Rüyalarımı uyanınca halisülasyon olarak görüyorum?

Merhaba, uzun süredir yaşadığım fakat anlamlandıramadığım birşeyi söylemek istiyorum. Başta çok fazla karabasan basmaya başladı takmadım, daha sonra birgün rüyamda uyandım kafamı kaldırmak çok zordu doğruldum kolum yerinden kalkmıyordu ve kendimin hala uyuduğunu gördüm odamdaydım ve aynı ortamdaydım etrafı biraz sarı görüyordum görüşüm öyleydi bağırdım içimden sesim de çıkmadı birden kendimi geri attım ve kan ter içinde uyandım bğtün vücudum terlemişti kalp atışım çok hızlıydı ve korktum, aradan 1-2 ay geçti bu sefer rüyamda benle birlikte birisi heryere çarpıyordu ve görüşüm masmaviydi aynaya baktım rüyamda, birden normale döndüm fakat gözlerimden başlayan bir mavilik belirdi tekrardan daha sonra savrulan kişiye baktım birden gözümü açtım uyandım yerde o kişi 5 saniye daha savrulmaya devam etti ve başında birisi bekliyordu, sıçrayarak uyanmadım göz kırpmak gibi bir uyanıştı fakat gene kalbim çok hızlı çarpıyordu o gece korkudan geri uyuyamadım, neden sürekli ve sürekli buna benzer şeyler yaşadığımı bilmiyorum ama sonuncusu beni korkutmaya başladı, bilgisi olan var mı?
Güncellemeler
+1 yıl
Ve uyanınca seslerde duyuyorum derinden geliyor, anlamsız aynı şeyleri tekrarlıyor ve 1-2 saniyede bitiyor, bazen uykuya daldığım an beni uyandırıyor, ne yapmalıyım
Rüyalarımı uyanınca halisülasyon olarak görüyorum?