Gizli Üye(36-45)+1 yılAnal fissürden (çatlak) hemoroide ve başka bağırsak problemlerine kadar bir çok şeyin belirtisi olabilir. Ama genel görüş çatlak yönünde. Direk söylüyorum;
Fazla ıkınmaktan, kabızlıktan, ağır kaldırmaktan kaçının,
Bir süre sıvı ağırlıklı beslenin, acı, baharat ve salçayı kesin,
Günde iki bardak rezene çayı içebilirsiniz,
Mümkünse biraz ılık suda oturun, ya da duş sonrasında bölgeye bephantol (eski adıyla bepanthen) gibi bir krem uygulayın. Krem uygulamasını günde 3-4 defa yaparsanız etkisi artacak ve acıyı kesecektir. (Yazarken biraz utanıyorum ama kremi parmak yardımıyla içeriye de bir miktar uygulayın, sonucu ilk tuvalette göreceksiniz zaten).
Bu söylediklerim ilk olarak yapabilecekleriniz. Herşeyden önce vakit kaybetmeden muayene olun, siz temizliğe dikkat ediyorsanız bunda gerçekten utanılacak bir durum olmayacaktır, onlar hipokrat yeminli insanlar.
Geçmiş olsun..32 Yorumla
Soran+1 yılçok teşekkür ederim
Cevap sahibi+1 yılTeşekkürler eig için
En İyi Cevaplar
- Sağlık konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılÖnce Gastroenterolojiye gitmelisin. Orada muhtemel sana kolonoskopi yapacaklar, sonrasında cerrahi veya cerrahi olmayan yöntemlerden uygunu ile soruna müdahale ederler.
02 Yorumla
Soran+1 yılkolonoskopi den çok korkuyorumm
- +1 yıl
Bende olsa korkarım ama yapabilecek bir şey yok...
Gizli Üye(36-45)+1 yılAnal fissür olabilir. İnternetten araştır bir kısa bilgi edin. Ama korkulacak birşey yokki bunda doktora gitmek kadar normal birşey yok. Bir senedir de çekiyorum diyorsun.
00 Yorumla
lutfen utanmadan durumunuzu bır doktorla paylasın. cunku hemoroıd olmayabılıyor. yanlıs yontemlerle vakıt kaybetmeyın.
02 Yorumla
Soran+1 yılutanıyorum ama gerçekten birde korkuyorum ameliyat falan
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
53Cevap
Dışkılama esnasında kanama ve dayanılmaz can yanması makat çatlağı (anal fissür) kaynaklı olmaktadır. İlk 15 gün içerisinde akut dediğimiz (yeni dönem) olarak kabul edilir. Tedavisi nitrogliserin ya da bitkisel içerikli kremlerle mümkün olur.
Bunun için mutlaka bir genel cerrahi, mümkünse proktoloji (makat hastalıkları) alanında deneyimli uzman tercih etmelisin. Nedenlerini aşağıda yer alan bağlantıdan görebilirsin.
15 Günlük yeni dönemi kaçırman halinde hastalık kronik hale gelecektir. Bu durumda kremler işe yaramaz. Tek seçenek Botox ya da ameliyat olacaktır.00 Yorumla
+1 yılBana da olmuştu 2 ay önce falan.. Bende senin gibi doktora gitmedim tanıdık bir eczane vardı orayla konuştuk tahminen hemoroid baslangıcı dedi herkes.. Herneyse 2 krem verdi bide sıcak suya oturma falan.. Sadece kremleri kullandım halen de bitmedi kullanıyorum arada. Geçti çok şükür bir sıkıntım yok
02 Yorumla
Soran+1 yılsıcak suya hergün mü?
- +1 yıl
Öyle dediler ama uygulamadım. Kremler iyi
+1 yılarkadaşım ne kadar bilinçsizsin makattan kan gelmesi çok tehlikeli bir mesele hemoroit, basur olabileceği gibi bağırsak kanserinin de belirtisi bu kadar önemli bir mesele de doktora gitmemek ne demek canına hiç mi kıymet vermiyorsun? ayrıca bunda utanılacak bir şey yok tıpta utanma olmaz bende de aynı sıkıntı vardı gittim kolonoskopi yaptırdım hortum salıyorlar yapacak bir şey yok sağlığın için katlanacaksın.
00 YorumlaRektal kanaman var bnce azımsama anal fissur olabilir ama kolonoskopiyle yinede bağrsaklarna bakılır. 1 yılda mikrop kapmaması muzice daha fazla aksatma basit bir operasyonla halledilecek şey başna çok iş açabilir ihmalkarlğn sonra dan bizi zor durumda bırakyor :-)
00 Yorumlaçatlat vardır kesin cerrahi doktoro kolonoskopi ister senden kolonoskopide zor ufak bir boruya kamera takıp makatından içeriye veriliyor orada resimleri çekiyor kamerra sonra filme basılarak soktora gidiyorsun doktor ona göre tedavi variyor kimisi ise parmakla yapılıyor
01 Yorumla
Soran+1 yılneeeeeeeeeeeeeee boru mu oha ya
Kalın bağırsakta bulunan artıklar ürik asit, amonyumlu.. vs içerikli zehirlerdir. Kanama olan yerde bu atıklar kana bulaşırsa şayet kan dolaşımı yoluyla çok büyük sorunlar yaşarsınız, acilen doktora gitmelisiniz..
10 Yorumlabenimde öyleydi anlıyorum.. basur olmuşsunuz.. genelde ekşi yediğinizde olur böyle..
kadın hastalıklarına bir görün derim.. Gastroenterolojiye bir görün yardım ederler korkulacak birşey yoktur..00 Yorumla- Sağlık konusunda 392 cevap paylaştı.
+1 yılBasur olabilri mi, baharatlarla aran nasıl aci vs seviyor ve bunlari tüketiğinde daha fazla mı oluyor?
18 Yorumla
Soran+1 yılacıya bayılırım çok severim ve bunları kullandığımda oluyor evet
- +1 yıl
him hemoroid yani basur olabilir, kabızlık yok değil mi?
Soran+1 yılkabızlık var
- +1 yıl
tamam dediğim gibi basu olabilri, bol bol sivi tüket bu arlar cola çok içiyorsan azalt ve günde 1 bardak şalgam iç ardina hemen bir bardakta su iç, kabız olduğun zamanlarda
Soran+1 yıldoktor musunuz?
- +1 yıl
"Açılın ben doktorum" demeyi çok isterdim ama değilim, sadece bu dediğni şeyi yaşayan çok kişi taniyorum biliyorum o yüzden az biraz bilgili sayilirim :S
Soran+1 yıltamam teşekkür ederiim
- +1 yıl
Rica ederim baharatı azalt bu aralar
Anal fissur seninkisi...
Bende gecen aydan beri ugrasiyorum bununla..
Doktora gittim oyle dedi iki krem bir hap yazdi. Simdi geciyor. Eger istersen adlarini yazarim...04 Yorumla
Soran+1 yılcanım acıyor yaparken
- +1 yıl
saçmalama doktor gibi teşhis konulup ilaç da yazılır mı
Soran+1 yılyazılmaz ama hem utanıyorum hemde korkuyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok sık görülen bir rahatsızlıktır muhtemelen makat çatlaklığı var önce doktora önce bir ya da en fazla 2 ay ilaç kullanıyorsun ismini vermeyim biraz hafifletiyo tam geçmesse lazer ya da diğer cerrahi yöntemle ameliyat oluyorsun. Genel cerrahiye gitmelisin evet.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılÖncelikle yediklerine dikkat et.
bir süre abur cubur, cekirde vb. kuruyemiş yememelisin
yediklerini iyi cigne
mesela bir süre corba icebilirsin. meyva suyu vs.
Ama doktora gitmek zorundasın.
kadın doktorlar da var01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim
Gizli Üye(36-45)+1 yılboşuna gitme çok ıkınmaktan falan diyor doktor 1 hafta bephanten falan krem kullan geçiyor geçmezse git hemoroit olabilir birde ıkınma fazla
hatta sabahları azcık zeytin yağı iç derim ;)01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
+1 yılbuji meme yapmış. genel cerraha görünene kadar baharat acı bulgur vs tüketme. sıvı gıdalar tüket. tuvaletini yapmadan önce makatına zeytinyağı yoksa sıvı yağ benzeri kayganlastirici ve yumuşatici birşeyler sür. geçmiş olsun.
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle doktora git. Bu tip derin mevzuları burada çözemezsin. Bakalım ne ilaç yazacaklar ya da ne tedavi uygulayacaklar.
00 Yorumlabüyük ihtimal hemoroid. zeytini çekirdeğiyle yemenin yararı olduğunu duymuştum. sen yinede doktora git..
02 Yorumla
Soran+1 yıltamam yemicem
rektal kanamanın şakası yoktur ayrıca bu kadar uzun süre süren acilen doktora git bunun sebebibirçok sey olabilir gaitanın rengi ne oluyor
0189 Yorumla
Soran+1 yılkırmızı renk yani normal kan gibi vişne çürüğü rengi değil
Soran+1 yılkabızlık var mide bulantısı nadir
Soran+1 yılevet kilo verdim şu an 42 kiloyum ve hiç iştahım yok
Soran+1 yılolmazz
Soran+1 yılhayır burdan yaz lütfen
Soran+1 yılgaita ne oluyor
Soran+1 yılboy 1.55 yaş 18 olucak dışkı kabız gibi bazende normal
Soran+1 yıl2 günde bir - uzun bazende kesik kesik - ıkınmam var evet
Soran+1 yıltamam ama akşam geldiğimde şimdi gitmem lazım gerçekten teşekkür ederim akşam geldiğimde yapıp sana yazacağım
Soran+1 yıltamam yaptım
Soran+1 yılBişey hissetmedim ama önceden oturunca falan retum ağzında ağrı oluyordu ve bundan bir kaç gün öncede kaşıntı oldu. Retum ağzında kabarcık gibi bişey var küçük
Soran+1 yılevet sağa sola oynuyor sert gibi
Soran+1 yılsıvı derken? vajinamda ve rektum ağzında kaşıntım oldu vajinamda regl sonrası kaşıntı oldu ama
Soran+1 yılsen doktor musun peki?
Soran+1 yılŞimdi ne yapmam gerekiyor benim?
Soran+1 yılultrasonografi ve kolonoskopi
Soran+1 yılbunlar nasıl yapılıyor
Soran+1 yılkolonoskopi nasıl peki
Soran+1 yıl:O :O :O şaka mı :O peki acı oluyor mu
Soran+1 yılsana nasıl teşekkür ederim bilmiyorum ama ilgilendiğin için çok teşekkür ederim
Soran+1 yılutanırım ben senden artık
Soran+1 yılo yüzden çekinirim mesaj atmaya
Soran+1 yılYinede utanırım elimde değil ki
Soran+1 yılTeşekkür ederiimm ::)))
Soran+1 yılyarın gidemem ama anca hafta sonu
Soran+1 yıloturma banyosu faan diyordu 2 kes yaptım sadece bu hafta hiç yapmadım biliyorum ciddi bir konu ki korkuyorum ameliyat falan da çıkmıştı araştırmalarda ama yarın sınavım var ve annem babam da çalıışıyor tek başıma gidemem
Soran+1 yılDaha mı kötü of ya nerde yaşıyorssun sen
Soran+1 yılİstanbulll doktor :dd
Soran+1 yılbenim yengem hemşire annem onunla konuşacak onun hastanesine gideceğim
Soran+1 yılKeşke İstanbul'da olsaydın evet senin yanına gelirdim
Soran+1 yılBen teşekkür ederim doktor beyy ::)
Soran+1 yılPek anlamam o işlerden :dd
Soran+1 yıl:O :O :O :O :O
Soran+1 yılÖlü görünce etkisinde kalıyorum
Soran+1 yılsen ölü doktorusun bee -_- sana neden geliyim -_-
Soran+1 yıltamam
Soran+1 yıl---------------------________---------------------- sence
Soran+1 yılyok ya sorun değil geçti bitti tamam :D
Soran+1 yıl:::)))
Soran+1 yılİyiyim şu an sen nasılsın
Soran+1 yılsevindim ):)
Soran+1 yılkorku hala var ben çocukluğumdan beri ne olursa olsun ameliyat olmaktan çok korkarım ve ambulans sesleri beni çok etkiliyor
Soran+1 yılya kötüyse ya kanser falansam?
Soran+1 yıldoğru ama sağlık konularında çekingenim ve korkularım var her zaman
Soran+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=9noL7HHBSxU şu an bu şarkıyı dinleyerek sakinleşiyorum...
Soran+1 yılhaklısın utanmamaya çalışıcam bundan sonra
Soran+1 yılTupac'in büyük bir hayranıyım çok severim o adamı mükemmel bişey ya o şarkıları zaten mükemmel
Soran+1 yılHerzaman beklediğin şeyler ollmaz :ddd
Soran+1 yıltabiki :)
Soran+1 yılTupac'in ölmediğine çok şaşırırdım ki inanmıyorum zaten öldüğüne pek inandırıcı kanıtları yok
Soran+1 yıloda benim hayatımdan ama
Soran+1 yılGerçekten o adam idolüm yani çok severim sen sever misin? ( konu nerden nereye gitti farkındayım)
Soran+1 yılbu kadar ilerliyeceğini düşünmemiştim açıkçası
Soran+1 yılAlakası yok
Soran+1 yılismin cem mi?
Soran+1 yılboşver gizli kalsıın :::))
Soran+1 yıl::::))))
Soran+1 yılismimi öğrenince zatn bişey değişmicek o yüzden boşver yani
Soran+1 yılolsunn yahu
Soran+1 yıl::)
Soran+1 yılben hep gülerim :)
Soran+1 yılteşekkür ederim aynısı senin içinde geçerli :dd
Soran+1 yılokuyorum tabiki
Soran+1 yılkızmadım ki yahu
Soran+1 yılgrafik tasarım
Soran+1 yılİstanbul'da
Soran+1 yılüni değil lise 3
Soran+1 yılZor ama
Soran+1 yılben öylesine veriyorum ki bakmadan yani önüme kim çıkarsa :(
Soran+1 yılpekala
Soran+1 yılhayır ama bugün yine aynı şey oldu daha fazla korkmaya başladım hafta sonu kesin gidicem
Soran+1 yılAma okulum var ve tek başıma gidemem :(
Soran+1 yılTamam okulu geçtim tekim annemler yoklar şu an
Soran+1 yıltek başıma pek bişey beceremem ve baya korkmaya başladım 2 gün üst üste aynı şey oldu
Soran+1 yılçıktıktan sonra ağrı oluyor biraz sonra geçiyor
Soran+1 yılgaliba evet
Soran+1 yılhayır yalnız yaşamıyorum onlar sadece hafta sonları müsait oluyorlar
Soran+1 yılsanırım anlamıyorum korkudan olsa gerek sence hemoroid değil mi?
- +1 yıl
şöyle anlatayım sana hemeroid rektal labiallerin anal kanalda dışkı kontrolüne yardımcı olan vasküler yapının patolojik hale gelmesi ve Fizyolojik durumdayken, arteryo-venöz kanallar ve bağ dokunun şişmesi bazen kanama göstermesidir ve senin belirtilerinin bir çoğu gözükmez anladın mı
Soran+1 yılanladım :(
Soran+1 yılevet var
Soran+1 yılmide bulantısı iştahsızlık batın ağrısı
Soran+1 yılama mesaj atmak istemiyorum
Soran+1 yılya ne olacakki sanki söyle
Soran+1 yılgizli kulanıcıya gir istersen
Soran+1 yılsöyle o zaman
Soran+1 yılDoktora gidince ne yapmalıydım?
Soran+1 yılsu iç falan demiştin birde?
Soran+1 yılyapmadığım için bişey diyemicem ama mide bulantım var
Soran+1 yıl3-4 gündür
Soran+1 yılDışkıladım tamam ama acı oldu gene yaparken sanki birşey kopucakmış gibi kesilliyormuş gibi ama kan gelmedi
Soran+1 yılsevindimm :)):):))
Soran+1 yılumarım öyle olur :/
Soran+1 yıl:) :) :)
- Sağlık konusunda 801 cevap paylaştı.
+1 yılBasursun tövbe bismillah :O genel cerrahi bakar buna
00 Yorumla Çiğ köfte ve acı temalı yiyeceklere ara ver, muz tüket kendine gelirsin
00 Yorumla
+1 yılBasur. Memur falan mısın :)) genelde cok oturan mesleklerde olur.
04 Yorumla
Soran+1 yılçok oturuyorum evet
- +1 yıl
Hemoroid olasılığı yüksek. Bir de tuvalete cikarken kabızken zorladıysan makattaki atar damar hasar gormuştur. Muhtemelen hemoroid...
Soran+1 yılzorlandım evet
- +1 yıl
Acil hemoroide bakan bir hastane bul. Sıkıntılı bir durum ameliyatlık olabilir.
+1 yıldoktora git bir şey kaybetmezsin utanma da lütfen sağlık bu yani
00 YorumlaBuradaki kulaktan dolma yöntemleri dinleme. Kalın bağırsak kanseri belirtileri bile olabilir Allah korusun.
Hemen doktora gitmen gerekiyor dahiliye -iç hastalıkları- bölümüne.00 Yorumla- Sağlık konusunda 596 cevap paylaştı.
+1 yıldoktora mutlaka git kendi kendine iyileşecek bir şey değil o söylediğin şey tecrübeyle sabit ;-) istersen mesaj at bana nedenini burada paylaşamam çünkü
00 Yorumla
+1 yılhemoroit vardır ya da damar catlaması bı kac kısıde olmustu ordan bılıyrum doktra gıt ılac versın catsaksa otekı turluyse amelıyat
02 Yorumla
Soran+1 yıloha ciddi misin sen ben ameliyattan çok korkuyorum bence çatlak var ama doktora gitmeye korkuyorum utanıyorum. s. s. s
- +1 yıl
Benım bıraz bılgım oldugu ıcın soledım sana cam kesıyomus gbıı oluyo acıyo dıyosun saka degıl cıddıyım ben ıstersen netten arastır olume kadar yolu var tedavı olmassan hemen gıt bence utancak bısıy yok herkesın basına gelebılır.
+1 yılBasur olma ihtimali yüksek. Erteledikce kötü olabilir. Mıçamazsın sonra.
03 Yorumla
Soran+1 yılbazen mıçamıyorum zaten :(((
- +1 yıl
Yara vardır. Eğer barsaklardaysa hic vakit kaybetme hemen doktora git. O yara canini yakiyordur.
Soran+1 yılevet aynen öyle
basurdan hepatite kadar gider, ustune hepatitin ileri safhasi ise cocuk sahibi olmaniza da engel olur. kafayi mi yedijiz de bu zamana kadar beklediniz
00 YorumlaSağlık konusunda 2,2b cevap paylaştı. basur belirtisi. doktora git. gideceğin bölüm: genel cerrahi
02 Yorumla
Soran+1 yıldoktorla konuştum dahiliyeye git dedi
hemoroit olabilir çok yaygın bu aralar tanıdıgım bir kaç arkadaşım bu yüzden ameliyat bile oldular utanma git doktora
00 YorumlaBende 2 kere oldu zorladigim için sonra bidaha olmadı ama senin 1 sene devam ediyorsa ciddi malesef ameliyat bir olabilirsin
02 Yorumla
Soran+1 yıl::::::::((((
+1 yılOha l*n 1 sene niye dayandım amk? Gideydin ya çoktan doktora.
Genel Götoloji'ye git.00 YorumlaHemoroit o doktora git sonra büyük sıkıntı olur sana hatta olmuşta olabişir
02 Yorumla
Soran+1 yılutanıyorum
Sağlık konusunda 3,7b cevap paylaştı. 1 yıldır her tuvalete çıkışınızda kanıyor mu? Hep kabız mısınız?
04 Yorumla
Soran+1 yılhep değil ayda 1 oluyor
Soran+1 yılevet
Genel cerrah a git birde yemeklerden önce bir tutam dereotu ye iyi gelir ama 6 ay kadar devam ettir bu kürü
05 Yorumla
Soran+1 yılfaydası nedir?
Soran+1 yılteşekkür ederim
hemoroit olabilir genel cerrahi bölümüne gitmen gerekir.
00 Yorumla
+1 yılRektal kanama. Muhtemelen hemoroidin var. Doktora git dahiliye bölümüne.
00 Yorumladoktora gidin hanımefendi, mersin ve adana civarındaysanız yardımcı olaiblirim
03 Yorumla
Soran+1 yılistanbuldayım
- +1 yıl
toktorrrrr :)
+1 yılYa sen delimisin 1 sene olmusta gitmiyorsun, dahada ilerlerse hastalik napican
00 YorumlaKız dışkı dedi ya. Kendimi National Geographic izliyor gibi hissettim
03 Yorumla- +1 yıl
sen icindemi tutuyorsun :)
Soran+1 yılHesap benim hesabım istediğimi derim bu kimseyi ilgilendirmez.
Ne kadar erken gidersen o kadar iyi sonuc alirsin. Utanilacak bir sey yok bunda. İyilesmek istiyorsan utanmamalisin.
00 YorumlaSana doktor gibi açıkmala yapmayacağım ama doktora gitmek içinde elini çabuk. Tut
00 YorumlaBir kere olduysa gitmene gerek yok derdimde 1 senedir oluyorsa problem büyük. Doktora gitmelisin.
00 Yorumla
+1 yılYa arka taraf o kadar önemli değil , sen ön tarafa dikkat ordan kan gelmezsin ;D
00 YorumlaMutlaka dr a gitmen lazım ciddi bişeyde olabilir çekinme
00 YorumlaVallaha o sogledigin ne oldugunu bilmiyorum ama doktora gitmek zorundasin gozuktugu gibi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİyi bir genel cerraha git içinde buyuk ihtimal yara var ve basur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenimde oyle de pek gecmiyo gibi ya genel cerraha gidcen evet
00 Yorumla
+1 yıl1 senedir böyleyse yarın koşarak doktora git :S
00 YorumlaSağlık konusunda 486 cevap paylaştı. genel cerrahiye gitmelisin
00 Yorumla
+1 yılkadın doğum a görün derim
00 Yorumla1 senedir neden yazmadın buraya
02 Yorumla
Soran+1 yıl1 senedir burada değilim çünkü
Sürekli olması iyi değil.
00 YorumlaSürekli Katı tükketiğin için oluyor olabilir
00 YorumlaDoktora git jinekoloğa git
02 Yorumla
Soran+1 yılemin misin peki?
- Sağlık konusunda 363 cevap paylaştı.
+1 yılGit bir doktora görün
01 Yorumla
Soran+1 yılhangi doktor genel cerrahamı gitmeliyim?
Gizli Üye(30-35)+1 yıldoktora git daha ciddi bişey olabilir çünkü.
00 YorumlaBasur olabilir çok endişelenme
00 Yorumlafitil kesinlikle fitil ;)
00 Yorumla
+1 yılHemen doktora git doktorun o g*te bakması lazım.
00 Yorumla
+1 yıldoktora git kanın yerde kalmasin bacım
10 YorumlaKanser belirtisi olabilir doktora git
01 Yorumla- +1 yıl
Sen tatlısın öyle 😊
+1 yılDoktora git krem veriyo zaten
00 Yorumla- Devamını Gör (10)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026