TSH hormonunun yüksek olduğunu göstermektedir. TSH hormonu, tiroid bezini uyaran bir hormondur. Tiroid bezi, metabolizmayı kontrol eden hormonları üretir. TSH hormonunun yüksek olması, tiroid bezinin yeterince hormon üretmediğinin bir işareti olabilir. Yinede en güzeli bir eczaneye gidip yardımcı olmalarını isteyebilirsin olmassa aile hekimine danışabilirsin. Geçmiş olsun
beta HCG sonucunuz hamile olduğunuzu gösteriyor. Beta HCG, hamilelik sırasında plasentada üretilen bir hormondur. Bu hormonun seviyesi, hamileliğin ilerlemesiyle birlikte artar.
Beta HCG seviyeniz 4.59 mlU/mL ise, hamileliğinizin yaklaşık 4 haftalık olduğu anlamına gelir. Bu seviye, hamileliğin erken dönemlerinde normal olarak kabul edilir.
Ancak, kesin bir teşhis için, bir doktora danışmanız gerekir.
0-5 mlU/mL: Hamile değilsiniz. 5-10 mlU/mL: Hamile olma olasılığınız yüksektir. 10-25 mlU/mL: Hamileliğinizin yaklaşık 1 haftalık olduğu anlamına gelir. 25-150 mlU/mL: Hamileliğinizin yaklaşık 2 haftalık olduğu anlamına gelir. 150-500 mlU/mL: Hamileliğinizin yaklaşık 3 haftalık olduğu anlamına gelir. 500-1000 mlU/mL: Hamileliğinizin yaklaşık 4 haftalık olduğu anlamına gelir. 1000-2000 mlU/mL: Hamileliğinizin yaklaşık 5 haftalık olduğu anlamına gelir.
yani verilere bakılırsa hamile gibi gözüküyorsunuz ama TSH hormonunuzun artmasının tek sebebi hamile olmanız değil başka sebeplerden dolayıda hormonunuz yüksek çıkmış olabilir o yüzden en güzeli doktoa gitmek
Günüm sekiz gün geçti baş dönmem var midem bulaniyor kaset test yaptım çift çizgi çıktı inanmadım üzerine kan testi yaptırdım sonuçlara bende baktım ama yinede inanamiyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
TSH hormonunun yüksek olduğunu göstermektedir. TSH hormonu, tiroid bezini uyaran bir hormondur. Tiroid bezi, metabolizmayı kontrol eden hormonları üretir. TSH hormonunun yüksek olması, tiroid bezinin yeterince hormon üretmediğinin bir işareti olabilir. Yinede en güzeli bir eczaneye gidip yardımcı olmalarını isteyebilirsin olmassa aile hekimine danışabilirsin. Geçmiş olsun
Anlamadım bişe bu beta HCG sonucu hamile miyim
beta HCG sonucunuz hamile olduğunuzu gösteriyor. Beta HCG, hamilelik sırasında plasentada üretilen bir hormondur. Bu hormonun seviyesi, hamileliğin ilerlemesiyle birlikte artar.
Beta HCG seviyeniz 4.59 mlU/mL ise, hamileliğinizin yaklaşık 4 haftalık olduğu anlamına gelir. Bu seviye, hamileliğin erken dönemlerinde normal olarak kabul edilir.
Ancak, kesin bir teşhis için, bir doktora danışmanız gerekir.
0-5 mlU/mL: Hamile değilsiniz.
5-10 mlU/mL: Hamile olma olasılığınız yüksektir.
10-25 mlU/mL: Hamileliğinizin yaklaşık 1 haftalık olduğu anlamına gelir.
25-150 mlU/mL: Hamileliğinizin yaklaşık 2 haftalık olduğu anlamına gelir.
150-500 mlU/mL: Hamileliğinizin yaklaşık 3 haftalık olduğu anlamına gelir.
500-1000 mlU/mL: Hamileliğinizin yaklaşık 4 haftalık olduğu anlamına gelir.
1000-2000 mlU/mL: Hamileliğinizin yaklaşık 5 haftalık olduğu anlamına gelir.
Evet bende bakimda anlamadım 4.59 değil 436.9
yinede 150-500 aralığına giriyor yinede bir doktora danışmanız daha iyi olur ultrason ile en net sonuç çıkar
Gidicem doktorada bekleyemiyorum
Ne diyorsun ya cidden hamileyim 😍
Yemin ettt 💃💃💃💃
yani verilere bakılırsa hamile gibi gözüküyorsunuz ama TSH hormonunuzun artmasının tek sebebi hamile olmanız değil başka sebeplerden dolayıda hormonunuz yüksek çıkmış olabilir o yüzden en güzeli doktoa gitmek
Gidicem. doktora tabiki aama yarin
Günüm sekiz gün geçti baş dönmem var midem bulaniyor kaset test yaptım çift çizgi çıktı inanmadım üzerine kan testi yaptırdım sonuçlara bende baktım ama yinede inanamiyorum
kaset testi %99 oranında etkili diye biliyorum ayrıca kan testinde de çıktığına göre büyük ihtimalle hamilesiniz.
Ayy sağolun ya sizi opebilirmiyim
beni değil kocanızı öpün onunla paylaşın sevincinizi
Zaten öyle yapicam ama bbana müjdeli haberi sen verdin en azından öpücük emojisi atmak istedim sadece bir emojiydi zaten