Ben diş teli taktırmayı düşünüyorum yaşım 23 tel taktırdıktan sonra kontrolleri ne kadar sürede oluyor hafta da 1 mi yoksa ayda 1 mi şehir dışında taktırcam onun için soruyorum bir de kaç yıl ağızda kalıyor tecrübesi olan ya da yakınlarında taktıran oldu mu
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Ayda 1 kontrol oluyor, ve minimum 6-8 ay takılı kalıyor diye biliyorum. Benim 1 buçuk yıl oldu hala da takıyorum diş teli.
Galiba benimde 1 ayda olur gibi herkes öyle söylüyor
Peki doktorun hiç erken kontrol ettiği oldu mu mesela 2 hafta bir ya da hafta da bir falan ilk takıldığı ay da mı bir ay sonra kontrolün oldu
Evet her zaman 1 ay oldu. Hiç 1 ay altında kontrol olmadı. İlk üst diş tellerimi taktılar.1 ay sonra da alt dişlerimin telini taktılar. Ama başka işlem yapılcaksa sana belki ilk başta 1-2 haftada çağırırlar bilemiyorum
Anladım sizin sorununuz neydi çarpıklılık mı vardı yoksa başka bir şey mi
Benim neredeyse üstteki tüm dişlerimin arası ayrıktı ve ayrıca alt çene geriliği vardı
Hmm anladım benim üst iki dişimin arası ayrı alttaki 3 disımde de çarpılık var başka problemim yok gibi tabi benim gördüklerim bunlar belki benimki biraz daha kısa sürer inşallah sizin yaşınız kac şu an
Valla diş teli takıldıktan sonra aradan süre geçince dişlerinin eski halini unutuyorsun. ve 18 yaşındayım.3 yıldır ortodontiste gidiyorum
Anladım çok teşekkürler cevap verdiğiniz için
rica ederim. Başka sorunuz olursa seve seve yardımcı olurum
Teşekkür ederim Şu an aklıma gelenler bunlardı başka gelirse sorarım
Iyi akşamlar siz diş telini nerede taktirdınız ne kadar fiyat ödemiştiniz acaba
Merhaba ben İstanbul'da bir özel hastanede taktırdım. 25 bin tl ödedim. Normalde benden 35 bin istemişlerdi ama ben 2 yıl aynı hastaneye gittiğim için indirimli fiyat verdiler. şu an daha da artmıştır
Peki tek seferde mi istediler bu parayı yoksa başlarken 25 ise zam gelince zam farkını da istiyorlar mı
Birde hangi hastane de yaptırdınız bende İstanbul'da yaptıracağım da
zam farkı almıyorlar tabii ki, fiyat ne dendiyse ilk başta o fiyat. Bir de tek seferde değil taksitle ödedim. 12 ay taksit. ben her ay az az ödedim. İstersem 12. ayda istersem 1. ayda anında kapatabilirdim yani borcu.
Anladım peki nerede yaptırdınız acaba
onu belirtmesem daha iyi olur
Tabii sorun değil
Kontrollerde doktor kolaylık sağlıyor mu mesela 30 günde bir kontrol yapıyorsa benim isteğime göre 40 gün sonra falan yaparlar mı acaba şehir dışında yaptiricam onun için soruyorum gidiş gelişim biraz sıkıntı olabiliyor okuldan dolayı onun için soruyorum
bir sonraki randevuyu zaten doktor değil asistan veya danışan var orası belirliyor. Ama istersen 40 gün de yaparlar yani ben şehir dışına çıkınca 2 ay boyunca gitmemiştim.
Ben okuduğum yerde doktorla konuştum ben cağırıcam falan demişti belki 15 gunde bir ya da 1 ay da bir çağırırım demişti bana bir de eğer teli falan kırarsan acil yanıma gelmen gerekli gibi bir şeyler demişti bu durum da olabiliyor peki
Evet telin kırılırsa acilinden gitmen gerek çünkü dişinin konumu değişebilir. Ben hiç kırmadım diş telimi o yüzden yorum yapamıyorum pek. 15 gün de bir yapan da var duruma göre değişiyor ama ben dediğim gibi minimum 1 aydan aşağıda bir sürede gitmedim
Anladım çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için
rica ederim yine sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım
Iyi akşamlar aklıma yine bir şey geldi 😂 siz dişlerim ayrık demiştiniz acaba şuana kadar birleşme oldu mu dişlerde 1.5 yıl takılı diyince aklıma geldi de
İyi akşamlar. Tabii ki dişlerimin eski halinden eser kalmadı düzgün sırada duruyorlar şu an
Neden çıkarmadılar acaba 1 buçuk yıl baya uzun olmuş
Birde yaşınız kaç acaba benim 22 yakın zamanda 23 giricem aklıma takıldı benimki uzun sürer mi diye ya da düzelir mi
18 benim ama daha uzun sürmesi bozukluğa bağlı sanırım yaşa değil
Anladım teşekkürler tekrardan
rica ederim
ben taktırdım ayda 1 kontrol oluyor dişte kalma süresi de senin diş yapınla alakalı
Sizinki ne kadar sürdü tedaviniz
benim dişlerim ayrıktı 2 tane süt dişim küçükken düşmemiş onları aldılar üstte gömük dişim vardı o alta geldi alt dişlerimde de vardı tel hepsi birlikte yaklaşık 2 yıl falan sürdü ama gideceğin yeri iyi seç çünkü ben memnun değilim Allahın belası geride yaptı dişlerimi
Siz nerede yaptırdınız devlet hastanesinde mi yoksa özel klinikte mi
özelde yaptım devlette 6 sene sonrasına veriyordu 🤦♀️
Anladım peki tel çıkmaya yakınken kontrollerin süresi azalıyor mu
Keşke fakültelerin özel profesörlerine yaptirsaydınız onlarda parayla yapıyorlar hem de hocalar ben öyle yaptırcam zaten 18 i geçtim devlet karşılamıyor benimkini
yok hep ayda 1 gittim diye hatırlıyorum benn. keşke bilseydim başka yerlere giderdim ben 18imden küçüktüm yaptırdığımda pişmanım yani başka yerlere sormayı düşünüyorum. sen nerde yaptıracaksın
Diş Fakültesinde yaptırıcam bi profesör buldum sonuçta özele de aynı parayı vericem devlete de dedim hem alanında iyi olsun profesör olsun hemde devlette yaptırayım
Eğer ayda 1 defa ise çok iyi benim için
hemm hayırlısı olsun bakalım mantıklı umarım memnun kalırsın dediğim gibi yerlere göre değişiklik gösteriyor olabilir ama çoğunlukla aydaaa 1
Benim zaten öndeki iki disimde küçük bir ayrık var birde alt çenedeki dişlerimin iki tanesinde yamukluk var çok durur mu bilmiyorum ama benim için kontrollerin sıklığı önemli şehir dışında yaptıracağım için bir de yaşım 23 biraz geç gibi ama bakalım
pek süreceğini sanmam ya. bu arada fiyatı biliyor musun ne kadar olmuş?
Hiç bilmiyorum doktor net bir şey demedi 34 binden başlıyormuş onu söyledi sadece yılbaşından sonra da zam gelecekmiş öyle dedi yılbaşından önce taktırmayı düşünüyorum hemen takıyorlar mi peki
ayyy şaka mıı ne kadar artmışş önce dolgu gerekliyse falan yapıyorlar temizleme vs yapılacaksa hemen yapmıyorlar
Dolgu falan yapıldı diş eti temizliği yapılıyor galiba ondan sonra takılır yoksa bu fiyatları bile ararim her dakika fiyat artıyor bundan bir yıl bile olmadan önce 23 bindi
10 bin artmış yani şaka gibi bence de yaptır bende 2021de 9bine yapmıştım
Yani ne kadar erken o kadar iyi hem tedavi açısından hem maddi yönden
aynen öyle yaşta daha fazla geçmesin
Çok teşekkürler cevap verdiğin için
ne demek iyi akşamlar 🥰
Iyi akşamlar
Iyi akşamlar bir şey aklıma takıldı sormak istedim acaba tel takıldığında herhangi bir ağrı yapıyor mu acaba bir de bir yerde gördüm diş telinin kopması ve yerinde çıkması durumu oluyor hiç yaşadınız mı bu olayı
iyi akşamlarr ben herkeste aynı mı oluyor bilmiyorum ama kendime olanı söyleyeyim bana ilk üst dişlere tel taktılar alta sadece braket taktılar ilk 1 saat falan ağrımadı ama sonrası faciaa bütün dişlerim birlikte ağrıdı pilav tavuk yemeye çalıştım çiğnenmiyor ağzını açıp kapayamıyorsun ama alışınca sıkıntı olmuyor 😂 bazılarının braketi kırılıyor ama gidip doktoruna yaptırıyor para alıyor mu onu bilmiyorum da. benim arkadan telim çıkmıştı ama yerine koyabiliyordumm
Ağrıdığında doktora gitmiyorsun Anladığım kadarıyla. Yani diş teli çıktığında kendin de takabiliyorsun eğer öyle ise çok süper çünkü ben şehir dışında taktırcam ondan dolayı doktora gitmeye imkanım olmaz ayda bir kontrole de zar zor gidicem onun için sormak istedim tellerin çıkması ve kopması durumunda
hayır düzgün kullandığında zaten hiçbir şey olmuyor mesela sakız çiğnemek yasak ama ben zarar vermeyecek sekılde cıgnıyodum hıcbır sey olmamıştı sen yine de yasak olan seylerı yapma zorsa gidip gelmek zaten birkaç ayda bir teli değiştiriyorlar benimki eskimişti sanırım gevsemisti ondan cıkmıstı cok batıyordu zar zor koyuyordum ama tam olarak olmuyordu
Anladım çok teşekkürler içimi baya bir rahatlattınız İnternete okuyorum herkes farklı bir şey yazıyor yok hafta bir kontrol ağrısı geçmiyor teller hemen kopuyor gibi şeyler okudum ilk defa taktıran birinden fikir aldım baya da soru sordum çok teşekkürler
yok yok dediğim gibi düzgün bakarsanız kopmaz ağrısı uzun sürüyor ama ben kızım çekebildiğime göre erkekler hayli hayli çeker 😂 rica ederim ne zaman sorunuz olursa cevaplarım 🙏🏼💗
bir şey daha aklıma geldi 😂 o kontrolleri doktor istediği zaman ya da benim isteğime bağlı erteleme durumu oluyor mu mesela 30 günde yapıyorsa diğer kontrolü 40 günde yapabilir mi
😂😂 ya benimki ayda 1 geliyordu başka yerlerde de çalışıyordu o yüzden benim hiç öyle bir durumum olmadı ama bir kere ertelicektim bak bence oluyodur
Anladım çok teşekkürler tekrardan ben yine rahatsız ederim gibi seni😂😂 bende birşeyi kafaya takma durumu var ondan çok soru sordum böyle 😂
hiç sorun değil anlıyorum seni bende öyleyim 😂😂😂
Anladım çok zor bir şey ama kskskskkks