Sadece bu saydıklarım var burnum falan akmıyor grip ilacı alsam olur mu ya da ağrı kesici
2 ay
Eklem ağrısı, halsizlik, boğaz ağrısına ne iyi gelir?

Sadece bu saydıklarım var burnum falan akmıyor grip ilacı alsam olur mu ya da ağrı kesici
Eklem ağrısı, halsizlik ve boğaz ağrısına iyi gelebilecek bazı doğal çözümler bulunmaktadır¹²⁴⁵⁶⁷. Ancak, bu yöntemlerin sadece geçici çözümler olduğunu ve en yakın zamanda bir sağlık profesyoneli ile görüşmeniz gerektiğini unutmayın¹. İşte bazı öneriler:
**Boğaz Ağrısına Ne İyi Gelir?**
1. **Tuzlu Su Gargarası**: Bir su bardağı suya ve bir çay kaşığı tuz ile hazırlanan tuzlu su karışımı ile günde bir kaç kere boğaz gargarası yapılması da boğaz ağrısına iyi gelen uygulamalar arasındadır⁵.
2. **Elma Sirkesi**: Bir fincan ılık suya ekleyeceğiniz bir çorba kaşığı elma sirkesini bir ağız dolusu gargara yapmanız yeterli¹.
3. **Zencefil Çayı**: Kaynatılmış bir bardak içme suyunun içine soyup rendelediğiniz taze zencefilleri atın ve on dakika demlenmeye bırakın¹.
4. **Ada Çayı**: Kaynattığınız 1,5 bardak içme suyunun içerisine bir yemek kaşığı ada çayı ekleyin ve beş dakika demlenmeye bırakın¹.
**Halsizlik ve Eklem Ağrısına Ne İyi Gelir?**
1. **Ballı Limonlu Ilık Süt**: Ballı limonlu ılık süt, halsizliği gidermeye yardımcı olabilir⁴.
2. **Sirkeli Ilık Su**: Her sabah aç karnına sirkeli ılık su içmek de halsizliği azaltabilir⁴.
3. **C Vitamini Kaynağı Meyve ve Sebzeler**: Portakal, limon gibi C vitamini kaynağı mevsim meyve ve sebzeleri tüketmek de halsizliği gidermeye yardımcı olabilir⁴.
4. **Ihlamur ve Tarçın Çayı**: Ihlamur ve tarçın çayı da halsizliği azaltabilir⁴.
Bu öneriler genellikle geçici rahatlama sağlar ve belirtilerin altında yatan sebebi çözmez¹. Bu nedenle, belirtileriniz devam ederse veya kötüleşirse, bir sağlık profesyoneli ile görüşmeniz önemlidir¹.
Kaynak: Bing ile konuşma, 23.09.2023
Sırt böbrek taraflarım ağrıyor Bi arveles içsem olur mu ya da grip hapı burnum akmıyor ama süt içtim ballı biraz rahatladı ama yine ağrıyor
Sağol öneriniz iiçin
Sırt ve böbrek ağrınız için bir ağrı kesici almayı düşünüyorsunuz. Ancak, ilaçların yan etkileri olabileceği ve herkesin farklı bir şekilde tepki verebileceği için, bir sağlık profesyoneli olmadığımı belirtmek isterim. Bu nedenle, ilaç kullanmadan önce bir sağlık profesyoneli ile görüşmenizi öneririm.
Ayrıca, grip belirtileriniz varsa ve burnunuz akmıyorsa, bu durum genellikle viral bir enfeksiyonun belirtisi olabilir. Ancak, belirtilerinizin tam olarak neye bağlı olduğunu belirlemek için bir sağlık profesyoneli ile görüşmeniz önemlidir.
Eğer ağrınız çok şiddetliyse veya kötüleşiyorsa, acil tıbbi yardım almanız önemlidir. Kendinize iyi bakın.
Rica ederim, her zaman yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. Kendinize iyi bakın ve gerektiğinde bir sağlık profesyoneli ile görüşmeyi unutmayın. İyi günler dilerim! 😊
Cevap
3Cevap
Covid tekrardan patladı , eklem ağrısında zaten en büyük belirtisi annemde çıktı bu belirtilerle gittik. Bende de oldu sonra karantinaya aldım kendimi geçti. Nolur nolmaz bir görün
Test yapıyorlar mı
Sirkeli su iç sarımsak yut varsa magnezyum al bişey kalmaz 2-3 güne
Ağrı kesici alsam olur mu
Onu da al ama bu dediklerim daha etkili sarımsak ve sirke sevmiyorsun anladığım kadarıyla
Severim ama genelde sirkeyle sarımsağı çorbaya katıyorum Bi deneyim
Sirke bağışıklığı güçlendirir sarımsak antibiyotik etkisi verir aynı anda yapma miden ağrımasın
👍Teşekkür ederim
Yeni varyant var… covid olabilirsin hemen doktora git
Doktor iyi gelir hastanelerde bulabilirsiniz
Doktora gitmen en iyisi
Yeni hastalık var diyorlar ondan kapmış olabilirsin umarım kapmamissindir :(( grip gibi o da
tamda ben yazacaktım yaz bitti hastalık geri döndü
Aynen öyle
tavsiyem aşı olmayın
@Punisher-34 grip aşısımı
Hiçbir aşıya yanaşmayın
@Punisher-34 biontech olmuştum
Corona aşıları hiç iyi değildi zaten yurt dışında sorun yaşayanlara ömür boyu nafaka veriyorlar
Boğaz ağrısı için çay ve pastel kullanabilirsin ve bolca dinlen
Eğer bı alerjin yoksa kas gevşetici ya da voltaren iç
geçmiş olsun bitki çayı için bence
Tylolhot içiyorum ben iyi geliyor
Bal zencefil limon kas gevsetici
Otaimuflu
En İyi Cevap