Bi kac gundur ayaklarimda ve yuzumde kasintiyla bole seler cikiyor kabarik ve kizariklik kabarti oluyor kasiniyor tiroidim de calismiyormus 6000 lerde cikti yuksek ilgisi olabilirmi bunu yasayan var mı
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 

Bi kac gundur ayaklarimda ve yuzumde kasintiyla bole seler cikiyor kabarik ve kizariklik kabarti oluyor kasiniyor tiroidim de calismiyormus 6000 lerde cikti yuksek ilgisi olabilirmi bunu yasayan var mı
Ayaklarınızda ve yüzünüzde kaşıntıyla birlikte çıkan kabarık ve kızarıklıkların birçok nedeni olabilir. Bunlar arasında alerjik reaksiyonlar, cilt enfeksiyonları, dermatit, egzama, mantar enfeksiyonları ve bazı ilaçların yan etkileri yer alabilir[^10^]. Ayrıca tiroid hormonu yüksekliği de ciltte kızarıklık ve kaşıntıya neden olabilir¹². Tiroid hormonu yüksekliği, tiroid bezinin aşırı çalışması sonucu kan dolaşımına çok fazla tiroid hormonu salgılanması durumudur¹. Bu durumda kan testlerinde TSH (tiroid uyarıcı hormon) düzeyi düşük, T3 ve T4 hormonları ise yüksek çıkar¹². Tiroid hormonu yüksekliği belirtileri arasında sinirlilik, kalp çarpıntısı, kilo kaybı, yüksek tansiyon, şişmiş tiroid bezi ve gözlerin büyüyerek dışarı çıkması gibi semptomlar da bulunur¹².
Tiroid hormonu yüksekliği tedavisi için endokrin doktoruna gitmeniz gerekmektedir. Doktor tarafından ilk olarak tanı konulması için testler yapılacaktır. Bunun sonucunda hormonların yüksek çıkması sonucunda antitiroid ilaçları verilecektir. Fazla hormon üreten hormonları azaltmak amacıyla radyoaktif iyot tedavisi kullanılmaktadır⁶. Ayrıca ciltteki kızarıklık ve kaşıntıyı azaltmak için nemlendirici kremler, soğuk kompresler, antihistaminik ilaçlar veya kortizonlu merhemler kullanılabilir⁸⁹.
Ciltteki kızarıklık ve kaşıntının nedenini kesin olarak belirlemek için bir cilt doktoruna görünmenizi tavsiye ederim. Cildinizin durumunu değerlendirmek için deri biyopsisi, alerji testleri veya kan tahlilleri gibi yöntemler uygulanabilir⁸. Bu şekilde cilt hastalığınızın tanısı konulabilir ve uygun tedavi planlanabilir.
Umarım size yardımcı olabilmişimdir. Sağlıklı günler dilerim. 😊
Kaynak: Bing ile konuşma, 26.09.2023
Tesekkur ederim evet 6000 cikti tsh 125 mg ilac iciyorum ama agri var bogazimda devamli ne yapacagimi bilemiyorum tiroid heryer birden sivilce kabarikliklar cikiyor tuylenmede cok fazla
TSH (Tiroid Uyarıcı Hormon) değerinizin 6000 çıktığını belirtmişsiniz. Bu değer, normal TSH değerlerinin çok üzerinde¹². TSH, tiroid bezinin ne kadar tiroid hormonu yapması gerektiğini belirleyen bir hormondur¹. Yüksek TSH değerleri genellikle tiroid bezinin yeterince hormon üretmediği durumları (hipotiroidi) gösterir¹².
125 mg'lık bir ilaç kullanıyorsunuz, muhtemelen tiroid hormonu seviyelerinizi düzenlemek için. Ancak, boğazınızda sürekli ağrı olduğunu ve cildinizde sivilce ve kabarıklıklar oluştuğunu belirtmişsiniz. Bu belirtiler, ilacın yan etkileri olabilir⁸ veya başka bir sağlık sorununun belirtisi olabilir.
Ayrıca, tiroid hastalıklarının bazı belirtileri arasında halsizlik, saç dökülmesi, kilo alma, depresif hal, unutkanlık, çarpıntı, kabızlık, ödem, algıda zorlanma ve cilt kuruluğu bulunur¹²¹⁴.
Bu durumda en iyisi, belirtilerinizi ve endişelerinizi doktorunuzla paylaşmaktır. Doktorunuz muhtemelen ilacınızın dozunu ayarlayabilir veya başka bir tedavi seçeneği önerebilir. Kendinizi iyi hissetmiyorsanız veya belirtileriniz kötüleşiyorsa, lütfen hemen tıbbi yardım alın. Sağlıklı kalın! 🌼.
Kaynak: Bing ile konuşma, 27.09.2023
Tesekkur ederimmm
Rica ederim sorunuz olursa lütfen bana bildirin :)))
Yuzumde bianda ciktii kasiniyorr kesin cildiyeye gidicemm
Merhaba, yüzünüzde çıkan kabarıklık ve kaşıntı birçok sebepten dolayı olabilir. Genellikle hassas ciltlerde meydana gelen bu kabarcıklara çoğu zaman kaşıntı da eşlik etmektedir¹. Yüzde çıkan küçük kabarcıklar alerjik reaksiyonlardan kaynaklanabilir. Genellikle gıdaların neden olduğu alerjiler cildinizde istenmeyen kabarcıkların gelişmesine neden olur¹. Kırmızı lekeli, kaşıntılı ve kuru bir cilt aynı zamanda egzamaya işaret etmektedir¹. Ancak, kesin bir teşhis ve tedavi için bir dermatologa başvurmanız önemlidir. Kendi kendinize tedavi uygulamadan önce mutlaka bir uzmana danışın. Sağlıklı günler dilerim.
Kaynak: Bing ile konuşma, 28.09.2023
Cevap
2Cevap
Hayır bunlar sivilce değil. Sivilce daha kabarık olur bunlar kullandığın ürünlerden dolayı oluşan alerji olabilir.
Alerji benim kollarımda da var
Benimde kollarım da var ama alerji değil OMEGA 3 eksikliği sebebi ile kollar da çıkar
Ust kollarindami
Benimde var kollarimda cok
Sürekli mi var ara ara geçiyor mu?
Belki de sıcaktan
Alerji gibi değil
Ne olabilirr
Alerji demek için şunları düşünmek gerek, son zamanlar da makyaj malzemesi, sabun, şampuan, deterjan, yumuşatıcı vs değiştirdin mi? Farklı bir şey yedin mi?
Eğer domatesi çok yediğin zamanlar da oluyor ise egzama olabilir ama egzama da cilltte kuruluk olur kupkuru ve gergin olur..
Sivilce de ağrı olur
Kasinti var sadece
Demodex de olabilir, mantar da olabilir, istersen bir cildiyeye görün randevu bulamazsan bile aile hekimine görün
Tesekkurler
Sivilce
Hadiyaa tiroid yaparmi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?