Düşündüklerini söylerken yanlış söylüyor ben söylediği şeyi söyleyince o değildi diyor. Sonrasında ablasının torunlarının isimlerini biliyor birbirine karıştırıyor. Bir şey söylerken tam söyleyecek duraksayıp öyle bön bön bakıyor (bunu her zaman yapmıyor) lütfen anlatmaya çalışıyorum anlamıyor doktora gitmiyor götüremiyorum ağlayacam kimsem yok yardım edin ne yapabilirim.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Alzheimer belirtilerinin başlangıç seviyelerinde bunlar da var fakat sadece yaşlılık sebebiyle yaşanan hafıza problemleri de olabilir.
Yaşlılae bir noktadan sonra çocuk gibi olabiliyor o yüzden hastaneye gitmek istememesi vs. normal.
Onu düzeltmeye çalışma, dediklerinin diğrusunu hatırlatmaya vs. çünkü faydası olmayacak sadece sen böyle kötü hissedeceksin. Zamanla beyin hücreleri ölüyor, yapılabilecek pek bir şey yok bu konuda.
Sadece ona uyum sağla ve eşlik et. Daha ciddi durumlarda yani hafıza olarak günlük yaşantısını da hatırlayamama konusunda sağlık kurumlarından yardım isteyebilirsin.
Yaşlanma hayatın gerçeği, bunu kabullen engellemeye veya değiştirmeye çalışma senin yapabileceğin bir şey yok 😇
Abi 23 yaşındayım ben o giderse biterim daha mesleğimi elime almadım kardeşim de okuyor. Elimde hiçbir şey yok ayakta kalamam.
Giderse derken?
Vefat ederse mi?
Yok merak etme ölüm sebebi olmaz bu hastalık.
Abi tek başına kalamaz ondan benim çalışmam lazım
Üzgünüm ama huzurevi seçeneğini de düşünmen gerekecek durum buysa ve başka ona bakabilecek akraba yoksa...
Yok arada oluyor bu durum her zaman değil sadece konuşurken karıştırıyor ama aklında kalıyor bazen çıkıyor aklından
Bu seviye normal zaten, daha da kendini ve nerede olduğunu bilemeyecek nokta için benim dediklerim.
Evet çok şükür o yok Allah'tan
Anneniz kac yasinda? Enerjisi varda alzaymir onleyici aktiviteler e yonlendirmeye calisin çaktirmadan dans ya da spor mesela.
Doktora götürme konusunda da ikna etmek icin egitici videolar izletmeyi deneyebilirsiniz. Anne bak boyle bir durum olabilir ilerde senin için endiseleniyorum aklim surekli sende lutfen gel bir doktora gozuk gibisinden bir konusma yapabilirsiniz.
55
Chat gbt ye sordugumda ise su cevabi aldim
Annenizi Alzheimer hastalığı gibi bir endişeniz varsa ve onu doktora götürmeye ikna etmek istiyorsanız, hazırlıklı bir konuşma yapmak önemlidir. İşte konuşmanızda kullanabileceğiniz bazı adımlar:
1. Hazırlık: Konuşmadan önce Alzheimer hastalığı hakkında bilgi edinmek için araştırma yapın ve hastalığın belirtilerini ve risk faktörlerini öğrenin. Ayrıca randevu almak için uygun bir doktor veya uzmanın iletişim bilgilerini hazırlayın.
2. Rahat ve Sakin Ortam: Konuşmayı yapacağınız ortamın rahat ve sakin olmasına özen gösterin. Annenizin dikkatini dağıtacak faktörleri minimize edin.
3. Empati: Annenizin duygusal durumunu anlamaya çalışın ve onun hislerine saygı gösterin. Ona destek verme niyetinizi açıkça ifade edin.
4. Duygusal Bağ Kurun: Konuşmada annenizin duygusal olarak bağlantı kurmasına yardımcı olun. Örneğin, "Senin sağlığını ve mutluluğunu çok önemsiyorum ve bu nedenle bu konuyu ele almak istiyorum" gibi ifadeler kullanabilirsiniz.
5. İhtiyaçlarınızı ve Endişelerinizi İfade Edin: Kendi endişelerinizi ve ihtiyaçlarınızı açıkça ifade edin. "Senin sağlığın ve iyi olman için endişeleniyorum ve bu nedenle bir uzmana danışmamız gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuşabilirsiniz.
6. Güvence Verin: Annenize, yanında olacağınızı ve onun bu süreçte yalnız olmayacağını söyleyin. Doktora gitme kararı aldığınızda yanında olacağınızı vurgulayın.
7. Doktor Önerisi: Bir doktor tavsiyesinin ne kadar önemli olduğunu anlatın. "Bir uzmanın görüşünü almak, doğru teşhisi ve yardımı almak için kritik öneme sahiptir" diyebilirsiniz.
8. Soruları Yanıtlayın: Annenizin muhtemelen soruları ve endişeleri olacaktır. Sorularını yanıtlamak ve onunla açık bir iletişim sürdürmek önemlidir.
9. Randevu Ayarlayın: Annenizin onayını aldıktan sonra, uygun bir doktor randevusu ayarlamak için yardımcı olun. İlk adımı atmak önemlidir.
Unutmayın ki bu konuşma hassas bir konu olabilir, bu nedenle sabırlı ve anlayışlı olmaya özen gösterin. Annenizin sağlığına duyduğunuz endişeyi açıkça ifade ederek ona destek olabilirsiniz.
Başlangıç mı bilmiyorum korkuyorum sürekli bi aklındakiyle söyledikleri çelişiyor
Umarim her sey iyi gider
Umarım yoksa geleceğim kurulamadan çöpe gider
Enerjisi varsa*
Halk egitim kurslarina falan da yonlendirebilirsiniz orta yastan bir cok katilan var hem arkadas cevresini genisletir hemde yeni bilgiler ogrenmek hafizasina iyi gelir
Bakalım yönlendiricem sağolun
Rica ederim