Gizli Üye(36-45)+1 yılevet içinizdeki ses sizin sesinize çok benziyor
ama
düşünün
içimdeki ses sizi kötü mü yönlendiriyor yoksaa tam aksi mi
genelde içindeki ses 2 yönlüdür
örneğin
bir kıza baktın
oda sana baktı
içindeki ses bak senden hoşlandı
diğeri sesini çıkarmaz yok öyle birşey der
senden hoşlandı diye seni gaza getirip yönlendirmeye çalışan
iblis tir
iblis insanın kalbine kadar sokulur ve yönlendirmek ister
sadece fısıldar ama fiiliyat sadece insan oğlun da olduğu için
hal ve hareketinden sorumlu düşünceler değil.
başka bir örnek veriyorum
arkadaşından hoşlanmadığın bir haraket geldi
fazla iyi olmayan bu haraket
seni için den sövmeye küfr etmeye yönlendiriyor
ve bazen hatta çoğumuzun yaptığı şey bu sese kulak verip
arkadaşımıza bas bas bağırıp ana avrat küfr etmek olmuştur.
işte hem arkadaşı kaybettin hem küfr ettinğin için pişman oldun
ttaa nezaman pişman oldun dikkat et
fiiliyata düştü dilinden çıkardığın an
işte iblisin kısaca ve özet olarak size
amacına nasıl ulaştığını anlattım
arkadaşlar Allah (C. C.) bizden hiç bir zaman
düşündüğümüzü ya da bundan neden nefrett ediyorsun diye sual sormayacak
sen neden bunu söyledin ve neden bunun kalbini kırdın görevin ne... diye suallar soracak!!!
evet arkadaşım
unutma
içindeki ses iki yönlüdür
seni yönlendirmek ve fiiliyata düşürüp aldatmak isteyen ses (iblis)
ve sadece yapman gereken basit ama kolay seni zora koymayacak tavsiyelerde bulunan ses (sen)
diye ikiye ayıra bilrsin
evet arkadaşım
unutma dünya geçici ve kalp kırmaya değecek kadar değerli değil
iyimser ol
yapman gerekenler belli
sağlıcakla...:00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Her ikisini de severim :D
Genellikle benzer yemeklerin yanında iyi gider ancak pirinç pilavı tek başına eksiklik hisseder, onu tamamlaması gereken bir şeyler illa ki olacak, yerine göre kırmızı et yerine göre beyaz et o da olmalı salçalı sulu yemek. Kurunun aşığıdır pilav. Öyle her pirinçten yapılan da pilav olmaz, tuzu kıvamında olacak, içinde illa ki bir etin suyu bulunacak olmadı bulyon olacak, suyu tam kıvamında olacak, mümkünse margarin veya tereyağıyla yapılacak, bir kabın içine girdi mi o kaptan çıkarken onun şeklinde kalabilecek, kaşıkta tek tek sayılabilecek, öyle kaşığın üzerinde hamur gibi kalmayacak, tencerenin dibi hafif tutmuş olacak, öyle suda erimiş pirinçler olmayacak. Tuzu azsa lapadır, suyu azsa pişmemiş, yağı çoksa bulamaç, suyu çoksa hamur, tuzu çoksa tansiyona dikkat.
Bulgur pilavı tek başına da iyi gider, yerine göre az salçalı olur renk versin diye, yerine göre domatesli, biberli olur, insanın yedikçe yiyesi gelir. İlla ki yağı suyu hafif fazla olur, bazen de salçası da biraz fazla konur yerken ekmek bile ister yanına. Özellikle kırmızı et yemekleriyle çok iyi gider, isteğe göre karışabilir de, sıcak soğuk her türlü de yenir, bulgura yeterince su konmazsa yediklerin resmen taş parçasına döner, fazla konursa kısıra döner, içindeki malzemeler abartılırsa bulgur pilavı olur size bulgur yemeği.
Bir de bu ikisinin ortak eşleri olan Yoğurt var tabi. Kötü yapılanı bile kurtarır, fazla yağını attırır, bazıları için vazgeçilmezdir, herkes tarafından da kullanılır. :)12 Yorumla
Sağlık için ilk tercihim bulgur pilavı olur, sıkıldığım zaman arada pirinçte yaparım. Et ve sebzelerin yanında vazgeçilmezdir bu pilavlar illa ki her türlü yeniliyor, seviliyor.
01 Yorumla
+1 yılbulgur pılavını cok sevıyorum ama en cok pırınc pılavı yıyorum :Dd
03 Yorumla- +1 yıl
annemle babam bulgur pılavı sevmıyor yemeklerı de annem yaptıgı ıcın genelde pırınc pılavı yıyoruz :D :Dd
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
126Cevap
vitamin açısından bulgur pilavı hayatta eksik olmaması gereken uzun aşamın temel taşlarından bir yemektir. Pirinç hiç yemesende bir kaybın olmaz. bir de bulgur pilavına et suyu katınca lezzeti çok değişiyor süper ötesi + mercimek yeşil mercimekle yapınca bulgur off diyorum
014 Yorumla
+1 yıltabiki de pirinç pilavı ama ben bulgurun prinçten çok daha sağlıklı olduğunu düşündüğüm içn bulgur yiyorum aralarındaki fark beyaz ekmekle çavdar ekmek arasındaki fark gibi bence
07 Yorumla- +1 yıl
inan onu hep bende sorguluyorum ya kırmızı et tavuk etinden çok daha lezzetli ama tavuk daha sağlıklı :((
- +1 yıl
kırmızı etten :)) kuzu çevirme yerine tavuk çevirme diyorsun yani?
- +1 yıl
çok enteresan :)) bu arada tamam o zaman tavukken örnek vereyim tavuğun göğüs eti en sağlıklı kısmı ama bacakları çok daha lezzetli gibi
+1 yılKıymetli kardeşim,
Sebzeli bulgur pilavı ve süzme yoğurt.
Senelerce bıkmadan, usanmadan yiyebilirim Allah'ın izni ile :)
Vesselam11 Yorumlaikisi de zararlı ama daha az zararlı olan bulgur pilavını biraz severim. az yiyorum gerçi.
ha arada pirinç pilavı da yiyorum ama ayda bir.03 Yorumla
+1 yılBüyük usta bak benim yerime ne söylemiş...
https://www.youtube.com/watch?v=gElPubdA7Jo13 Yorumla- +1 yıl
Rahmetlinin her türküsü güzeldir.
Bulgur daha sağlıklı, prinçte bol miktarda şeker var, yer yemez kanındaki insülin fırlar, bir süre sonra bir anda dibe vurur ve tekrar aç hissedersin.
01 Yorumla
+1 yılBulgur mercimekli ve patates parcali olursa olur.
Pirinc ise sehriyeli, tereyagli ve tane tane ise oluur.
(İc ses: ne olursa olsun gelsiin, benim olsun)01 Yorumlaprinç :D özellikle benim kuzene bir kızda aradığın özellik ne diye sorsunlar prinç pilavı yapmayı bilsin yeter der :D düğünündede çuvallarla prinç takcazz :D :D
03 Yorumla
+1 yılPirinç pilavı ot gibi geliyor bulgur pilavı tek geçerim;)
12 Yorumla- +1 yıl
Omamı heç :)) bulgur candır vergisi heyecandır :))
Tereyağlı şehriyeli sade bulgur pilavı, mısırlı pirinç pilavı
01 Yorumla
+1 yılBir malatyalı olarak tabiki bulgur pilavı diyorum :))
hem heryönden pirince fark atar daha sağlıklı :)00 Yorumla
+1 yılbir Adanalı olarak bulgur diyorum :) mm yaninada cacık oldu mu tamamdir.
01 YorumlaNet bulgur pulavı üstünerse azcık kuru uuuu cok ıyı bulgur pılavını sevıyorum oda benı sevıyo :D
01 YorumlaCacıl varsa bulgur, domates be cin biber varsa pirinç :)
01 Yorumla- Sağlık konusunda 721 cevap paylaştı.
+1 yılikisini de ayırt edemem aynı seviyede yaklaşıyorum ikisine de :D
02 Yorumla- +1 yıl
evet :D
Yemek seçilmez ikisininde seviyorum ama daha çok bulgur pilavii yufkanın üstüne dök pilavi yanına soğan ayran ohh missss:D
09 Yorumlapirinç pilavını daha çok seviyorum ama çok kilo aldırdığı için nadiren yiyorum :/ o yüzden bulgur pilavı tüketiyorum sıklıkla
04 YorumlaBeyaz pirincten uzak durun.
Seceneklere gore tabiki bulgur pilavi...01 Yorumla
+1 yılPirinç ama bulguru daha çok pişiririm sebzeli bol soğanlı yanında ayran ya da yoğurt hımmm
01 Yorumla
+1 yılbulgur daha sağlıklı ve ben zararlı ne varsa seviyorum bu yüzden pirinç pilavı for ever
00 Yorumla
+1 yılPirinç pilavı tabiki de. Et suyuyla yapılmışsa bide :) garnitürlüde güzel tabi :)
01 Yorumla- +1 yıl
En uyumlusu bezelye ve havuçlusu oluyor :) Çok güzel yaparım buda burada kalsın :))
Sağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı. Pirinç elbette lakin bulgurda yağı biraz fazla olursa pek güzel olur
01 Yorumla"Aş" denilen şekilde bulguru yemeyi seviyorum. Ama annemin yaptığı pirinç pilavını da reddedemiyorum :)
04 Yorumla
+1 yılbulgur ama o resimdeki gibi değil acılı salçayal kavrulmuş içinde ciğer ya da taşlık birazda sarımsak
06 Yorumla- +1 yıl
benim dediğim ebelerimin yaptıgı bulgur ve ben bayılırım evdede hep yaptırrım
- +1 yıl
dene ciğer ya da tavuk daşlığı gibi şeyle yap muhtesme olacaktır
- +1 yıl
ne demek bulgur candır
Anam ikisinide dehşet yapar. Pirinci inanılmaz güzel yapar ama normalde bulguru sevdiğimden bulgur diyeyim :)
01 Yorumlabizim ailedeki mallar sade yapıyor bulguru saman gibi birşeye benzemiyor ama bu resimdekilerden bulgur derim
01 YorumlaEminim sitenin kurucusunu günaha sokuyon bu soru ile :(
03 YorumlaHayır bulgur pilavı o daha besleyici, aslında her ikisinin de yeri ayrıdır.
01 Yorumla
+1 yılbulgur habgisi pirinç hangisi çıkaramadım ama annem beyaz olanı kanser yapıyomuş dedi uzuncadır yapmıyo
06 Yorumla- +1 yıl
resimliymişş dikkat etmedim :) yani pirinç pilavı
- +1 yıl
ben sadce yemeyi bilirim asgfdhadahdf yumurta kırmayı bilmem been daha çok kaf kırmakta iyiyim galiba :(
- +1 yıl
bana bazenden daha çok lazım oluyo ama :)
pirincc biz sınıf arasında beyaz pilav diyoruz amaa
01 Yorumla
+1 yılsadece pilav olarak bulgur ama yanında kuru fasülye varsa pirinç
01 Yorumla
+1 yılPirinç bide yanında nohut bide ekşi yoğurt. Tamamdır:))
01 Yorumla
+1 yılBulgurun yanında yoğurt veya cacık Pirincin yanında köfte ve salata bunlar yoksa ikiside olmamış demektir :))
08 Yorumla- +1 yıl
Tabiki :) Bulgur pilavının ana yemeğide nohut olmalı :) Yanındada turşu pff acıktım :D
- +1 yıl
Pirinç pilavı yanında kuru fasulye yanındada kuru soğan offff :D
- +1 yıl
:DD ama nedennnn :D
- +1 yıl
Kalk kız yemek yap bende acıktım :Dd
İkisini de çok seviyorum ama bulgurun yeri midemde daha ayrı yoğurtla çok iyi gidiyor :D:D
16 Yorumla- +1 yıl
bunu bir türlü sevemedim ben :(
- +1 yıl
Dediğim gbi yaq seversin ya da bn yapayım mecbur sewersin @Darker-Than-Black :D
- +1 yıl
Hahahaha sen yaparsan mecbur evet :) ama normalde yapmam kimi cacık la falan karıştırır hayatta sevmem en fazla yanına domates dograrim ya da kuru fasulyeyle karistiririm
- +1 yıl
Pirinç pilanı salatayla karıştırıp yiyorum bulguruda turşu yoğurt falan sana acil ders vermem lazım @Darker-Than-Black :D:D
- +1 yıl
tam burada muhabbet etmeyelim sorana ayıp oluyor hoş değil kusura bakma soran :)
- +1 yıl
sen yaparsan hepsini yerim ben :)))
+1 yıltabiki pirinç ama bulgur çok sağlıklı pirinç sırf şeker :S
00 YorumlaYeşil mercimekli bulgur pilavı ve pirinç pilavı ama şehriyesiz olacak harika olur
03 YorumlaBulgur pilavını daha çok seviyorum hem daha sağlıklı :))
01 Yorumla
+1 yılŞekeri olan bulguru tercih eder, ben ikisinide severim :)
01 Yorumlatereyağlı bulgur pilavını ve şehriyeli pirinç pilavını severim
06 Yorumlaİçinde tavuk ve nohutta varsa tabiki pirinç pilavı ;)
06 Yorumla
+1 yılpirinç tercih bulgurun içindeki soğanları bibeler sevmem
07 Yorumla- +1 yıl
Bisey olmasin :)
- +1 yıl
Seninkide yiyemicemize gore
- +1 yıl
Karnimi deler
- +1 yıl
Naneler deliyo
Bulgur pilavı özellik yazın bahçede çoban salatasıyla birlikte ve birde ayran :)
01 Yorumla
+1 yılbizim yörede yapılan tereyağlı etli bulgur pilavı. et olarakta kaz eti olursa aboooo...
04 Yorumla- +1 yıl
iç anadolu yozgat kayseri de çok yapılır.
- +1 yıl
:)))
+1 yılkilomu korumaya çalışmaya başladıktan sonra piriç pilavını hayatımdan çıkardım. yaşasın bulgurcular!
01 Yorumla
+1 yılevde hep bulgur pilavi piser ama ben pirincciyim :D
00 Yorumla
+1 yılSen yemek soruları sorup duran kızdın galiba? Bugün ne yediniz felan gibi. :D
Pirinç Pilavı.01 Yorumlabir porsiyon bulgur pilavı alayım canım çekti:) kıracan yanınada soganı ayran mmm
01 YorumlaPirinç tabiki tek geçerim nefret ediyorum bulgurdan
08 Yorumla
+1 yılbulgur daha iyi sağlık açısından ama ikisi de zararlı yine de
02 Yorumla- +1 yıl
ikisi de zararlı gluten ve şeker var içeriğinde ondan.
ikisininde kalbimdeki yeri ayrı :D , ayırt etmem mümkün değil :)
00 Yorumlarabbime şükür ediyorum ki bize ne lezzetler vermiş salak salak sushi yemiyoz :D
01 Yorumlapirinç pilavı nohutlu veya kuru fasülye felan süper ama bulgur da güzel tek başına lider :)
00 Yorumlatabiki bulgur :D pirinç yemeyin totonuz kocaman olur
00 YorumlaPirinç pilavını çok severim ama bulgur daha salıklı :)
00 Yorumlapirinç ezerrrrrrrrrrrrrrrrr
02 YorumlaPirinc pilavini daha cok severim..
01 Yorumla
+1 yılbulgur pilavı tabi yapmasını bilene ;)
020 Yorumla- +1 yıl
kendimi kast etmiştim ama yarışabiliriz ;)
- +1 yıl
ahahaha allahta seni güldürsün :))
- +1 yıl
ozaman allahta eni güldürsün ayrıca bana ok sdece bulgur bilavı değil karnı yarık başta olmak üzere patlıcan oturtma musakka bunnar kuru fasılye noğut pirinç pilavı ayruca deniz mahsulleri fıransız ve italyan mutfaklarınada iddalıyım yanlız bulaşık yıkamam baştan söyleyim :)
- +1 yıl
merak hobi bakma artizlik yapyığıma fıransız mutfağı soslardan italyan mutfağıda makarnalardan oluşuyor fıransızların sosunu italyanların makarnasına döktünmü :) dünya mutfağına kısmen hakimim diyebiliyosun :) bukadar yemek meraklısıyımya 59 kiloyum dünyaları yerim ama bişey olmaz çok kötüyüm nerden çıktım sabah sabah :)))
- +1 yıl
eylencelii bence :) engüzelide yaptığın yemeği birinin beyenip bidaha istemesi mesela şimdi kahvaltı hazırlıyacam sucuk sote diye bişey icat ettim hem pratik hemde çok lezzetli istersen tarini verebilirim :)
- +1 yıl
ok açbitir sucuk alıp küp küm doğruyor sağanda sucuklar kızarana kadar pişiriyoruz tercihen tere yağlı kızaran sucuklarada yarım yemek kaşığı salça ilave edip salçayıda kavuruyor be göz kararı sıcak su ekliyruz tuzunu tercihen kırmızı pıl biperi ve kekiği ekliiyoruz 5dk daha pişirip sıcak srvs ediyoruz :) hem piratik hem hesaplı ayrıca geliştirmeye müsayit demo sen bunu daha şekillendire bilirsin ben bunu içine soğan doğramayı yeşil biber eklemeyi düşünüyorum mesela :D
- +1 yıl
:)) yokbee yapsın herkes negüzel yesin afiyetle :)) yiyin gari bende butarz çok pratik tarif var hepsi deneme yanılma :)
- +1 yıl
:)) en azından ismine benim ismimide eklersin :))
- +1 yıl
:)) sucuklu arda sote bunebiçim isim oldu bee :)))
- +1 yıl
eee hani benim adımda geçicekti hani tarihe geçcektim :) gerci oşekilde güsel bir isim olmadı da neyse yinede sucuk sote diyelim :)
İkisini de fazlasıyla yiyorum :D
01 Yorumla
+1 yılSonuna kadar pirinç pilavı... <3
01 Yorumla
+1 yılBulgur pilavı.
Hem daha besleyici01 Yorumla- Devamını Gör (121)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar