Kıl dönmesi için ne önerirsiniz, ne yapmalıyım?

Merhaba ben bir bayanım ve daha önce 2 kere kıl dönmesi ameliyatı geçirdim birisi fenoldü onunla 3 ediyor. O zamanlar ortaokul lise çağlarındaydım şimdi 25 yaşındayım uzun süredir 5 yıl kadar bir süredir bazen delikler oluşur bazen kapanirdi yani hastaligin tekrar ettiğini biliyordum ama hastaneye gitmedim ameliyat için nereye kadar giderse gitsin diye ama şimdi ilerlemiş olabileceğinden endişeliyim. iki gün önce kalcamin yanak kısımlarında şiddetli ağrıyla uyandım. Anladım ki yine apse olmuş oturamiyorum ve ellerimle elleyemiyorum ve bu sefer biraz assagida yani makatimin biraz üstünde o kadar büyük delik yok ama baktığım zaman iki üç küçük delik var ama o kadar şiddetli ağrı varki oturmayı bırak eğilemiyorum bile. Yanak kısımlarında bastiramiyorum çığlık atiyorum sanki derinin altında bir şey toplanmış iltihap var çikamiyor gibi sert olmuş kalcamin yanak kisimlari. Şimdi doktora gitsem kesin ameliyat der. Acaba hangi ameliyatı yaparlar kalcamin kenar yani yanak kısımlarındada ağrı var ve delikler assagiya doğru inmiş biraz korkuyorum gerçekten ameliyatı olanlar ve benim durumumda olanlar yardımcı olabilir mi. Bu arada şu an akıntı yok ama çok şiddetli ağrı var ellerimle elledigimde sertlik var eğer o iltihapsa öyle ya da böyle dışarı çıkacağını düşünüyorum yani akıntı olacak diye tahmin ediyorum. Yardımcı olur musunuz
Kıl dönmesi için ne önerirsiniz, ne yapmalıyım?