Bazen dişim sızlıyor kendiliğinden arada yemek yerken bisey olmuyor tel taktiricam sözde bitti dolgu çekimler ama hangilerini dolgu yapıldı bilmiyorum normal mi böyle yoksa doktor görürdü heralde
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Diş sızlamalarının nedenleri arasında birçok şeyi sayabiliriz. Bunlara; dolgulu dişlerin eskimesine, kırılan dişler, dişlerde çürük oluşumu, yanlış diş fırça kullanımı ve yanlış diş fırçalama teknikleri gösterilebilir. Diş etindeki iltihap oluşumları sızlamalara örnek gösterilebilir.
Dişlerim çok hassas benim de bide Dişlerim çarpışık biraz onunda etkisi olur mu
Diş hekiminiz tarafından önerildiği gibi düzgün bir şekilde fırçalamak, diş ipi kullanmak ve aşındırıcı içeriği düşük diş macunu kullanmak diş hassasiyetine sahip olma riskinizi azaltmaya yardımcı olabilir. Asidik olmayan diyet de diş hassasiyetinizi önlemeye yardımcı olur.
Çarpık dişin sızlama ile alakası yoktur.
Bi kere devlete gitmiştim altta dişlerim sizliyordu baktı dediki bir sey yok hassasiyetten bide dişlerin birbirine değiyor çarpışıp ondan deyip gönderdi
Dişlerin birbirine değiyor ise arasını temizlemek için diş fırçası yetersiz kalabilir.
Soğuk su içince yani aşırı Soğuk değil ama alttaki dişim sızlıyor normal mi
İşte büyük ihtimal çürük var peki sabah kalkınca ya da gün içerisinde ağzın çürük kokuyor mu
Kokuyor bilmiyorum ama dislerime tel takılacak benim doktor dolgulsrimi yirmilik dislerimi cekti hslletti hepsini rontgene bakıyordu ysni hani çürük olsa görürdü heralde korkuyorum tel taktıktan sonra sıkıntı çıkar diye tel doktoru takarken anlar mi
Hiç bir şey olmaz bak şöyle diyeyim çürük olsa bile diş teli taktırınca hizaya girecek ya o zaman dolgu ya da çektirme gibi şeyler yaptırabilirsin.
Tel doktoru anlar mi tel takacağı sirada
Çünkü bitti her şey temizlikte yapıldı diş taşı tabi sonrasında engel çıktı önde dişimin sizlamasi gecmedi kanal dedi doktor taktiramadim
Doktora belirtirsin benim dişlerim sızlıyor diye çürük olabilir falan der o sana
Tel doktoruna mi diğerine mi
Diğerine
Doktora sızlıyor desem dişi gösterip hassasiyet mi çürük mu var diye sorsam bakinca anlar mi
Hassasiyet olabilir dolgu çürüğe yapılır
Dişlerim çok hassas benim
Bide benim dişler biraz çarpışıķ
Diş eti çekilmesi de varsa diş eti hastalığın var demektir. Hassasiyete de neden olabiliyo bu durum. Alt dişler hassas benim de çekilme var
Diş eti çekilmem olmadi hiç diş teli takicam da dolgular çekimlerin oldu hatta diş taşı temizligide oldu diş etlerim hafif sızlıyor alttskiler bazen dislerdede hafif sizi oluyor
O zaman çürük vardır mecbur dolgu
Aa niyeki
Çürük ilerleyip diş kökü iltihabı yapar ilerde ve kanal tedavisi olman gerekebilir
Bi kere doktora gitmiştim sizladigi için dişlerin birbirine değiyor carpisik ondan böyle deyip yollamıştı daha önceden
20lik dişlerin çıktı mı tamamen yoksa yarı gömülü mü? Bunlar çeneyi bastırıp dişlerin pozisyonunu değiştirebileceği için ağrıya da neden olabilir
Cekti yirmilik dislerimi swy sorucam soğuk su içince aşırı soğuk değil ama sizlams oluyor normal mi alt dislerde
Hassasiyet işte o
Çürük mu hassasiyet mj nasıl anlaşılıyor ki nasıl anliyicam soğuk bisey içince biraz etkisi kalıyor yani nasıl anliyicam
Doktor bakar ona çürüğü de görür ağız içi sinirler birbirine bağlı olduğu için bunu tek başına anlayamazsın doktor baksın
Sen azı dişin ağrır sanarsın ama ağrıyan sivri dişindir. Yani anca doktor bilir bunu
Doktor tel takacağı için rontgene falan baktı diş cekimim dolgularimda bitti korkuyorum tel taktıktan sonra sıkıntı çıkar diye teli çıkaracak halleri yok
Doktora sızlıyor desem dişi gösterip hassasiyet mi çürük mu var diye sorsam bakinca anlar mi
Bakar röntgen de çeker tekrar
Sızlıyorsa çürük var demektir
Disler asla sizlamamali mi yani
Sağlıklı diş sızlamaz. Çürük varsa sızlama olur.
Soğuk bisey içince aşırı değilde biraz Soğuk işte sizlams oluyorsa doktora diyimmi normal mi
Evet doktora aynen bunları söyle çok geç kalıp diş çekilmesindense önceden tedbir almak iyidir.