Uykudan uyandırılırken o anlık korkudan mı bilmiyorum çenem kasılıyor konuşamıyorum bir kaç saniye içinde oluyor bilincim açık hatırlıyorum olanları bunun sebebi nedir sizce sürekli olmuyor belki ayda bi kere belki yılda bi kere belki 2 kere bunu ilk çalıştığım yerde olmuştu bu o dönem işteyken uyuya kalmışım bağırarak uyandırmışlar ilk o zaman oldu o zamandan beri oluyor epilepsi ile alakası varmıdır yoksa başka bir sey mi bu?
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Bu bende 4 5 sene boyunca her ay oldu. Uyanmaya yakın kasılıp kalıyordum. Uykusuzluktan, yorgunluktan, tedirgin veya stresli dönemlerde veya travmalar sonucu olabiliyor.. Ben ne zaman travmalarımı aştım, o zamandan beri olmuyor..
Peki sende aynisi mi oluyordu
Evet tam uyanmaya yakın veya gözümü açtıktan hemen sonra, o civarlarda işte, kitlenip kalıyordum birkaç saniye veya 1 dakika civarı. Sonra geçiyordu.
Sakın zorlama kendini sakin kal ve geçmesini bekle
Yok zorlamıyorumda bir kaç saniye içinde olup bitiyor peki bununla ilgili doktora gittin mi gittiysen hangi doktora gittin?
Gitmedim.. Onca sene bu sorunu çektim ve gitmedim. Ama bu geçtiğimiz kış bi büyüğümle sorunlarımı konuştuk, yol gösterdi. Onları halledip kendi içimde bitirince bir daha olmadı. Günlerin yoğun geçiyorsa, yorgun stresliysen veya dediğim gibi geçmişten kalan bir şey varsa eğer, onları halletmeye bak. Doktorunu bilmiyorum ama belki psikiyatri olabilir çünkü genelde ruh sağlığı ile alakalı olabiliyor..
Geçmiş kalan uyurken korkutularak uyandırıldım sebebi bu yani bunuda nasıl halledirim bilmiyorum
Peki bu sorun ne zamandır var? Son zamanlarda tetikleyen bir şey oldu mu?
Valla bu ilk 2016 yılında olmuştu iş yerinde her zaman olmuyor uykudan uyanırken birisi uyandirirken oluyor normalde kendim uyandığımda olmuyor ve her zaman olmuyor belki ayda bir kere belki 2 kere bazen hic olmuyorum hatta hocaya falan gittik muska falan yazdi bayabi olmamistim muska da yerinde duruyor ama tetikleyen durum belki o korku olabilir sese bağlı
Ben de karabasan veya farklı varlıklarla alakalı olduğunu düşünüyordum ama alakası yokmuş.. Dediklerimi uygula sen, olmadı bi psikiyatriden randevu al, ne yapılabilecegini danış. Olmadı uyurken kapını kilitle, gece lambası yak, göz bandı tak. Belki birinin sana yaklaşamayacağını düşününce geçer..
Evde ailemle yaşıyorum onlardan başkası uyandırmıyor zaten de bakalım karanlık ile problemim yok her zaman zaten olmuyor da arada bir oluyor giderim bi doktora saol teşekkür ederim yardımcı olduğun için
Ne demekk. Buradayım bir şey olursa yazarsın..
🙏