Güncellemeler
+1 yıl
Nasıl atlattın bir sürü video izledim
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Zihinde biten bir durum aslında
Herşeyi kafama takıyorum beynim midem mahvoldu yardımcı olur musun sende var mıydı
Psikoloji ile ilgilenmeden önce evet vardı
Nasıl atlattın bir sürü video izledim
Video değil kendin aşmaya çalış kişisel gelişim kitapları oku
Ben gördüğüm herşeyi takıntı yapıyorum beynim uyuştu delirmiş gibi hissediyorum şizofren veya delirmiş olabilir miyim sanki hiç bişeyden keyif alamicakmışım gibi geliyo
Takıntı ve şizofren farklı şeyler
Teşekkür ederim bilginiz için ama korkuyorum yinede bir ses duyar mıyım bişey görür müyüm daha çok o hastalığa sahip kişilerin yaptıklarını yapar mıyım diye korkuyorum geçenlerde takip ediliyomuş gibi hisseden bir kişi vardı tak ben bunu takıntı yaptım acaba bende öyle hisseder miyim diye balkona çıktım maruz bıraktım güyaa😂😂 onu öyle geçirdim biri beni takip etmiyo tamam mı dedim kendime herşeyi takıntı yapıyorum nasıl yaşicam böyle
Takıntılarından sıyrılman için kendini tanımla geleceğe yönel hedeflerin olsun
Aslında şeytan yapıyo bugün mesela onu öğrendim bu benim düşüncem değil diyorum bazen
İşte bu durum şizofren
Biliyorum beynimde sürekli dönüyoya bende öyle düşünürsem diye balkona çıkıyorum kimse beni takip etmiyo diyorum geçti zaten
Çok fazla takıntı haline getirme
Ama gördüğüm herşeyi takıntı oluyo okuduğum gördüğüm
İşte bu bilinçaltınızla alakalı zihninizi boşaltın
Nasıl yapıcam
Neler yaşadın anlatarak başla
Bu emdr yöntemi dimi
Kendi kendime geçmişi sorgulicam
Evet
İşe yarıyor mu peki
Yarayacak emin ol
Geçmişi mi sorgulicam
Evet burdan başla
Ama yaptım geçmiyo daha önce
ilaç kullanma asla
Aldım yan etkilerine maruz kaldım mahvoldum halisülasyon gördüm sende de var mı okb
evet vardı ama kendi kendime hallettim
hayatımda hiç ilaç almadım
Nasıl yaptın her gün takıntı ekleniyo yardım et bana ne yapmam gerekiyo
Nasıl yazıcam ismin yok
gelmedi
Ula bende varuuum
Okb'nin nedeni daha bulunamadı fakat pek çok sebebi olabilir. Genetik, geçmiş, psikolojik, mental ya da vesvese olay umursamamakta bitiyor
Okbyi öğrendiğimden beri okbyi araştırırken bütün takıntılarım oluştu günden güne ekleniyoda
Ne kadar oldu
2 ay yanımda şizofrenden bahsettiler bende ani bi korkuyla panik atak geçirdim sonra araştırdım okbymiş okbli gruplara katıldım herkesin takıntısını takıntı yapıp çıktım kendimi delirmiş yabancılaşmış gibi hissediyorum
Şizofren olayını tamamen kafandan çıkar. Senin şu an yaptığın şey okbyi beslemek. Said Nursi'nin bir sözü vardır: "Ehemmiyet verirsen çoğalır ehemmiyet vermezsen azalır yok olur gider" Biraz da vesvesedir okb şeytan senin takıntılı olduğunu bilir ve o konulardan sana vesvese verir. Eğer umursamamayı beceremiyorsan uzerine gitmen lazım. Örnek: El yıkama takıntısı varsa biraz elin kirli kalsın sonra da dışarı çık ne bileyim otobüse bin bir yere git suya ulaşamayacağın bir yerde ol ama bunu defalarca yapman lazım...
Temizlik takıntım yok Allaha şükür şu an çizgileri sayma var az önce okbyi araştırırken birinin yorumuna denk geldim çizgileri sayıyomuş nasıl kurtulcam😂😂
Yazamıyorum puan yetmiyormus sen dene
Bende de yetmiyo😂😂
Artık burdan konuşcaz
Nasıl kurtulcam
Sendeki OKB hali şu anda ateşlenme durumu yani biri biter diğeri başlar. Düşünceler hep döner durur. Öncelikle evde ve özellik tek kalmayacaksın. Bu seviyede bu çok önemli iş, gezi, evde başkalarının olduğu oda salon mutfak neyse tek olmak yok. Tek oldugun zamanda takıntıların gerçek ve anlamsız olduğunu kendine söyle ama söylemek yetmiycek. O noktada artık faaliyet çok önemli takıntının istediği her ne ise yapmayacaksın ve yapmadığın zaman hayatta aslında hiç bir şey değişmediğini ve o vesveselerin hiç bir şeye bir etkisi olamayacağını fark etmen gerek. Ayrıca bazen bazı takıntıları öyle bırakman lazım beyin onu bir süre sonra mantıklı bir zemine oturtuyor ve sağlıklı düşünmeye başlıyorsun o konuda. Daha da zorlarsa üzerine git bir şeyleri sayma, ama saymanı soyliycek say-ma ama saymazsan bunalicaksin, ama saymazsan şu olur bu olur diycek arkanı dön başka bir şeyle uğraş oradan uzaklaş ve hiç bir şeyin olmadığını gör hayat OKB değil bu yaşamın içinde yok. Hayat çok daha güzel ve anlamlı
Evet evet tek kalmıyorum şu an izzet güllü falan izliyorum elalimin okbsini hastalığını araştırırken bende oldu bende var mı bipolarlar şöyle yapıyomuş bende yapar mıyım kendimi yiyyodum geçen bi kız takip ediyolmuş gibi hissediyomuş kızlar soruyorda acaba bende öyle düşünür müyüm diye araştırdım şizofren bipolar psikozda oluyomuş kendime yeni takıntı ekledim😂😂 sonra balkona çıktım içim içimi yiyodu dedimki bak ben neden böyle düşüneyim kimse beni takip etmiyo dedim geçti ara ara aklıma geliyo beynime bekçi ettiler şimdi kurtulmaya çalışıyorum yanlış algımdan dolayı
En zoru bir davranış isteği değil düşünce olarak gelen takıntılardır zaten onun için yapman gereken gerçek ve yanılgıyı iyi ayırt etmek olmalı algılarını yönetmen gerek. Fakat bu algılara neden olan zeminleride zihninde fark edip onu da değiştirmelisin böylece her seferinde algı yönetmeye çalışmadan olumsuz ve gerçek dışı düşünceleri zihninden uzaklaştırmış olursun ve boş iş ya da faydalı bir faaliyet olsun fark etmez kendine bir meşkale kesinlikle bulmalısın öyle ilaçla falan sopanın artırma hikaye insan vücudunun salgıladığı gerçek mutluluk hissi iyi hissetmek ve olumlu düşünce için en etkili tetikleyici...
Ben şunu öğrendim mesela takıntı bir bozukluk değil beyinle alaması yok herkeste biraz var ama ben araştırdığım için ortaya çıktı şu an mesela paranoyayı araştırmıştım acaba bende onlar gibi şüphe duyar mıyım suyumun içine bişey koyduklarını düşünür müyüm gibi daha çok şizofren psikoz paronoya olmaktan korktuğum için onların davranışlarını araştırdığım için oluyo halbuki fark etmem öyle bişey olsa değil mi bu herkeste var ama ben biraz abarttım yoksa beynin kimyası bozulmuş başka bişey olmuş bunlar hikaye takıntı herkeste var annemde okb yok bakıyorum keşke şunu demeseydim diyo geçiyo doktora gitse okb der ama öyle bişey yok sende bende hasta değiliz zaten bazen unutuyorum her şey yolunda oluyo aklıma takıntı tak geliyo beynime bekçi olmuşum onu fark ettim gerçekten izzet güllü haklı adam bende de oldu diyo otobüste giderken şoförün gözünü kapatmak geliyodu içimden diyodu kız kardeşim ya ben bu adamı neden rüyamda gördüm diyodu bu benim mallığım aslında araştırmicaktım o kadar hastalık okb gördüğümde zaten ben herşeyi takıntı yapıcam demiştim öyle de oldu bütün hastalıkları kendimde varmış gibi görüyodum pskolojik şu an yavaş yavaş atlatıyorum
İlaç kullanmaya başladım bıraktım zaten midem beynim mahvoldu
Okb değil de kuruntu gibi seninki daha çok. Hastalık hastası olmuşsun. Şu olur muyum bu olur muyum diye diye
Bide şey var okbli obsesyonlarını okudum ya çizgi takıntısı zarar verir miyim korkusu onların takıntılarını okudum ya onlarda oldu keşke hastalık hastası olsam sadece bide bişey sorucam o hastalıktan korkuyosam o hastalık değilimdir dimi