Miyop: Genellikle miyop belirtileri 6 yaş itibarı ile başlar ve vücut gelişimiyle bağlantılı olarak göz numarası büyümesi 20’li yaşlara kadar ilerleyebilir. 20’li yaşların ardından göz numarası büyümesi oldukça yavaşlar veya durur. Ancak, geç başlangıçlı olan miyoplarda (lise çağında) ise ilerleme 27-28 yaşına kadar devam edebilir. Hipermetrop: Hipermetrop ilerlemesi hiçbir yaşta tamamen durmaz, ancak zamanla gözlük numarasının büyümesi azalmaktadır. Hipermetrop göz rahatsızlığı en çok 20’li yaşlar sonrasında ilerlemektedir. 35’li yaşlara gelindiği zaman duran hipermetrop, 50 yaşından itibaren tekrar hızla ilerleyebilmektedir
Eğer miyopunuz varsa ve gözlük ya da kontakt lens kullanıyorsanız, düzenli göz muayeneleri önemlidir. Göz doktorunuz, görme bozukluğunuzun ilerleyip ilerlemediğini kontrol edebilir ve gerekirse reçetenizi güncelleyebilir.
Doktorunuzun önerdiği sıklıkta kontrollere gitmek önemlidir. Genellikle, göz doktorları yılda bir kez göz muayenesi önerir, ancak durumunuza bağlı olarak daha sık kontroller gerekebilir.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Miyop: Genellikle miyop belirtileri 6 yaş itibarı ile başlar ve vücut gelişimiyle bağlantılı olarak göz numarası büyümesi 20’li yaşlara kadar ilerleyebilir. 20’li yaşların ardından göz numarası büyümesi oldukça yavaşlar veya durur. Ancak, geç başlangıçlı olan miyoplarda (lise çağında) ise ilerleme 27-28 yaşına kadar devam edebilir.
Hipermetrop: Hipermetrop ilerlemesi hiçbir yaşta tamamen durmaz, ancak zamanla gözlük numarasının büyümesi azalmaktadır. Hipermetrop göz rahatsızlığı en çok 20’li yaşlar sonrasında ilerlemektedir. 35’li yaşlara gelindiği zaman duran hipermetrop, 50 yaşından itibaren tekrar hızla ilerleyebilmektedir
Miyop 18 yaşındayken başladı benim
Eğer miyopunuz varsa ve gözlük ya da kontakt lens kullanıyorsanız, düzenli göz muayeneleri önemlidir. Göz doktorunuz, görme bozukluğunuzun ilerleyip ilerlemediğini kontrol edebilir ve gerekirse reçetenizi güncelleyebilir.
6 ayda bir gidiyorum kontrole
Doktorunuzun önerdiği sıklıkta kontrollere gitmek önemlidir. Genellikle, göz doktorları yılda bir kez göz muayenesi önerir, ancak durumunuza bağlı olarak daha sık kontroller gerekebilir.
Durmaz
Ölene kadar artar mı yani 🥺
26 yasinda
Kesin mi?
Evet Dr görüşü
Hm kimi de 23 diyor tam 23um Şu an
26 Dr sorabilirsin
Peki durması için ne yapmali?
Gözlük ve ameliyat
Ameliyat şimdilik olamam ama düzenli olarak gözlü takıyorum ve telefonu da azalttım 🙂
Ne iş yapıyorsun
Evde yüksek lisans ve KPSS için hazırlanıyorum. Hedefim akademisyenlik
Bolum
Uluslararası ticaret
Maşallah nerelisin
Ankara , hedefim yüksek inşallah akademisyen olacağım. Babam asker emeklisi bu arada 🙂
Astsubay mi
Yok uzmandi 10 yıl oldu emekli olali
Angara bebesisin
Evett 🤣
Bı yazsana
Neden?
Angaraliyi severim 😄😄😄
Hm olabilir 🤣
Angarali 😃