Eşime alkolü nasıl bıraktırabilirim?

3 yıldır evliyim anne evimde alkole dair hiçbir şey görmedim evlediğim zaman eşimin kullandığını biliyordum fakat içtiği zaman etrafa saldıran bir magandaya dönüşeceğini bilmedim senede 2 3 defa karakolluk oluyoruz evliliğimizinn ilk senesinde alkol içtiğinde pencereye yumruk atarak kollarını kanatmıtı hep ve beni darp etmişti sabah uyandığında pişmanlıklarını dile getirip benden af dilemişti bende düzlir umuduyla hiçkimseye hiçbir şey anlatmadım daha sonralarında alkollü eve gelip bana hakartler etmişti sabah uyandığında alkollü admın mektubu okunmaz alkollüyken beni alttan al beni idare et demişti geçenlerde gene aynı konu gece bekarlığa veda partisine katılmıştı alkollüyken gene etrafa saldırıyor küfürler ediyor bulunduğu yerde dyak yiyip yetmezmiş gibi onu taksiyl almaya gittiğimde onu döven adamlar ve kadar taksiyi takip edip birde kapının önünde dövdüler o vakit artık boşanmam gerektiğini düzelmeyecğini anladım ya içki ya ben dedim sabah uyandığında hiçbir şey hatırlamıyor utancından ağlıyor alkolü bırakıcam ve çevremde alkol içen arkadaşlarımla bile görüşmeyeceğim dedi bu olayın üzerine erkek kardeşim evimize gelirken 2 bira alıp geldi eşimde bir biranın yarısını kendine bölüp hiçbir şey yokmuş gibi karşımda bana baka baka ne bakıyorsun der gibi içti ne olur yardımcı olun üstesinden gelemiyorum yaşım da küçük bu yaşımda yaşdığım şeyler çok ağır geliyor taşıyamıyorum eminim 30 40 yaşında bir kadın da taşıyamaz bu yükleri sırtında ama nasıl mücadele edebileceğini bilir eski neşemi istiyorum o gülen yüzümü istiyorum ne yapıcam ben ailem onu çok seviyor hiçbir şey bilmiyorlar

Güncellemeler
+1 yıl
Esim alkolü yaklaşık 8 Aydır alkol kullanmıyor ilişkimiz çok daha iyi ilerliyor en ufak zorlukta bırakıp gidenler güzel günlere çabuk ulaşılamıyor maalesef.
Eşime alkolü nasıl bıraktırabilirim?