Kanımda sürekli enfeksiyon çıkıyor, ve aşırı ağrılarım oluyor, o yüzden nerdeyse 2 senedir günde 2 tane ağrı kesici aldım ama ağrı kesicisiz gerçekten dayanamıyorum ağrılarıma şimdi de araştırmada romatizmadan şüpheleniliyor ama şimdi 2 insülin ilacı da alıyorum, 2 tane ağrı kesicide alıyorum 1 tane de kas gevşetici alıyorum ama böbreklerimden çok korkuyorum böbrek hasarın nasılsın önleyecdğim?
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Fmf karın ağrısı da yapıyor sanırım, bende de eklem ağrıları var 1 aydır ağrı kesici kullanıyorum sonuçların çıkmasını bekliyorum şu an ama fazla ağrı kesici ülser falan yapabiliyormuş ondan korkuyorum hangi ilacı kullanıyorsunuz siz dolorex parol vs
Cataflam kullanıyorum genellikle anca o kesiyor
Nasılsınız şimdi daha iyisinizdir umarım, eklem ve kas ağrıları iğrenç bir şey katlanamıyor insan
Yok aynı sadece alıştım artık diyeyim gene günde 2 ağrınkesici devam ediyor fmf testi yaptırdım yarın doktora göstericem senin sonuçların çıktı mı
Çıkmadı perşembe göstereceğim, umarım kavuşuruz sağlığımıza geçmiş olsun fmf hastalığında kolşisin veriyorlar arada bir ataklar oluyor eğer fmf çıkarsanız ilacı düzenli kullanıp beslenmenize dikkat ederseniz pek sorun yaşamazsınız
İnşallah kavuşuruz, ya sıkıntı o değil, benim birden fazla kronik rahatsızlığım var, o yüzden hepsi olunca çok, kötü oluyor, kronik bronşitim var, dizlerimde kireçlenme var, kronik farenjit var, insülin direnci var, hipotroidim var hepsinin etkileri var ister istemez maalesef şimdi de bu 2 senedir çok yıprattı
Tanrı biraz sabrınızı sınıyor gibi, bu kadar şey ister istemez ekstradan bedenen ve mental olarak yorar insanı umarım üstesinden gelirsiniz kolayca
Güzel temennileriz için teşekkür ederim, her şey gönlünüzce olsun<3
Ne çıktı sonuçlarınızda merak ettim
Genetik testinde fmfin olduğu günlerden 1 tanesi pozitif çıktı, fmf ilacı verdi doktor 1 ay kullan dedi eğer yakınmalarım geçerse kesin olarak fmf hastası olmuş olacağım, ilaca başladım bugün, ama ağrımı kesmedi, sabah akşam içiliyor, ağrımı kesmediği için ben de ağrı kesici aldım, biraz ağır bir ilaç şuanda da yarım saattir falan kalbim çarpıyor ve ağrıyor tansiyonum çıktı 140 yan etki mi bilmiyorum ama baya kötüyüm
Geçmiş olsun üzüldüm böyle etki etmesine bi acile gidin anlatın çarpıntı tansiyon sıkıntı
3. gün içişimin gene çarpıntı yaptı ama daha iyiyim, ağrılarım da geçerdi diyemem ama günde 2 tane arıyorken ağrı kesici bu ilacı almaya başlayınca günde 1 tane ağrı kesici alıyorum, belki ilerleyen günlerde daha da etki eder 1 hafta bakıcam eğer pek gelişme yoksa, ilacı bırakıcam doktor 1 ay kullan dedi ama bilmiyorum
Ağrı kesiciyi azaltmanıza sevindim, şimdi nasılsınız
Bende aynı senin giybiydim bende fmf hastalığı cikti
İltaplı romatizma da olabilir fmf de olabilir
Bizim ailede yok ama hiç fmf, genetik değil mi? Romatizmadan muzdarip bir kaç hastayla konuştum beklerken bir tanesi şey demişti mesela, onunkinin ilacı yokmuş tek çare ağrı kesiciler ve ağrı kesici iğnelermiş benimki de mi öyle olur çünkü 10 kutu antibiyotik içtim bu süreçte 2 kere serum yedim 10 kutu iğne yedim ama hala var hala var, romatizma doktoru dedi zaten antibiyotikler senin alakan yok sadece böbreklerine zarar verir dedi
Bizim ailede de yok ama bende çıktı
Şikayetlerin nedir peki
Böyle kollarımda dizlerimde daha yoğun olmak üzere aslında her yerimde ağrı oluyor, sonra bu ağrılara ataklara dönüşüp şiddetleniyor ağrıdan inlersin ya o dereceye geliyorum sonra ağrı kesici içiyorum 1 saat sonra falan geçiyor ağrı ama bu seferde inanılmaz derece de halsiz ve yorgun hissediyorum sanki sırtımda saatlerce taş taşıyıp yorulmuşum gibi sanki 15 saat kurmuşum gibi ama aşırı halsiz hissediyorum mesela ağrım geldiği zaman ne yatarken geçiyor ne yürürken hiçbir şekilde geçmiyor sadece ağrı kesiciler mesela en son doktora gittiğimde daha iyi hissediyordum ağrılarım mesela sabah ağrıyla uyanıyorsan ağrısız uyanıp 1,2 saat sonra kendini gösteriyordu ama kasımdaki enfeksiyon daha yüksek çıkmıştı, mesel 2 gün önce ağrıdan gece uyuyamadım, biraz uyudum sabah gene ağrılı uyandım, bazen dizlerim o kadar çok ağrıyor ki söküp atmak istiyorum dizlerimi. Ben gerçekten ağrı eşiği yüksek bir insanım denizde yüzerken 3 metre derine daldım geri çıkarken omuzum çıktı suyun içinde omuzumu takıp geri yüzmeye devam ettim, küçükken otelde koluma kaynar tencere değmiş baya baloncuk olmuş yanmış hiç ağlamamışım bile ama bu ağrılarıma hiç dayanamıyorum, fiziksel olarak acı eşiğim yüksek olsa da içerden bir şey beni çürütüyor, aynı eski devletler gibi surları hiç bir şey aşamaz ama içerdeki casus koca imaratorlukarı çökertir ya aynı o şekil nfmdmdnndjdjd
Yüksek ateş nefes darlığı kas ağrısı falan var mı
Ateşiö çıkıyor bazen nefes darlığı da kronik bronşitim var ondan dolayı oluyor ama o senelerdir oluyor, kas ağrım da var, ama bütün vitaminlerim tam, kemik erimem ya da kansızlığım falan da yok, kronik bronşitim var, hipotroidi var, troidtte küçük nodülüm var ama iyi huylu, insülin direnci var bir de bu enfeksiyon ve ağrım o kadar
Ben atak geçiriyorum nefes darlığı yüksek ateş halsizlik kas sıkışması oluyor fmf belirtileridir
Sence fmf miyim yani?
Benimki de dedi ya iltaplı romatizma ya da fmf hastasisin ben fmf ciktim
İltihaplı romatizma teslim temiz çıkıyor hep ana fmfi bilmiyorum o neyden bakılıyor ne yüksek çıkınca anlaşılıyor
Crp yuksek mi çıkıyor sende
Crp ve sedimantasyon
Fmf testi yaptır
Ayrı mu onun testi
Evtt
Ben sana hangi bölümde ne yapacağını hepsini anlatirim
Fmf testi yaptırdım yarın göstericem ama testte bir tane geninim heterezigot çıkmış ve patojenik yazıyor, bunlar ne demek? Biliyor musun?
bolca su iç
Günde 2 litreden az içememeye gayret gösteriyorum
daha fazla gerekebilir ama bence sen bir enfeksiyon uzmanına git
Enfeksiyona gittim bir şey yok dediler ya kan hastalığı ya da romatizmal diyor hepsi, romatizmaya gidiyorum şimdi araştırıyor doktor, bakalım Allah büyük ilk zamanlar hepsi geçici geçici demişti şimdi, 2 sene diyince daha ciddiye almaya başladılar. İnşallah bulunur da ben de kurtulurum şu hastalıktan, gerçekten Allah bütün hastalara şifa versin hastalık çok zor bir şey, hele gençsen, insanlar daha az inanıyır gençsin diye atlatırsın hemen diye düşünüp takmıyorlar halbuki daha 3 ay önce okul arkadaşımızı lenf kanserinden kaybettik, artık hiçbir şey faydalı değil her şey zehir saçıyor o yüzden biz gençler artık sağlıklı değiliz eski toprakların insanları gibi, onlar organik beslenme daha fazla haraket, daha fazla temiz hava derken gerçekten iyi yetişmişler bizde ne temiz hava kaldı, ne organik bir şey kaldı, jaraket desen okullar dersler, hayat zorluğu fırsat bırakmıyor insan fitnessa falan da gitmek istemiyor o kapalı alanda ter kokusuyla ciğerleri soluyor insanın Allah sonumuzu hayr eylesin