Başım 12 saat kapalı kaldığı için saç dökülmesi yoğun oluyor, başım çok ağrıyor. Başımın ağrısı dişlerime vuruyor. Yakın zamanda açılmayı düşünüyordum yapamadığım için 2 kat zor geliyor.
Kapalı arkadaşlardan bunu yaşayan var mı?
Başım 12 saat kapalı kaldığı için saç dökülmesi yoğun oluyor, başım çok ağrıyor. Başımın ağrısı dişlerime vuruyor. Yakın zamanda açılmayı düşünüyordum yapamadığım için 2 kat zor geliyor.
Kapalı arkadaşlardan bunu yaşayan var mı?
bende de çok oluyodu, saçlarını çok sıkarak bağlama, bone de freshin falan tülbentleri çıktı bone yerine kullanabileceğin, onlardan kullanabilirsin. bir dee penye şallar çok rahat ve hafif :) tavsiye ederim :) bi de böyle dene bakalım açılmadan önce. Allah sana tesettürü nasip etmiş, açılmadan önce bi oturup detaylıca düşün :)
Saçlarını tokayla bağladığın için Ağrıyor o
Bende de var aynı ağrı ve terliyorsun o soğuyor buda baş ağrısı yapıyor saçlarını çok kısa. kestirip bone takmazsan ağrın kalmaz ve şık sık saçınızı açıp havalandırın. Onun dışında hala ağrıyorsa psikolojik olarak canınızı skam bir şey var ondan ağrıyordur. Saç dökülmesine gelince inan açılsanda dökülme uzun zaman devam eder
Başının ağrıması kapalı olduğun için ağrıdığını düşünmüyorum niye ağrır içine taktığın bone takıyorsan çok fazla sıkıyorsundur O da uzun süre kaldığı için belki sıkıntı yaşatıyor olabilir Onun dışında kronik bir baş ağrısı yaşıyor olabilirsin
Cevap
8Cevap
Geçmiş olsun ağrı kesici için geçer umarım
Bahane arıyon bence.
Şunu diyeyim ben bone takamıyorum kafamı sıkıyor boru olan bile olsa. Bunun yerine ten çorapdan bandana yap. Ben yeri geliyor sade siyah takıp yapıyorum. Ama yeri geliyor genelde ten çorap bandana üstüne siyah tülbent takıyorum hem şal veya eşarptan saçlarım görünmüyor hemde başım çok rahat oluyor. Görüşüne saygı duyarım ama yarını olmayan şu dünya için, yalancı aldatıcı dünyevi şeylere heves etme yaşayınca o duygu heveslerde gidicek. tesettürüne sahip çık, yinede sen bilirsin Allah hidayet versin hakkında hayırlısı olsun inşallah🤲🏻
Migrenim var demişsin bende de sinüzit var direkt baş ağrısı bilen bilir ışığa bile bakamıyor insan.
Ablacım 21 saattir bu soruyu mu dusunuyordun 😀
Yo bildirim geliyr millet yazdıkca bakıyorum😂
suaan hayatimdaa en cok sacma bahanelerden birini okuyorumm..
sen zaten kafana koymussunn acilmayi buda bir bahanee senin icinn.
Ha bi migrenin var diye basini aciyorsan cok yazik. hic dusundunmu basimi acarsam beni baska ne sinavlar bekliyor diyee? Yok degilmii?
Neyse bizim kimseyi yargilama hakkimiz yok. yine sen bilirsinn
amaa gercekten cok sacmaa birsey.
Ben enaz 10 yildir kapaliyim cok sukur, severek kapandigim icin sorunum yok.
benim kadar bonesini siki baglayan yoktur eminimm, ama cok sukurr bas agrisi felan yok.
hattaa sen demissinki saclarim dokuluyor felan sagliksiz diye.. aslindaa daha sagliklii ama haberin yooooookkkk..
neyse sen demekki basortunun anlamini bilmiyorsun ve tasiyamiyorsunn..
ne takıyosun ki sıkmayan bi bone al bikaç çeşidi var boyunlu bone vs ya da boneyi sıkma üstüne bandana gibi evde yaptığın bişey tak öyle rahat oluyo
bi de bambu şal takıyorum çok yumusak ve incecik yokmus gibi
saç dökülmesi için de kanına baktır vitamin eksikliğin olabilir bi de bu ara arttıysa mevsimsel geçişlerdendir bende öyle
13 yıllık tesettürlüyüm böyle bahane görmedim. Sen zaten açılmak istiyorsun ve buna bahane arıyorsun bence
Yaklaşık 20 yıldır kapalıyım hiç böyle sorunlar yaşamadım.
Bende migren var ondan olabilir
Bir dönem evet oluyordu boneni az sık saçını çok sıkı toplama başörtü bağlama tarzını değiştir deneye deneye insan rahat ettiği modeli buluyor
Kapalı değilim ama örtü şeklini değiştirebilirsin. Belki işe yarar.
Yaşıyorum. Sanırım boneyi fazla sıkıyorum. Biraz gevşek bağlarsan ağrın azalır.
İş bu ya... Açildiktan sonra da kopacak gibi ağrırsa ya 🚬
Bazen imtihan ediliriz
Geçmiş olsun sık bağlıyorsan ondan ağrıyabilir
Naneli migren taşı var böyle sürüyorsun şakaklara enseye rahatlatıyor kesiyor ağrıyı.
Kıza tavsiye ettim
Ben kullanıyorum zaten
Bence boneni bağlama tarzın, saçını bağlama şeklin vs bunlar ile alakalı. Yıllardır kapalıyım İlk kapandığım zamanlar bonemi aşırı sıktığım için baş ağrım oluyordu ama sonra rahat ettiğim bone şeklini vs bulunca bu sorun ortadan kalktı
Hayır 11yaşından beli kapalıyim hicöyle bir şey olmadı bence siz açılmaya yer arıyorsunuz
Geçmiş olsunn rahat değilsen açıl bence işkence yapar gibi olmaz öyle hem kapalılık sadece başla olacak diye bir şey yok
Kapanmaktan niye bas agrisi olsun? Saclarini sıkı topluyorsan ondan oluyordur.
ağrının bundan dolayı oldugunun garantisi kesin teşhisi var mı
Evet migrenim var ztn sacim uzun süre toplu olunca yaşıyorum.
örtünü ona göre ört çok sıkma ya da evde aç
Saç bonesini çok fazla sıkı bagliyorsan ondan kaynaklı olabilir
çok sıkma sende. sıkmaya bağlı ağrı ise
Diğer ibadetleriniz nasıl?
10 yıldır kapalıyım hiç başıma gelmedi
bağlama şeklinden dolayıdır belki
Bende aynı şeyi yaşıyorum
Açıl
Aç..
Kaç yıllık kapalısın ki?
Bu şekilde düşünürsen zaten kafanda olay bitmiş. Zorla kapanmışsın ve açılmaya bahane arıyorsun. Böyle düşünmeye devam edersen bugün değil belki ama yarın açılırsın. Öyle kapalılık konfor değil zaten. Açıklr gibi rahat değiliz biz. Kışın ortasında etekle gezmek zorunda kalmak kolay mı veya yazın ortasında güneşten yanarken bone+eşarp takmak. Bunlar tabiki zor ve sonuçları var. Saç dökülmesi baş ağrısı tabi ki olucak. Ama neden kapalı olduğunu idrak edersen hiç birnden eser kalmıyor. Ha bide modern gözükmek için çift bone veya topuz yapıyorsan ağrın elbette olur. O ayrı bişe. 12 yıldır kapalıyım. Bi kez başım ağrıdı diye yaftalanmadım. Ağrımadı mı? Evet ağrıdı. Guatrım var üstelik boğazı. Kapatılınca boğuluyor gibi oluyorum. Ama ben koşulsuz kapanmam gerektiğini gerekirse boğulmam gerektiğini biliyoeum. Din dogmadır. İnanıyorsan zor gelmez.
Ben saçıma öyle yazma da sarmam çift bone de takmam hiç sekil sukul peşinde değilim ama ağrıyor işte.
Kafalı kalması, havasizlik, sıcak hepsi bir araya gelince fena...
Ama evet yapmak isterken çok gözüme batmıyordu da Şu an istemediğim için gözüme dağlar geliyor herhalde
Kapanma o zmn
Basortusu takma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?