• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Sağlık

Neden erkekler sünnet olur?

basakayatan
basakayatan Takip Et
Xper 4 Yaş: 22
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
11
Neden erkekler sünnet olur?
Erkek Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
2 kişi beğendi
Bu içerik tamamen bilgilendirme amaçlı olup, tıbbi tedavi niteliği taşımamaktadır.
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • BirGaripGörünmezAdam
    BirGaripGörünmezAdam Takip Et
    Master Yaş: 110 , eic 100%
    +1 yıl
    Sağlık konusunda 895 cevap paylaştı.

American Ürology Enstitüsüne, Ulusal Sağlık Enstitüsüne göre yapılan yayınlarda;

"Sünnetin, sünnete tabi tutulan cinsel açıdan aktif yetişkinlerde erkek cinsel işlevi üzerinde olumsuz, klinik olarak önemli etkileri olduğu görülmemektedir."

En yüksek kalitede literatürün fikir birliği, Erkek sünnetinin çok az olumsuz etkiye sahip olduğu veya hiç olumsuz etkisinin olmadığı ve bazı çalışmalarda yenidoğan veya yetişkinlikte sünnet edilen erkeklerde cinsel işlevler, duyum, tatmin ve zevk üzerinde faydaları olduğu yönündedir."

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2050116120301240

British Ürology Enstitüsünde konunun aksi yönünde yayın yapılmış ancak gerekçeleri konusunda oldukça fazla yorum almıştır ve değerlendirmenin doğru olmadığı belirtilmiştir.

Delil olarak gösterilen yayında sünnetli denek erkek sayısı 300, sünnetsiz denek erkek sayısı 1300 olduğu belirtilmiş. Bu şekilde bir araştırmanın ne kadar gerçekçi olduğuda tartışılır.

0
    2 Yorumla
    • BirGaripGörünmezAdam
      BirGaripGörünmezAdam
      +1 yıl

@Sitewalker, @gece__melegi, buyrun yorumlarınızı bekliyorum.

Yorumla
    • Gece__Meleği
      Gece__Meleği
      +1 yıl

Ben bununla ilgili yorumumu zaten yaptım. Yalan olduğunu söyledim. Akla ve mantığa aykırı. Aklı olan herkes sinir uçlarının kesilmesinin zevki azaltacağını anlayabilir.

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

2

Cevap

15

Cevap

• Gece__Meleği
    Gece__Meleği Takip Et
    Yoda Yaş: 20 , eic 98%
    +1 yıl

Dinen sünnet olduğu için olurlar ama sağlığa çok zararlı. Cinsel ilişkiden alınan zevki çok azaltıyor.

1
    40 Yorumla
    • BirGaripGörünmezAdam
      BirGaripGörünmezAdam
      +1 yıl

Alınması derinin sıkıştırması ve iltihap yapmaması açısından önemli.

Yorumla
    • Streetgreen_20
      Streetgreen_20
      +1 yıl

Zevki neden azaltiyor ki

Yorumla
    • BirGaripGörünmezAdam
      BirGaripGörünmezAdam
      +1 yıl

@Streetgreen_20 Kime göre, neye göre?

Yorumla
    • Gece__Meleği
      Gece__Meleği
      +1 yıl

O bilgi doğru değil. Bilime ve bilim insanlarına göre büyük oranda azaltır. Araştırırsanız görürsünüz. Yetişkinken sünnet olan erkeklerin hepsi sünnet olmadan önce cinsel ilişkiden çok daha fazla zevk aldıklarını söylüyorlar. Siz sünnetli olduğunuz için bu gerçeği inkâr ediyosunuz ama inkâr edince değişmeyecek.

Yorumla
    • Gece__Meleği
      Gece__Meleği
      +1 yıl

Sinir uçları kesildiğinden dolayı azaltır.

Yorumla
    • Gece__Meleği
      Gece__Meleği
      +1 yıl

Dünya erkek nüfusunun sadece %30 sünnetli bu %30un %67si müslüman. Sanırsın dünyada geri kalan %70i hiv den enfeksiyondan geberiyor ve çoğu kısır. AKPM sünnet için 'tıbben gereksiz' demiştir. Hiv in en çok yaygın olduğu yerler aynı zamanda sünnetin en fazla olduğu yerler sahra altı Afrika ülkeleridir. Avrupa'da sünnet olma çok az sayıdayken (her yıl sünnet olan erkek sayısı da azalmakta) hiv oranları da düşüktür, Türkiye'de sünnetli erkek oranı oldukça fazlayken hıv giderek hızla yayılmaktadır. Avrupalı erkeklerim tamamına yakını sünnetsiz ve çoğu sağlıklı. Sünnetli Müslüman erkekler penislerinden devamlı sıkıntı çekiyolar. Sün
      net bir erkeğe ampute yapmaktır. Sağlık sorunları sebebiyle hayatında ileri bir yaştan sonra ampute edilerek sünnet zarı alınmış erkekler, sünnetli değilken çok daha fazla haz yaşadıklarını söylüyorlar. Gerçekleri araştırın. Sünnetsiz penisin başına ve sünnetli penisin başına bakarsanız eğer sinirlerin deforme olduğunu görebilirsiniz. Sünnetsiz peniste pürüzsüz gözüken baş sünnetli de çatlak oluşumunu bile açık hale getiriyor. Yurt dışında bu operasyonların bilimsel yönden 30 yaş ve üstü hastalık belirtileri gösteren erkekler dışında kimseye yapılmaması gerektiğini gösteriyor. Penisin kesilen kısmında sinir uçları bulunuyor bunlar alınınca da haz azalıyo

Yorumla
    • Streetgreen_20
      Streetgreen_20
      +1 yıl

Sünnet derisi darliginin çözümü nedir

Yorumla
    • BirGaripGörünmezAdam
      BirGaripGörünmezAdam
      +1 yıl

@Streetgreen_20 deri penis başını sıkıştırır. 4 yaşındaki çocuklarda çok sık görülür. Sünnet en ideal çözümdür.

Yorumla
    • Gece__Meleği
      Gece__Meleği
      +1 yıl

Sıkıştırmaz. Sünnet bir hastalık olmadığı müddetçe çözüm değil kötülüktür

Yorumla
    • Gece__Meleği
      Gece__Meleği
      +1 yıl

@Streetgreen_20 Bunun konuyla alakası yok. Ben cinsel zevki azalttığından bahsettim sadece

Yorumla
    • BirGaripGörünmezAdam
      BirGaripGörünmezAdam
      +1 yıl

Biliyormuş gibi yazıp insanları yanlış yönlendirmeyin.

Yorumla
    • Gece__Meleği
      Gece__Meleği
      +1 yıl

Biliyormuş gibi yazıp insanları yanlış yönlendiren sensin. Sünnetin en ideal çözüö olduğunu söyleyerek bilmedn yanlış yönlendiriyosun. Sana neden sünnetin cinsel hazzı azalttığını tespitlerle açıkladım ama sen sünnetli olduğundan dolayı kabul etmek istemiyosun. Sünnetsizken aldığı zevkle sünnetliyken aldığı zevki kıyaslayıp sünnetsizken daha fazla zevk aldığını söyleyen erkekler hiçbir şeyden anlamıyor ama sen anlıyosun (!) sen kimsin ki? Sünnetle sinir uçları kesildiğinden dolayı zevk büyük oranda azalır bilime göre. Zaten mantığa da gayet uygun.

Yorumla
    • BirGaripGörünmezAdam
      BirGaripGörünmezAdam
      +1 yıl

Erkek misiniz? Nerden biliyorsunuz daha fazla zevk aldıklarını? elinizde bilimsel rapor var mı? Ben size deri kapanması sebebiyle morarma vakaları sıralayabilirim. Cahil Cahil yazmayın.
      Madem bilimsel bana yayın gösterin. Bilimselliği kanıtlamadan konuşuyorsun

Yorumla
    • Gece__Meleği
      Gece__Meleği
      +1 yıl

Bilim insanları araştırdığı için biliyorum ve sünnet olan yetişkin erkekler sünnetsizken daha fazla zevk aldıklarını söyledikleri için biliyorum. Bunu 2 kez söyledim ama anlayamamışsın. Cahil cahil yazan sensin. Erkeklik duygularına yenilip yazıyosun. Sen hiç sünnetsiz seks yaptın mı ki zevk farkının olmadığını söylüyosun?

Yorumla
    • Gece__Meleği
      Gece__Meleği
      +1 yıl

Sana defalarca söylediğim sinir uçları kesildiğinden dolayı zevkin azaldığını ve yetişkinlen sünnet olan erkeklerin sünnetsizken daha fazla zevk aldıklarını da söyledim. Anlama sorunun var belli ki.

Yorumla
    • Gece__Meleği
      Gece__Meleği
      +1 yıl

Sinir uçları kesildiğinden dolayı mantıken azalıyor ve bunu tüm bilim insanları ve yetişkinken sünnet olan erkekler söylüyor.

Yorumla
    • Gece__Meleği
      Gece__Meleği
      +1 yıl

Ben sünnetle ilgili makaleyi okuyalı 6 yıl oldu ama madem o kadar istiyosun arayıp bulayım ve gerçekler canını biraz daha yaksın.

Yorumla
    • Gece__Meleği
      Gece__Meleği
      +1 yıl

Sinir uçları kesildiği hâlde zevkin azalmayacağını neden düşünüyosun? Tam bir cahilsin. Duygularına yenilip cahillikten kaynaklı bu dediklerimi inkâr ediyosun. Biraz aklın varsa sinir uçları kesildiğinden dolayı zevkin azalacağını anlarsın

Yorumla
    • Gece__Meleği
      Gece__Meleği
      +1 yıl

Belçika’nın Ghent Üniversitesi’nden Dr. Piet Hoebeke öncülüğünde yapılan bir araştırma da azalttığı mevcuttur. Dr. Piet Hoebeke cinsel aktiviteleri ya da tatmin olma duygusunu olumsuz etkilemediğini ancak bu kişilerde cinsel haz ve orgazmın daha az yaşandığını söylüyor.

Yorumla
    • Gece__Meleği
      Gece__Meleği
      +1 yıl

Sünnetsiz penisin başına ve sünnetli penisin başına bakarsanız eğer sinirlerin deforme olduğunu görebilirsiniz. Sünnetsiz peniste pürüzsüz gözüken baş sünnetli de çatlak oluşumunu bile açık hale getiriyor. Yurt dışında bu operasyonların bilimsel yönden 30 yaş ve üstü hastalık belirtileri gösteren erkekler dışında kimseye yapılmaması gerektiğini gösteriyor.

Yorumla
    • BirGaripGörünmezAdam
      BirGaripGörünmezAdam
      +1 yıl

Masallara karnım tok. Hiçbir bilimsel yayın paylaşmadınız ve ben en az 5 vaka yaşadım 5 yaş altı çocuklarda. Geçin bu ateist bilimden uzak demeçleri.

Yorumla
    • Gece__Meleği
      Gece__Meleği
      +1 yıl

Ben masal anlatmıyorum ve penis başının sıkışmasından bahsetmiyorum. Sinirden nasıl saçmalayacağını şaşırmışsın. Dedğim şeyin ateizmle alakası yok. İşine gelmeyeni kabul etmeyen bir cahilden başka bir şey değilsin 7 yıl önce gördüğüm makaleyi bulmak en az 1 günümü alacak. Sonra bulup canını yakacağım

Yorumla
    • BirGaripGörünmezAdam
      BirGaripGörünmezAdam
      +1 yıl

Bekliyorum.

Yorumla
    • BirGaripGörünmezAdam
      BirGaripGörünmezAdam
      +1 yıl

www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3042320/

Yorumla
    • Gece__Meleği
      Gece__Meleği
      +1 yıl

@BirGaripGörünmezAdam http://bit.ly/X7j39D al bakalım. Oku da gerçeklerle yüzleşip canın yansın. Cahil cahil konuşan sensin. Hiçbir kanıtın ve bilgin olmadığı hâlde sünnetin cinsel ilişkiden aldığı zevki azaltmadığını söylemen bilgisiz olduğunun kanıtı. Bak sana bilimsel bir makale verdim. Benim okuduğum başkaydı ama bu makale de gayet iyi. Bu durumu o kadar büyük bir aşağılık kompleksi yapmışsın, kafaya takmışsın ki herkesin yorumuna salça olmuşsun😂😂😂 Bu davranışın çok ezikçe ve zavallıca görünüyor.

Yorumla
    • Gece__Meleği
      Gece__Meleği
      +1 yıl

@BirGaripGörünmezAdam bu konu hakkında hiç bir şey bilmiyosun. İşine gelmediği için kabul etmiyosun. Acı gerçek canını yaktığı için makale arayıp durmuşsun😂😂😂 Önceki yorumumda AKPM’nin sünnet için gereksiz dediğini söylemem, sünnetin ampute yapması zaten bir kanıt ama senin karşına bilim insanları çıkıp neden zevki azalttığını detaylıca anlatsa sen yine kabul etmezsin çünkü işine gelmiyor.

Yorumla
    • Gece__Meleği
      Gece__Meleği
      +1 yıl

Kaynağı olmayan, uydurma, satsafa makalelere inanacak kadar aptal değilim. Penisin ucundaki sinir uçlarının kesilmesinin zevkin azalmasına neden olacağını anlayacak kadar akıllıyım ve amputenin zevki azaltacağını bilecek kadar da bilgiliyim. Sinir uçlarının kesilmesinin zevki azaltmadığını nasıl açıklayacaksın?

Yorumla
    • Gece__Meleği
      Gece__Meleği
      +1 yıl

bjui-journals.onlinelibrary.wiley.com/.../...761.x

Yorumla
    • Gece__Meleği
      Gece__Meleği
      +1 yıl

Eğer ki sünnetin zevki azaltmadığına dair bilgin olsa yazardın kendi tahminlerinle muhalefet olmazdın. Ben sana uzun ve detaylı bir şekilde sünnetin zararlarını ve zevki neden azalttığını yazdım ama sen hiçbir cevap veremedin. Kendini tatmin etmek için, acı gerçekten rahatsız olduğundan dolayı makale arayışına girmişsin ama ondan başka makale yok sünnetin zevki azaltmadığını söyleyen. Eğer azaltmadığına dair bilgin olsa yazardın ama yazamadığına göre bilgin yo. Bu durumda cahil cahil konuşan, insanları yanlış bilgilendiren sensin.

Yorumla
    • BirGaripGörünmezAdam
      BirGaripGörünmezAdam
      +1 yıl

1) Kaynağı olmayan yayın diye adlandıracak aşağılıkta olmadım bir kere. Yayınların kaynağı konusunda araştırmanızı öneririm.
      2) Benim araştırmamda 2 yıl süresince süren ve eşit sayıda insan tarafından 1013 sünnetli 1013 sünnetsiz tarafından yapılmış bir araştırma sonucu. Seninki 1030 sünnetsiz, 300 sünnetli kişi arasında yapılmış. Bu nasıl gerçekçi bir sonuç versin. Uluslararası kabul edilebilirliği mümkün değil.

Sallayın...

pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/.../

Yukarıda bu konuyla yayınlanmış tüm yayınların uluslararası olarak takip edilmesi ve değerlendirilmesi var. 20000 sünnetli ve 20000 sünnetsiz güvenilirliğine göre değerlendirilmiş ve açıklama

"En yüksek kalitede çalışmalar, tıbbi erkek sünnetinin cinsel işlev, hassasiyet, cinsel duyum veya tatmin üzerinde olumsuz bir etkisinin olmadığını göstermektedir."

İstediğinize inanın ama hakaretlerinizi gidin gazeticilere, British Journal yayınlarına söyleyin. Bitr yayının geçerliliğini iyice araştırın. 300 sünnetli 1300 sünnetsizle bu araştırma olmaz.

Yorumla
    • BirGaripGörünmezAdam
      BirGaripGörünmezAdam
      +1 yıl

www.sciencedirect.com/.../S1743609515301727

Yorumla
    • BirGaripGörünmezAdam
      BirGaripGörünmezAdam
      +1 yıl

onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/jsm.12293

Yorumla
    • BirGaripGörünmezAdam
      BirGaripGörünmezAdam
      +1 yıl

www.auajournals.org/.../S0022-5347%2805%2965097-5

Sünnetin, sünnete tabi tutulan cinsel açıdan aktif yetişkinlerde erkek cinsel işlevi üzerinde olumsuz, klinik olarak önemli etkileri olduğu görülmemektedir.

Yorumla
    • Gece__Meleği
      Gece__Meleği
      +1 yıl

Okumadım bile. Sünnetli erkek ağlaması uydurma şeylerdir kesin. Aklını kullanırsan anlarsın sünnetin zevki azalttığını. Sinir uçlarının kesilmesi zevki azaltır bunu anlamak mümkün. Kanıtlamaya devam edeceğim.

Yorumla
    • BirGaripGörünmezAdam
      BirGaripGörünmezAdam
      +1 yıl

Bu konu beni bilimsel ya da ürolojik olarak ilgilendiriyor. Zaten yeni nesil, cehalete alışkın. Okumamanız normal. İstediğinize inanın ama bilimsel gerçek diye milleti kandırmaya çalışmayın

Yorumla
    • Gece__Meleği
      Gece__Meleği
      +1 yıl

@BirGaripGörünmezAdam ben okuduğum için biliyorum. 6 yıl önce gördüğüm makaleyi keşke kaydetseymişim. Nereden bileyim bir cahille uğraşacağımı. Sen bana ve yeni nesile cahil diyemezsin. Çünkü hem kendin cahilsin, hem cahil bir kuşağa mensupsun. Bu ülkenin 30 yaş üstü insanlarının çoğu coğrafya, biyoloji, din ve tarih bilmez. Sen anne gen vermiyo sanıyosun ve buna rağmen kültürlü olduğunu söylüyosun. Okusan bilirdin dediklerimi. Hem sen kendi savunduklarını bile okumadın ki. O savunduklarını bilsen önceden yazardım şimdi yazmazdın. Benle kavga etmek için yazdın. Ben milleti kandırmaya çalışmıyorum ama sen canın yanıyor diye kandırmaya çalışıyorsun.

Yorumla
    • BirGaripGörünmezAdam
      BirGaripGörünmezAdam
      +1 yıl

Yazdıkların hakaretlerin umrumda değil. Neden biliyor musun? Söylediklerin bilimsel nitelik taşımıyor. İyi akşamlar.

Yorumla
    • Gece__Meleği
      Gece__Meleği
      +1 yıl

@BirGaripGörünmezAdam senin dediklerin de benim umurumda değil çünkü akılsızsın, yalanlara inandırmaya çalışıyorsun ve her dediğin uydurma. Sana ettiğim hakaretlerin bilimsel niteliği var.

Yorumla
    • Sitewalker
      Sitewalker
      +1 yıl

Çok doğru.

Yorumla
    • BirGaripGörünmezAdam
      BirGaripGörünmezAdam
      +1 yıl

@Sitewalker Yukarıda bir sürü makale var. Sünnet olanda olmayanda test edilmiş. Bilimsel rapırlar belirgin bir fark tespit edememiş. Amerika Üroloji Ajansı, sciencedirect, uluslararası sağlık kurumu bunu diyor. Siz istediğinize inanın.😊

Yorumla
  • MaşaKocaAyıı
    MaşaKocaAyıı Takip Et
    Master Yaş: 22 , eic 97%
    +1 yıl

Tırtıklı olsun diye heralde kadına zevk vermek için

2
    1 Yorumla
    • Kagan_altnsk
      Kagan_altnsk
      +1 yıl

Alakası yok

Yorumla
  • Dance_with_Devotion
    Dance_with_Devotion Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

Gelenek olduğu için başka bir açıklaması yok. Peygamber bile sünnet olmamış ama adı sünnet tam bir komedi

0
    1 Yorumla
    • BirGaripGörünmezAdam
      BirGaripGörünmezAdam
      +1 yıl

Olmadığını nerden biliyorsun?

Yorumla
  • mbp20
    mbp20 Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl

Sami dinler öncesine dayanan bir tarihi vardır. Asıl amacı cinsel zevki ve doyumu azaltmaktır. Kuran'da geçmez. Sadece Tevrat'ta geçer.

0
    1 Yorumla
    • BirGaripGörünmezAdam
      BirGaripGörünmezAdam
      +1 yıl

Sağlık açısından o derinin alınması önemlidir.

Yorumla
  • Sitewalker
    Sitewalker Takip Et
    Xper 7 Yaş: 46 , eic 64%
    +1 yıl

Olmayınca çok kötü olacağını düşünmeleri insanların. Birbirini taklit ve düşüncesizlik.

0
    0 Yorumla
  • Nükleerteori
    Nükleerteori Takip Et
    Mentor Yaş: 32
    +1 yıl
    Sağlık konusunda 10,9b cevap paylaştı.

Yahudi adeti işlemiş insanların zihniyetine.

Guya sağlık için diyorlar ama zararlı olacak şey yaratılmazdı

0
    0 Yorumla
  • mertnhakan
    mertnhakan Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28
    +1 yıl

Şapkanın kılıfı var. Dini yönü var elbet ama sağlık açısından da o kılıfın alınmaso daha iyi temizlik açısından. Kızlar mı olsun😅

1
    0 Yorumla
  • MinnahPipili
    MinnahPipili Takip Et
    Xper 5 Yaş: 21
    +1 yıl

Peygamber sünnetli doğmuş diyorlar herhalde onu devam ettiriyorlar ama çok zararlı bişeymiş, erkeğin cinsel sağlığı için

0
    9 Yorumla
    • BirGaripGörünmezAdam
      BirGaripGörünmezAdam
      +1 yıl

Zararlı olduğunu kim söyledi?

Yorumla
    • MinnahPipili
      MinnahPipili
      +1 yıl

Geçen bir twitır hesabı bu konu hakkında flood yayınlamış orada okudum, bunun dinde yeri yokmuş, birde bazı Arap ülkerinde kızları bile sünnet ediyorlarmış, yani bu geleneğin dinle alakası yokmuş, ve zararlıymış erkeklerde erken boşalmaya neden olan bir şeymiş... Bu sünnet edilmesi gereken bir şey olsa Allah erkekte o kabuğu yaratmazdı diyor adam banada mantıklı geldi anlattıkları

Yorumla
    • BirGaripGörünmezAdam
      BirGaripGörünmezAdam
      +1 yıl

Sünnet idrar yolu enfeksiyonları ve cinsel yolla bulaşan hastalıklardan koruyucudur. Sünnetli erkeklerde HPV denen virüs daha az sıklıkta görüldüğü için sünnet erkekleri HPV'nin yol açtığı penis kanserinden, bu erkeklerin eşlerini de rahim ağzı kanserinden korur.

Yorumla
    • MinnahPipili
      MinnahPipili
      +1 yıl

Bunlar hep Müslümanların uydurması gibi geliyor şu an bana

Yorumla
    • BirGaripGörünmezAdam
      BirGaripGörünmezAdam
      +1 yıl

Doğru. Bilim ve ilimde Müslümanlar uydurur.

Yorumla
    • MetehanUncu
      MetehanUncu
      +1 yıl

@BirGaripGörünmezAdam Ben 27 yaşındayım ve sünnetsizim ama ne ben ne eşim hastalık geçirdik size nasıl öğrettiler bilmiyorum ama ben temizliğimi düzgün yapıyorum ve bir sorun yaşamadım Bursa’dan bulunduğunuz yere selamlar size ve sevdiklerinize sağlıklı mutlu huzurlu bir ömür dilerim 🙂😊😇🤗

Yorumla
    • BirGaripGörünmezAdam
      BirGaripGörünmezAdam
      +1 yıl

@MetehanUncu yazdıklarım tamamen tıbbi idi. Bilimsel. Ancak siz dogmatik bir nefretle yaklaşıyorsunuz. Tavsiyem bunları çnemsemeniz sağlığınız için.

Yorumla
    • MetehanUncu
      MetehanUncu
      +1 yıl

@BirGaripGörünmezAdam Tıbbi olduğunu biliyorum ama ben nefret etmiyorum ayrıca dünya üzerinde yaşayan erkeklerin çoğu sünnetsiz ve bir sorun yaşamıyorlar ben de dikkatli oluyorum zaten ama sünnetin zararlarını ve WHO tarafından önerilmediğini biliyor olmalısınız daha uzun konuşmak isterdim ama şimdi uyumalıyım eğer bir sorunuz varsa çekinmeden yazabilirsiniz veya mesaj yazabilirsiniz iyi geceler dilerim

Yorumla
    • BirGaripGörünmezAdam
      BirGaripGörünmezAdam
      +1 yıl

@MetehanUncu Sünnetin zararı nedir? WHO ne diyor söylermisin?

Yorumla
  • denizkaradeniz
    denizkaradeniz Takip Et
    Master Yaş: 49 , eic 92%
    +1 yıl
    Sağlık konusunda 430 cevap paylaştı.

sizi daha mutlu edebilmek için :D

1
    0 Yorumla
  • Düşünürbiribilir
    Düşünürbiribilir Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 100%
    +1 yıl
    Sağlık konusunda 327 cevap paylaştı.

Faydaları çok ama gelenek olduğunu düşünüyorum.

0
    0 Yorumla
  • carsngirls
    carsngirls Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 99%
    +1 yıl

Cinsellikten alınan zevki öldürmek için.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

Kapcikli yeri zarar verdiği için

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Sünnet iyi zevk verir sekste

0
    0 Yorumla
  • Pilates22Cm
    Pilates22Cm Takip Et
    Bilge Yaş: 28
    +1 yıl

daha cok zevk almak ıcın

0
    0 Yorumla
  • zxcvzxcv
    zxcvzxcv Takip Et
    Xper 5 Yaş: 43
    +1 yıl

siz karşımısınız

0
    0 Yorumla
  • Kagan_altnsk
    Kagan_altnsk Takip Et
    Xper 4 Yaş: 25
    +1 yıl

Korkudan

0
    0 Yorumla
  • kalender2323
    kalender2323 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28
    +1 yıl

Yakışıklı olsun diye

0
    0 Yorumla
Devamını Gör(2)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Sağlık > Sorular > Neden erkekler sünnet olur?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Erkekler neden sünnet olur? 6 cevap verildi
Erkekler neden sünnet olur? 36 cevap verildi
Erkekler neden saplantılı? 9 cevap verildi
İşte bu yüzden kürt erkekleri? 8 cevap verildi
Neden kürt erkekleri daha eril? 11 cevap verildi
Erkekler, Neden epilasyon yapıyorlar ki? 15 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Çabuk sinirlenen insanlar mı daha gerçekçi?
  • En son ne zaman bebis öptünüz🥲?
  • Konserde giydiğim eteğim nasıl?
  • Müzik ondan sorulur! Mahmut Orhan gerçekten iyi bir dj mi?
  • Bazı şeyleri görmemek için sergilediğim performans! Bu gözlüğü satın alayım mı?
  • Siz kilo almada mı zorlanıyorsunuz kilo vermede mi?
  • Size hangi abur cuburu vereyim?
  • Hiç kemiğiniz kırıldı mı?
  • Gece insanı mısınız gündüz mü?
  • Albenisi yüksek biri misin?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨