Merhabalar ben 3 senedir 3-4 tane ağır antidepresan kullanıyordum. 1.5 ay kadar önce bir gün duştan çıktım ve ağzımda yamukluk dilimin aniden istemsiz dışarı fırlaması çenemde kayma gibi ufak bir felç geçirdim.
Sonrasında bana antidepresanın yan etkisi olmuş dediler 2 gün 4-5 tane serum aldım o da durumu kurtarmayınca hastaneye yatırdılar. 2 hafta rehabilitasyonda kaldım orada hangi ilaçlar daha iyi gelir diye bir deneme yaptılar. Şu an ise sadece 5 miligramlık bir tane antidepresan alıyorum ve kansızlığım olduğu için demir ilacı alıyorum.
Ancak hastaneden çıktığımdan beri yani 1 aydır yürüyüşümde dengesizlik, bazen göğüs kafesimde sıkışma, el titremesi, baş dönmesi, bir yere dikkatli bakamama gibi rahatsızlıklar oluyor. Doktorum ise bunların psikolojik olduğunu, zaman ile geçeceğini söyledi. Kaygı yapıyormuşum. Bazen ise midem çok fena ağrıyor reflü gibi bir şey alıyor yediğim şeyden zevk almıyor iştah azlığı var vs.
Benim gibi birden çok sayıda antidepresan kesip aynı sorunları yaşayan var mı acaba?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Evet, birçok kişi antidepresanları aniden bırakma veya dozajını değiştirme gibi durumlarla karşılaşabilir ve bu, bazı sıkıntılara yol açabilir.
Yoksunluk Belirtileri:
Antidepresanlar aniden kesildiğinde yoksunluk belirtileri (baş ağrısı, mide bulantısı, uyku sorunları, kaygı, sinirlilik gibi) ortaya çıkabilir. Bu belirtiler, ilaçların cinsine, dozuna ve kişinin genel sağlığına bağlı olarak değişebilir.
Duygusal Dalgalanmalar:
Birdenbire ilaç kullanımına son vermek, duygusal dalgalanmalara neden olabilir ve bazı kişilerde depresyon belirtilerinin yeniden ortaya çıkmasına yol açabilir.
Bireysel Farklılıklar:
Her bireyin antidepresan tedavisine verdiği yanıt farklıdır. Bazı insanlar ilaçları bırakırken sorun yaşamazken, diğerleri ciddi sıkıntılar yaşayabilir.
Uzun Süreli Kullanım:
uzun süre antidepresan kullanan bireylerin, ilacı bırakmak istediğinde dikkatli bir şekilde yönlendirilmesi önemlidir. Hekimlerle bu sürecin planlanması genellikle önerilir.
Profesyonel Destek:
Antidepresanların bırakılması veya dozunun değiştirilmesi gibi durumlarda, bir sağlık profesyonelinden destek almak çok önemlidir. Doktor veya terapist, uygun bir strateji geliştirebilir ve kişinin durumunu takip ederek yardımcı olabilir.
Alternatif Destek Yöntemleri:
Antidepresanları bırakırken, psikoterapi, yaşam tarzı değişiklikleri (egzersiz, beslenme düzeni, uyku alışkanlıkları) ve destek grupları gibi alternatif tedavi yöntemleri de değerlendirilebilir.
Eğer siz veya tanıdığınız birisi bu tür sıkıntılar yaşıyorsa, uzman bir sağlık profesyoneli ile görüşmek en doğru yaklaşım olacaktır. Antidepresan tedavisi ya da bırakma süreci kişiseldir ve dikkatli bir şekilde yönlendirme gerektirir.