
Kısa bir ilaç tedavisi ile toparlayacaktır
Çok geçmiş olsun 🙏🏼🙏🏼
Evet doğru
Tüm bu bilgiler bildiğim ama çok detaylı konular
Kısa bir bilgilendirme yapmayı tercih ettim
Ancak zaten araştırmayla edinmişssin
östrojen hormonunun normalden az olması durumlarının ise üreme kapasitesi ve prostat gelişimini olumsuz etkilediğini ortaya çıkarmıştır
Ne hormonuuüuuuuuuuuuj
Estradiol erkekte eksik çıkma sebebi ne olabilir kuzenimin eksik çıktı da referans dışı
Bilmyorum belki kalitsaldir
Detay?
Buyur sor
Endokrin konusunda
Buyrun doktorum
Herhangi bir şikayeti var mı?
Genelde yumurtalık rezervi düşük olan kişilerde düşük çıkar
Kuzenimin şarjı bitmiş ben anlaticam 11 üzerinden 9 muş en az 11 olması gerekirken erkekte 9 çıkmış onda
Erkek bu arada
İdarar da yanması varmış
@JEKWKWKWKWKAKWK erkekte düşük çıkması ayrı bir şey
Sebebi ne peki?
@JEKWKWKWKWKAKWK yanlış bilgi vermek istemem açıkçası
Doktorsunuz sanırım yine de dinlemek isteriz sizi
@JEKWKWKWKWKAKWK kaç yaşında kuzenin?
17
@JEKWKWKWKWKAKWK çok anlamlı bir düşüklük değil boyu kilosu vs yerindeyse korkacak bir şey yok ama içiniz rahat etsin diye endokrine bi gösterin
Boyu kilosu yerinde değil 52 kilo 1.60 civarında boyu
@JEKWKWKWKWKAKWK kilodan kaynaklanıyor o zaman çünkü östradiol yağ dokudan üretiliyor erkeklerde yağ oranı düşükse o da düşük olabilir. Beslenmeye dikkat edip spor yapsın
Çift cinsiyetli olma olasılığı var mı anne ve babası akraba
@JEKWKWKWKWKAKWK zannetmem
Bir şey diycem doktor bey yanlız cinsel organına bakip o oranı verdiler tahlile değil ne alaka anlamadım
Kilo ile mi cinsel organ gelişiyor
@JEKWKWKWKWKAKWK erkek cinsel organ gelişimi ayrı
Estradiol u ona göre değerlendirmiş doktor başka bir şey yapmamış cinsel organlarına bakmış
Derken kilo ile gelişmesi imkansız yanlız kilodan bağımsız bu
östrojen hormonunun normalden az olması durumlarının ise üreme kapasitesi ve prostat gelişimini olumsuz etkilediğini ortaya çıkarmıştır
Son Dakika HaberlerMENÜ
GÜNDEMDÜNYAEKONOMİSPOR ARENAVİDEOSEYAHATKELEBEKYAZARLARSON DAKİKA
Estradiol nedir? Estradiol değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri
Estradiol nedir Estradiol değeri kaç olmalıdır Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri
28.08.2023 - 11:15Hürriyet Haber
Estradiol vücut için önemli bir hormonu olarak bilinmektedir. Yüksekliği veya düşüklüğü insan sağlığına zararlı olabilir. Peki, estradiol nedir? Estradiol değeri ne olmalıdır? Sizler için bu soruların cevaplarını araştırdık ve sonuçlarını derledik.
Estradiol vücutta bulunan homojen hormonun bir şeklidir. İnsan vücudundaki yumurtalıklar, göğüsler ve adrenal bezler estradiol üretir. Estradiol testleri, kandaki estradiol hormonunun seviyesini ölçer.
Estradiol nedir?
Estradiol, kadınların vücutlarındaki yağ dağılımını kontrol eder. Eklem ve kemik sağlığı için de çok önemli ve gerekli bir testtir. Estradiol sadece kadınlarda bulunmamaktadır. Aynı zamanda erkeklerde de bulunan bir hormondur. Erkeklerde adrenal bezler ve testisler estradiol üretir fakat kadınlardan daha düşük bir seviyede bulunur. Estradiol, erkek sperm hücrelerinin IVF tedavisinde zarar görmesini önlemek için kullanılır.
Cinsel organlar kadınlarda veya erkeklerde normal düzeyde gelişmezse, doktorlardan estradiol testi istenir. Normal seviyeden daha fazla olan estradiol seviyesi, ergenliğin daha erken yaşta ortaya çıktığını gösterir. Bu duruma erken ergenlik denir. Bunun dışında, daha düşük bir estradiol seviyesi varsa, ergenliğin geç olduğu anlamına gelir.
Doktorlar menstrüel düzensizlikler, yüksek vajinal kanama, infertilite, karın şişliği, alt karın ağrısı, kilo kaybı ve sık idrara çıkma sorunlarını gördüğünde estradiol testleri isteyebilir. Ayrıca, gebe kadınlar arasında kısırlık tedavisi gören kadınlardan da estradiol testi istenmektedir.
Olayım
Bunun kardeşi erkek ve estradiol hormonu en az 11 olması gerekirken referans dışı kuzenim oluyor kendisi sebebi ne olabilir altında yatan neden?
ne hormonu