Ben uzun süre terapi aldım ve ilaç kullandım bir süredir ikisinide bıraktım. En son geçen sene olmuş bir atak geçiriyorum şu an ama nedenini asla anlayamıyorum. Elim ayağım boşalıyo ama aynı zamanda parmaklarımı kütlettikten sonra o his geçmiyo ve kırasım geliyo. Kendime zarar veresim geliyor yerimde duramıyorum elimi durdursam bacağım bacağım dursa ayaklarım hareket ediyor. En sonunda da kafa tiklerim oluyor. Aynı zamanda ağlayasım ve gülesimde geliyor bunun psikolojide bi tanısı var mı ya da ne yapmam gerek nolur cevap verin
Cevabın nedir?
Psikoloji
Merhabalar,
Öncelikle, yaşadığınız belirtiler ciddi bir konu olduğu için bir uzmana başvurmanız önemlidir. Sizin tarif ettiğiniz semptomlar, bir uzman değerlendirmesi gerektiren bir dizi durumu içerebilir. Ancak, genel bir bilgi verme amacıyla bazı olası nedenlere değinebilirim.
Tik Bozukluğu
Fiziksel tikler, kontrol edilemeyen, tekrarlayan kas hareketleri veya vokal seslerdir. Bu durum, stres, gerginlik veya duygusal sorunlarla ilişkilendirilebilir.
Obsesif-Kompulsif Bozukluk (OKB)
Parmağınızı kütletme isteği ve kontrolsüz hareketler, obsesyonlar ve bunları kontrol etmeye yönelik kompulsiyonlarla ilişkili olabilir.
Panik Ataklar veya Anksiyete Bozuklukları
Vücutta hissedilen boşalma, kontrol kaybı hissi ve diğer belirtiler, panik ataklar veya anksiyete bozukluklarıyla ilişkili olabilir.
Somatoform Bozukluklar
Bedensel semptomlarla ilişkili olan bu bozukluklar, altında organik bir neden bulunamayan fiziksel semptomları içerir.
Bu belirtilerle başa çıkabilmek ve uygun bir tanı alabilmek için bir uzmana başvurmanız önemlidir. Psikiyatrist, psikolog veya nörolog gibi uzmanlar sizin durumunuzu değerlendirebilir ve uygun tedavi seçeneklerini önerebilir. Unutmayın ki, profesyonel yardım almak sorunlarınıza daha etkili bir şekilde çözüm bulmanıza yardımcı olabilir.Sevgilerle,
Sümeyye Sağlam
00 Yorumla
Psikoloji
Yaşadığınız belirtiler oldukça zorlayıcı ve rahatsız edici gözüküyor. El ve ayaklarınızda hissettiğiniz boşalma, yerinde duramama ve kendinize zarar verme düşünceleri, anksiyete, panik atak veya başka bir psikolojik durumla ilişkili olabilir. Bu tür belirtiler, genellikle yoğun duygusal stres veya sıkıntı dönemlerinde ortaya çıkabilir.
Belirtilerinizin Olabileceği Psikolojik Durumlar:
Panik Bozukluk: Bu durumu yaşayan bireyler, ani ve beklenmedik bir korku hissi ile birlikte fiziksel belirtiler yaşayabilirler. Titreme, nefes darlığı, kalp atışlarının hızlanması gibi hisler ortaya çıkabilir.
Anksiyete Bozuklukları: Genel anksiyete bozukluğu, gerginlik ve huzursuzluk duygularını beraberinde getirebilir. Bedensel belirtiler (tremor, gerginlik) de sıklıkla görülebilir.
Duygusal Dengesizlik: Anksiyete ve stresin yüksek olduğu dönemlerde, duygu durumunda dalgalanmalar meydana gelebilir.
Obsesif-Kompulsif Belirtiler: Parçalı düşünceler ve kendinize zarar verme isteği, OKB ile de ilişkili olabilir. Zihninizde dönen düşünceler, sizi rahatsız edecek şekilde yoğunlaşabilir.
Yapmanız Gerekenler:
Profesyonel Destek Alın: Özellikle belirtileriniz rahatsız edici ve yönetilmesi zor hale geldiyse, bir psikolog veya psikiyatristle görüşmek hayati önem taşıyor. Uzman birinin değerlendirmesi durumunuzu daha iyi anlamanıza yardımcı olabilir.
Açık ve Dürüst Olun: Terapi seanslarında hislerinizi açık bir şekilde ifade edin. Belirtileriniz ve bunlarla ilgili yaşadıklarınız hakkında dürüst olmak, tedavi sürecinizi kolaylaştırabilir.
Gevşeme Teknikleri: Nefes egzersizleri, meditasyon veya yoga gibi yöntemler, anksiyete düzeyinizi azaltmaya yardımcı olabilir.
Destek Grupları: Benzer deneyimleri paylaşan insanlarla bir araya gelmek, kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayabilir.
Günlük Tutun: Duygularınızı ve düşüncelerinizi yazmak, hislerinizi anlamanıza ve başa çıkmanıza yardımcı olabilir.
Kendinize karşı nazik olun ve yaşadığınız durumun zorlayıcı olduğunu kabul edin. Duygularınız geçici olabilir, ancak profesyonel destek almak, onları daha iyi yönetmenize yardımcı olacaktır. Unutmayın ki yalnız değilsiniz ve yardım almak oldukça değerlidir.00 Yorumla
Çok Süper Cevap
Bu belirtiler, obsesif kompulsif bozukluk (OKB) veya anksiyete bozukluğu gibi çeşitli psikolojik rahatsızlıklarla ilişkili olabilir. OKB, kişinin kontrol edemediği ve tekrarlayan düşüncelere veya davranışlara sahip olmasıyla karakterizedir. Anksiyete bozukluğu ise, kişinin aşırı kaygı ve endişe yaşaması ile karakterizedir.
OKB'nin belirtileri şunlardır:
Takıntılı düşünceler: Kişinin aklına tekrar tekrar gelen ve onu rahatsız eden düşünceler.
Kompulsif davranışlar: Kişinin takıntılı düşüncelerini azaltmak için yaptığı, ancak aslında bu düşünceleri daha da kötüleştiren davranışlar.
Anksiyete bozukluğunun belirtileri şunlardır:Kaygı: Kişinin sürekli bir endişe ve kaygı hali yaşaması.
Panik atak: Ani ve yoğun bir kaygı ve korku hali.
Fobi: Belli bir durum veya nesneye karşı aşırı ve mantıksız bir korku.
Sosyal anksiyete bozukluğu: Sosyal ortamlarda aşırı kaygı ve korku yaşama.
Travma sonrası stres bozukluğu (TSSB): Travmatik bir olaydan sonra yaşanan kaygı, depresyon ve travma belirtileri.
Bu belirtileri yaşıyorsanız, bir doktora veya psikiyatriste görünmeniz önemlidir. Doğru teşhis ve tedavi ile bu belirtileri kontrol altına almak mümkündür.Özellikle, anlattığınız belirtilerin OKB ile uyumlu olduğunu düşünüyorum. OKB'de, kişi genellikle, kirlilik, hastalık, düzensizlik veya kontrol kaybı gibi konularda takıntılı düşüncelere sahiptir. Bu düşünceleri azaltmak için, kişi tekrarlayan davranışlarda bulunur. Örneğin, ellerini sürekli yıkamak, kapıları tekrar tekrar kontrol etmek veya belirli bir düzeni korumak gibi.
Sizin durumunuzda, ellerinizi kütletme davranışı, kirlilik veya hastalık ile ilgili bir takıntılı düşünceyi azaltmak için yaptığınız bir davranış olabilir. Kendinize zarar verme isteği ise, bu takıntılı düşüncelerin neden olduğu anksiyetenin bir sonucu olabilir.
Bu belirtileri yaşıyorsanız, bir psikiyatriste görünmenizi tavsiye ederim. Psikiyatrist, sizin durumunuzu değerlendirerek doğru teşhis ve tedaviyi belirleyebilir.
Bu arada, aşağıdaki önerileri takip ederek belirtilerinizi kontrol altına almaya çalışabilirsiniz:
Stresinizi azaltmaya çalışın. Stres, OKB belirtilerini tetikleyebilir. Stresinizi azaltmak için, yoga, meditasyon veya egzersiz gibi aktiviteler yapabilirsiniz.
Düzenli egzersiz yapın. Egzersiz, stresi azaltmaya ve ruh halini iyileştirmeye yardımcı olur.
Yeterince uyuyun. Uyku, zihinsel sağlığınız için çok önemlidir. Yeterince uyumamak, OKB belirtilerini kötüleştirebilir.
Sağlıklı beslenin. Sağlıklı beslenme, zihinsel sağlığınızı korumanıza yardımcı olur.
Alkolü ve sigarayı bırakın. Alkol ve sigara, OKB belirtilerini kötüleştirebilir.
Umarım bu bilgiler yardımcı olur.
"Bu benim değil Google Bard'ın cevabı."10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBen bu sorunu Hayat Okulu mezun olarak cevaplayayım Tabii ki uzmanların cevaplarını da oku Küçük yaşlarda hep psikoloğa götürülen çocuğa ya da Gence ilaç firmalarından aldıkları 3 kuruş menfaati uğruna tatil eğlence gibi sürekli yeşil veya kırmızı reçeteli ilaçları çocuklarımıza yazan doktorcuklarımız var senin birazcık kaygılı olduğun psikolojin ruh halin o ilaçlar sayesinde tam olarak harap oluyor yeşillerle dikçe daha da kötüye gidiyor ilacı alıştıkça etki etmiyor dozu fazlalaştırıyorsun Rabbim o doktorların insanlara yaşattıklarını Kendi başlarına da geçirsin yaşatsın İnşallah Benim çocuğuma da 4 yaşında yazdılar Ben yakaladım içirmedim annesi Benden izinsiz bir daha içirdiğini gördüm bir güzel darp edip ilaç şişesini de kafasında patlattım Elhamdülillah şu an Çocuğumda hiçbir sıkıntı yok Eğer ki içirmeye devam etmiş olsaydım şimdi benim çocuğum da sendeki bu hisleri taşıyacaktı Geçmiş olsun Allah yardımcın olsun Rabbim şifa versin
01 Yorumla
+1 yılPsikolog değilim ama ilaç tedavisi almış biri olarak ilacına devam etmen gerektiğini ve aynı zamanda psikoterapi ile bu durumu desteklemen gerektiğini düşünüyorum. Bence bu konuyu ciddiye al arkadaşım aşırı stres ve kaygı bozukluğu vücudun belirli bölümlerine vurur mesela titremek - tikler hepsi için ayrı tedavi var ve ilaca devam edersen gözle görülür bir azalma olur ayrıca kendini daha iyi hissetmek varken neden bunları yaşayasın ki 🙏
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
26
Cevap
26Cevap
+1 yılİlaç içme diyenleri dinleme bunlar beyindeki bozukluklar ve hormon salgılanmasındaki bozukluklar sonucu oluyor bendede var kesinlikle uzmanlara danış ilaç alma diyenleri dinleyip kendi sağlığını tehlikeye atmayın ilaçlar duyguları almaz doğru doktor ve doğru tedavide olmaz ben kendi doktorumu bulunca bütün önyargılar gitti zaten çok sağlıklı ve iyi hissediyorum bende 2 sene tedavi red ettim hayatım mahvoldu bak yeni toparladım sakın bırakma tedaviyi inat etme kendine kötülük yapma buradaki insanlar cahil çoğu dinleme
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNamaza başlayın her şey geçer... Ben de namaza başlamadan önce psikolojik tedavi almak isteyen birisiydim, ama sonra çok sevdiğim bir hocamın tavsiyesine kulak astım ve namaza başladım çok şükür her şey bitti. Şu anda çok iyiyim Elhamdülillah, her şeyi rabbimin beni iyi etmesine borçluyum. 🤲🏼
51 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel
pskiyatrist çözemez senin dertlerini ancak uyuşturacak haplar verirler sızar uyursun bazı ilaçlarlada bir sre için iyi gibi hissedersin ama bünye alışınca onlarda etki etmez. sende ne olduğu belli ama kabullenip gerekenleri yaparmısın onu bilmem.
112 Yorumla- +1 yıl
@cerenkor cahil sensin. Psikiyatristin duzelttigi hasta ben görmedim yukardaki örnekteki gibi. Ama laf dinleyip gereken ibadet ve duaları yapanların kısa sürede turp gibi olduklarına defalarca kez şahit oldum. Bunun için inci cinci sahtekarlarada ihtiyaç yok. Kendisi yapacak bilinen sahih kitaplardaki şeyleri takip ederek
+1 yılPsikolog ilaclarini kullaniyosun ama biliyomusun bu ilaclarin yan etkileri neler su basiniza bisey gelince ilaclara sarilmayin o ilaclar senin duygularini alir benim arkadasim uzun sure kullandi psikiyatri ilaclarini cocuk simdi neredeyse hayattan kopuk gibi birsey bildigin zombi
00 Yorumla
+1 yılBak ben zamanında psikoloji okumak istemiştim ama olmadı neyse bu şey nasıl geçer diye sorarsan bana göre önce bir doktora git bu ataklatirın falan belli bir rahatsızlıktan olmuş olabilir diğer soruna gelicek isek rahatlama dan kaynaklı bence bu yüzden kendini meşgul edicek şeyler Le oyalan ve aynada kendinle konuş ve sosyalleşe bilecek kadar sosyalleş
00 Yorumla
+1 yılMerhaba, şikayetlerini okudum fakat psikoloğun sana verdigi ilaçları bırakman öncelikle yanliş olmuş ilacları bir zamana kadar kullanmanın avantajı sana beyinindeki var olan stresten uzaklaştırmak ve beynindeki sinirlerini yatiştırmak amaçlı verildiği belli... İstemsiz hareketlerini durdurabilmen için kendi beynine hükmetmen gereklidir evet dogru okudun bizler beynimize düsüncelerimize istemsiz harekerlerimize hükmedebiliriz
00 Yorumla
1 yılMerhaba ne yapmam gerek dedin hemen bir psikoloğa git lütfen destek al kendin için emin ol iyi olacaksın Allah'ın izniyle 🙏🏻
00 Yorumla
+1 yılPsikiyatri ilaçlarını bir anda bıraktığım için olabilir doktor muayenesinden geçtiğin zaman bıraktıysan onu doktorun ne konuşman gerekir
00 YorumlaEn yakın hastanenin pisikiyatri bölümüne müracat etmini öneririm bu şizofreni başlangıcı ve lütfen acele et sonra geri dönüş yok
00 YorumlaHaftada bir rakı iç hiçbirşeyin kalmaz ama tek başına iç
00 Yorumla
1 yılSen ilaçları bıraktığın için vücudun tepki veriyor psikolojin ilaçlara alişmiş tekrar görünmelisin
00 Yorumla
+1 yılPsikoloji ile alakası olmayabilir. B12 eksikliği de olabilir. Tahlil yaptırdın mı?
00 Yorumla
+1 yılsen bensin bende oyleyim sinirlerin bozulmus olmali
00 Yorumla- Sağlık konusunda 790 cevap paylaştı.
+1 yılilaca kimin kontrolünde başladıysan onun kontrolünde bırak kendi kafana göre değil
00 Yorumla İnsan masum doğar ve büyüdükçe kirlenir, her ortamda farklı maskeler takmaya başlar, kendini korumak veya çıkar elde etmek için. Ama maske ile yaşanan bir hayat ancak sahte ve geçici mutluluklar getirir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAnksiyete ve panik ataktan kaynaklanıyor. Senelerce tedavi olmuş biriyim, bıraktığın an karşında bitiyor tekrar.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin doktor kontrolünde marihuana alman lazım. İnternette örnekleri var, dozu doktor ayarlamalı. Çok geçmiş olsun bu arada :(
00 Yorumla
1 yılKanka bence senin bi hüngür hüngür ağlaman lazım neye olduğunun önemi yok
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılUzun süre gittin buna cağre bulamadın 48 saat içinde burdan bulursun merak etme.
10 Yorumla
+1 yılBende panik atak yaygın anksiyete ve majör depresyon hastasıyım rabbim hepimizee Şafi ismiyle şifalar versin 🤲😓
21 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKafana göre mi bıraktın? Bu tehlikeli. Burada psikolog filan bulamazsın. Bir uzmanla görüi
00 Yorumla
+1 yılPsikoloji de bir tanısı mutlaka vardır garip bir şey fakat psikolog en son iş psikiyatri hastanesine git
00 Yorumla
+1 yılAllah aşkına psikologlar nerede olduğunu biliyorsun kıçını kaldır ofislerine git. Şimdi sen zahmet etme ben söylerim nerede olduklarını. OFİSLERİNDE
08 Yorumla- +1 yıl
İş bulup calissin
- +1 yıl
İyi i zaman dilenmeye devam et
- +1 yıl
Birazcık gerginsin sanırım. Papatya çayına ne dersin :) @blacksimsekk
- +1 yıl
Kınayan kınanır
- +1 yıl
Rabbim yar ve yardımcın olsun zorunu kolay eylesin kolaylaştırsın Selam ve dua ile
1 yılDoktorunuza sormadan kendi kendinize ilacınızı bırakmayın lütfen doktorunuza başvurun
00 Yorumla
+1 yılBu sadece yazdiklarindan anlasilmaz uzun bir inceleme ardindan nedeni belli olur
00 YorumlaAllaha yönel hiç doktora onunla bununla para verip boşuna zaman kaybı
00 Yorumla
+1 yılİlacı kafana göre bırakmamalısın cünkğ tekrarlar bu durumu doktorun gözleminde bırakmalıydın
00 Yorumla
+1 yılSosyal ortamlardan uzak kalma. İnsanlarla içiçe kal kendinle başbaşa kalmaktan bir süre uzak dur
00 Yorumla
+1 yılAynı sorunlari yaşıyorum en kotusu de yaşadığımı hissetmiyorum garip bir şekilde
00 Yorumlaçok geçmiş olsun umarım sağlığına kavuşursun Allah yardımcın olsun
00 Yorumla
+1 yılDideral lustral falan mı içiyorsun
02 Yorumla- +1 yıl
Çok uzun zaman önce bütün ilaçları bıraktım 1 senedir ilaç içmiyorum
- +1 yıl
İlaçsız kafayı yersin mk fjfggf
1 yılTam kan ve hormon varsa özelden atarmisin
00 YorumlaLütfen ilaç kullanmaya devam et
00 Yorumla
+1 yılIzzet güllü izle
00 Yorumla
+1 yılDoktora gitsen daha iyi olur
00 Yorumla
+1 yılİlaç yoksunluğu da olabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılTerapi fayda etmez boş yere paranı bitirme
00 Yorumla- Sağlık konusunda 813 cevap paylaştı.
1 yılManidesin
00 Yorumla Şaka gibi bunların 90% bendede olmuştu
00 YorumlaMerhabalar
Psikoloğa mı ihtiyacın var acaba00 YorumlaPsikoloji kitapları okuyaniirsin
00 Yorumla
+1 yılÇalışıyor musunuz?
00 YorumlaPsikoloji ve psikolog mezunuyum
01 Yorumla- +1 yıl
Merhaba benim de bir sorum olacaktı ben elimde olmaksizin kizlardan hoslaniyorum ve bunu durduramiyorum is hayatimi da bu duurum oldukca zorlastiriyor napmaliyim
+1 yılBana mesaj atabilir misiniz?
00 Yorumla
+1 yılKafayı yemişsin moruk
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKanka bu anksiyete , bendede var awk :/
04 Yorumla- +1 yıl
Bir çok anksiyete atağı geçirdim hiç biri böyke değildi
Cevap sahibi+1 yılDaha ağır geçirmişsin işte Allah dusmanımın başına vermesin öteki tarafa gidip getiriyor sanki
- +1 yıl
Vallahi ya birqz daha devam ederse baya kötü olucak
Cevap sahibi+1 yılBi sorun vardır bilinaltıyla alakalı işte
+1 yılİzzet güllüye bakın
10 YorumlaYakında olacazzz
00 Yorumla
+1 yılAnsiyete panik atak
00 Yorumla
+1 yılNoldu
00 Yorumla
+1 yılTakrar ilaç kullan
00 Yorumla
+1 yılnzmamxnsnsn
00 Yorumla
Devamını Gör(37)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhabalar;
Öncelikle, yaşadığınız bu zorlukları yaşamanızı çok üzücü buluyorum. Bu belirtiler ciddi bir şekilde yaşamınızı etkiliyorsa, en önemli adım bir sağlık profesyoneli ile iletişime geçmek olmalıdır. Bir psikolog olarak, bu durumu değerlendirecek ve size uygun olan tedavi seçeneklerini önerecek olan bir uzmana danışmanızı tavsiye ederim.
Bu belirtiler bir dizi farklı nedenin sonucu olabilir ve bir uzmanın doğru bir tanı koyabilmesi için detaylı bir değerlendirme yapması gerekecektir. Bu, muhtemelen bir psikiyatr veya bir nörolog ile çalışmanızı da içerebilir.
Unutmayın ki, profesyonel yardım almak bir zayıflık değil, aksine bir güçtür. Bu süreçte size yardımcı olabilecek bir uzmana ulaşmanız, daha sağlıklı bir zihinsel ve duygusal duruma kavuşmanız için önemli bir adım olacaktır.
Sevgiyle kalın; ama kölesi olmayın..
Hocam sevginin kolesiyiz zaten. kolesi olmazsak mutlulugumuzu elimiden alir.
Keşke bazı şeyler elimizde olsa dimi?))
@Miray_0003 aslinda her zmn elimizde olan olaylara karsi bakis açısı. Ama bunuda her insan yapamaz. Bilincli farkindaligimiz o kadar yuksek degil. Yukseltmek icin cokk okumak cok tecrube edip yasamak lazm. Cok bilgili olmak lazm yani.